logo box 450x250 apple nieuws

Nieuws-voorpagina

Ladiesnight bij Double You

Vrijdag 13 december Kerst-VIP-Koopavond

Op vrijdagavond 13 december organiseert Double You women in haar Elslose zaak een Ladiesnight: gezellig uw feestelijke winteroutfit shoppen onder het genot van een hapje en een drankje, een makeup-workshop by Luca en nog veel meer verrassingen!

Aanvang 18.00 uur Einde 21.00 uur. Aanmelden in onze winkels in Elsloo en Beek of per email naar

Foto boven: Jakob Owens/Unsplash

DoubleYou YourTimeToShine 01.12.2019

Beekse Energie Coöperatie

Informatieavond 11 december Maaslandcentrum

Beekse Energie Coöperatie
De Beekse Energie Coöperatie is een non-profit organisatie gerund door vrijwilligers.
De coöperatie brengt voor haar leden zonnepanelen aan op daken van grote gebouwen of braakliggende terreinen. De doelgroep zijn eigenaren en huurders van huizen die niet op eigen woning zonnepanelen willen of kunnen aanbrengen. Ook kleine bedrijven kunnen deelnemen. Lid van de coöperatie kun je worden door te investeren in zonnepanelen.

Postcoderoosregeling
De Beekse Energie Coöperatie werkt met de zogenaamde Postcoderoos Regeling. Dat is een door de rijksoverheid ingestelde regeling waarbij de deelnemers in de coöperatie het belastingaandeel op hun elektriciteitskosten terug krijgen. Die regeling is door de overheid voor 15 jaar gegarandeerd.
Deel kunnen nemen inwoners van de kernen met postcode 6191 en de postcode gebieden die daar direct aan grenzen dus ook Elsloo (6181).
Deelname aan de cooperatie is niet aan uw huis gebonden. Indien u aan de coöperatie deelneemt krijgt u deelnamecertificaten (een soort aandelen) die vrij verhandelbaar zijn.
In Nederland zijn honderden lokale coöperaties, die met deze regeling werken.

Het Project
Het eerste project van de Cooperatie gaat van start begin 2020. Op de loods van Grondverzetbedrijf Keulers in Groot Genhout komt een zonnestroom-systeem van 550 panelen genoeg om 45 huizen van stroom te voorzien.
Er zijn tot op heden 40 deelnemers aangemeld; er is nog ruimte voor nieuwe!

DEF logo beekse lc

Wat kost het en levert het op?
De minimale deelname bedraagt 4 zonnepanelen. Per deelname van één paneel is de inleg ca. € 255. De Beekse Energie Coöperatie verwacht een rendement van minimaal 6 %.
Een rekensom: stel dat je tien panelen aanschaft. Dat is een investering van € 2550. Die leveren samen gemiddeld 2750 kilowattuur per jaar op. Per kilowattuur krijg je ca 16 cent terug, de opbrengst van de stroom en de energiebelasting. Dat betekent dat je zo’n 440 euro per jaar terugkrijgt. In zes jaar heb je de investering in de panelen eruit, vanaf dan is het pure winst. Deelnemen aan de coöperatie is dus een heel goede belegging. Het is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee!

Subsidie provincie
De coöperatie heeft een subsidie gekregen van de provincie Limburg, waarmee de opstartkosten gefinancierd worden.

Informatieavond
Kom naar de informatiebijeenkomst: woensdagavond 11 december om 19.30 uur in het Maaslandscentrum in Elsloo.
Meer informatie is te vinden op www.beekseenergiecooperatie.nl

Foto: duurzaambouwloket.nl

 

Ondersteuning bij gebruik mobiele telefoon

Recent hebben zich bij het Dorpsplatform Elsloo twee jongeren -studenten van het Graaf Huyn College- gemeld die mensen willen ondersteunen als ze problemen hebben bij het gebruik van hun mobiele telefoon.
Voorbeeld: Hoe kan ik een app toevoegen, hoe verwijderen? Ook willen ze aan iedereen uitleg geven over wat meerdere mogelijkheden zijn met een mobiele telefoon.

Wilt u zich door hun gratis laten adviseren, dan kan dat op de zaterdagochtenden 14, 21 en 28 december tussen 10.00 uur en 12.00 uur in het inloophuis Punt 39, Burg. Maenenstraat 39 in Elsloo. Iedereen is welkom!

Foto: Przemyslaw Marczynski / Unsplash

Wat te doen met digitale erfenis na overlijden?

Veel nabestaanden hebben geen idee wat ze moeten doen met de tientallen of misschien wel honderden accounts van een overledene. Wat te doen met Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Google, iCloud etc.?
Opzeggen of behouden ter nagedachtenis?

Seniorweb besteed er aandacht aan >

Ook Frankwatching besteed er uitgebreid aandacht aan >

Facebook herdenkingspagina
Bij Facebook kunnen nabestaanden vrij eenvoudig een profiel verwijderen. Of omzetten in een herdenkingspagina waardoor de overledene niet meer verschijnt in vriendenlijsten, bij vriendsuggesties, advertenties of verjaardagsherinneringen, om pijnlijke situaties te voorkomen.

In de praktijk blijkt dat veel mensen er de voorkeur aan geven dat hun accounts en apps worden opgezegd omdat ze niet digitaal willen voortleven. 

Alles zonder pardon opruimen is geen slimme zet, want als je bijvoorbeeld een Apple ID opzegt, kom je niet meer bij bestanden.

Betaalde hulp
Er zijn ook al commerciële partijen die alle opzeggingen voor je regelen, zoals Closure die dat doen voor 99 euro.
Of i-finsih en zusterorganisatie Digitale Nazorg. Die gaan nog een stapje verder en ruimen ook harde schijven, de cloud etc op of halen bestanden terug van kapotte schijven.

Wetgeving 
De Nederlandse wetgeving is nog niet aangepast aan die digitale erfenissen. Je moet ook voorzichtig zijn om zo maar accounts over te nemen of documenten in de cloud te openen, want voor je het weet wordt dat gezien als  een "zuivere aanvaarding" van de erfenis. En dat is niet zo handig als de overledene schulden heeft.

Tips:
1. Sla inloglocaties, gebruikersnamen, wachtwoorden etc niet op je harde schijf op. Doe dat op een beveiligde usb-stick en print het ook uit voor achterblijvers. Wel op een veilige plaats bewaren.
2. Schakel een vertrouwenspersoon of notaris in om je wensen op dit gebied vast te leggen. Bij uitvaartverzekeraar Nuvema kun daar je een < handige online tool > voor gebruiken.

Photo by William Iven on Unsplash 

Maarten Cox levert een wereldprestatie

Tekst en foto: Pierre Reubsaet

Beroepsmilitair Maarten Cox uit Catsop heeft als eerste Nederlander een Run Everesting volbracht.

Dit event houdt in dat je dan de hoogte kilometers van de Mount Everest moet overwinnen door op een helling de kilometers te lopen of te fietsen. Uiteraard moet het parcours aan bepaalde eisen voldoen en Maarten heeft daarvoor de Camerig in Vaals gekozen. Na 65 maal de beklimming te hebben gelopen (onder erbarmelijke omstandigheden met veel regen en wind) was na 35 uur het doel bereikt. En dat allemaal zonder tussendoor ook maar even een kort dutje te doen.... 

Aan dit event had hij ook een goed doel gekoppeld, n.l. de Invictus Games die in 2020 in Den Haag gehouden worden. Dit is een internationaal paralympisch event voor militairen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. De initiatiefnemer van deze games is de Britse prins Harry.
Maarten gefeliciteerd met dit fantastisch resultaat!