logo box 450x250 apple nieuws

Nieuws-voorpagina

Concertagenda Dikke Stein

De Dikke Stein heeft opnieuw een mooie concertreeks geprogrammeerd voor 2019. We zullen steeds de meest actuele poster plaatsen.

logogelem

Zaterdag 5 oktober Mosterdpop

18:00 DOORS OPEN
19:00 – 19:30 New Bliss
20:00 – 20:30 Nighthawker
21:00 – 21:30 Spoonfed
22:00 – 22:45 Mt. Atlas
23:15 – 00:00 Mozes & the firstborn
00:30 – 01:30 Marquees

Kijk voor meer info op website van Mosterdpop > 

Burendag DOC zaterdag 28 september

Open dag bij Dorps Ontmoetingscentrum Elsloo
Op de landelijke burendag (Oranjefonds), zaterdagmiddag 28 september a.s., van 14.00 uur tot 17.00 uur, presenteert het Dorps Ontmoetingscentrum Elsloo op de open dag het nieuwe cursusprogramma. Het Dorps Ontmoetingscentrum Elsloo is een onderdeel van het Dorps Platform Elsloo.

Burendag 2019

Winterprogramma
Het nieuwe winterprogramma is klaar. Diverse aanbieders van cursussen (o.a. Volksuniversiteit Maasland, Gilde Westelijke Mijnstreek en Computer Doe en Leercentrum Beek) zijn aanwezig om cursussen te presenteren en toelichting te geven. Ook is er een proefles Spaans. Aanvang 14.30 uur.

U kunt dus volop informatie krijgen over het aanbod, dat o.a. bestaat uit de cursussen Frans, Spaans, Facebook, Werken met de Computer, Leesclub, Betovering met Vilt, Bloemschikken, Werken Ipad/Iphone, Android, Digitale foto’s maken, Veilig op Internet, Geheugentraining, Omgevingscursus, Symboliek in de kunst, Yoga, enz.

Ook kunt u info krijgen over de ontmoetingsmiddagen, thema-avonden en de wandelactiviteiten die georganiseerd worden. In de Open Boekenkast liggen de boeken die u gratis kunt lenen.

Meer info
Wilt u zich aanmelden als medewerker bij een van de werkgroepen van het Dorpsplatform en op die manier uw bijdrage leveren? Wilt u daarover info krijgen? Dat kan ook op deze zaterdagmiddag. Kom kennis maken!
Suggesties voor extra toe te voegen aktiviteiten. horen wij graag van u.
De entree is uiteraard vrij! De gratis koffie staat voor u klaar in Punt 39 (de voormalige bibliotheek) aan de Burg. Maenenstraat 39 in Elsloo.

World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september was het World Cleanup Day, een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze wereldwijde opruimactie kwamen 160 landen in actie om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.WCD 2019

Ook in de gemeente Stein werd er opgeruimd. Internationale en industriële wasserij Nedlin uit Elsloo heeft het initiatief genomen om het bedrijventerrein zwerfafval vrij te maken.
Nedlin heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “Nedlin zet vol in op duurzaamheid. Dit doen we samen met klanten, leveranciers en intern met onze medewerkers. We doen mee aan World Cleanup Day zodat we ook lokaal kunnen laten zien dat we dit belangrijk vinden en een goede buur zijn,” aldus Luuk de Win, directeur Nedlin.

Gemeentelijke support
De gemeente Stein steunt de opruimactie van Nedlin, door te voorzien in prikkers, vuilniszakken en handschoenen. Ook was wethouder Joep Ummels aanwezig om de handen uit de mouwen te steken. “Als gemeente hebben we een schone leefomgeving hoog in het vaandel staan. In ons coalitieakkoord hebben wij ook als doel gesteld om meer actie te ondernemen om het zwerfafvalprobleem aan te pakken. Hier maken wij ons hard voor. Dit initiatief van Nedlin helpt daar enorm bij, het zwerfafval terugdringen kunnen wij als gemeente immers niet alleen, ondersteuning van bedrijven en inwoners is hierbij van cruciaal belang,” aldus wethouder Joep Ummels.

Kiowa Yoga - Elsloo

(advertorial)

banner KiowaYogaYogalessen

Hatha Yoga, Hatha Flow, maandag 20.00 - 21.15 uur
Hatha Yoga, Hatha Flow dinsdag 10.00 - 11.15 uur
Hatha Yoga, Hatha Flow dinsdag 20.00 - 21.15 uur
Senioren Yoga woensdag 14.00 - 15.00 uur
Hatha Yoga, Hatha Flow woensdag 20.00 - 21.15 uur

Maak een afspraak voor een gratis proefles!

Massage: Gun jezelf een weldadig ontspannende lichaamsmassage.

Aanmelden: bij Marly  of via onderstaande contactgegevens.
Meer informatie over alle activiteiten op de website www.kiowa-yoga.nl | Julianastraat 67 | 6181GP Elsloo | T 046 2046567 M 0654254497

Spoorwegovergang Beek-Elsloo tijdelijk dicht

van vrijdag 27 september 23.00 uur tot en met maandag 30 september 7.00 uur

De spoorwegovergang tussen Steinderweg en Stationsstraat, nabij station Beek-Elsloo is dan dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het spoor.
ProRail werkt dan aan het spoor tussen Maastricht en Sittard, waardoor er ook geen treinen rijden tussen Maastricht en Sittard. Vervoer van treinreizigers gaat tussen deze en de tussenliggende stations per bus.  
Er is een omleidingsroute voor het wegverkeer ingesteld.