Vogelkijk wandeling IVN

Zondag 14.04.2024 ⏱ 09:00

Locatie: Parkeerplaats Terhagen

Categorieën: Ontspanning, Excursie-wandeling-fietstocht

Hits: 86


rawpixel id 3282610 vogelkijk wandeling

A.s. zondag 14 april wordt de bekende wielerklassieker door het Limburgs heuvelland verreden. Ook vogelwerkgroep de Wouw van IVN Elsloo heeft op die dag een klassieker. Namelijk de voorjaarswandeling.

Deze wandeling gaat door het steilste hellingbos van Nederland. Deze hellingen zijn ontstaan doordat de Maas in de loop van de tijd dalen heeft uitgesleten in het Limburgs plateau.

Tijdens de wandeling zullen we hopelijk het mooie gezang van verschillende vogels horen. Zingen is een manier van communicatie, om een vogel van het andere geslacht te verleiden, een alarmroep of om hun territorium te verdedigen. Vogels hebben nu een prachtig verenkleed. De mannetjes zijn bonter gekleurd om de vrouwtjes te imponeren. Met een beetje geluk kunnen we het ijsvogeltje in een flits voorbij zien vliegen, als een opvallende blauwe pijl. Of het puttertje in zijn opvallende kleuren. Er is voldoende waar te nemen tijdens de wandeling.

Wel even rekening ermee houden dat we over onverharde paden lopen. Sommige stukken kunnen modderig zijn. Een hond meenemen is niet toegestaan vanwege verstoring van de waarnemingen.

Zondag 14 april om 9.00 uur. Startpunt is parkeerplaats Terhagen 6181 HN Elsloo.