logo box 450x250 apple nieuws

Omgevingscursus start 18 oktober

Docent: Guus Peters 

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Aanmelden: via Dorpsplatform >


Deze cursus is voor iedereen die interesse heeft in de duizenden jaren oude, rijke geschiedenis van Elsloo en de andere dorpen in de gemeente Stein. Onderwerpen zijn o.a. de geologie, de grillige Maas, de vorming van de landschappen, de bewoning, de kastelen, mijnbouw, de wegen etc. Cursusleider is Guus Peters.

De cursus is een luistercursus op basis van slideshows. Thuisstudie is niet vereist. De lessen worden gegeven op donderdagmiddag 18 en 25 oktober en 1 november van 13.30 tot 16.00. Op 08 november bezoeken we het kasteelpark en het Streekmuseum in Elsloo en op 15 november wordt de ruïne van Stein en het museum van de grafcultuur in Stein bezocht. De afsluiting is op 22 november met een bezoek aan oud Urmond en, indien het weer het toelaat, een fietstocht langs de historische punten in de gemeente Stein.
De kosten zijn € 30,- inclusief de entrees voor de te bezoeken instellingen.

Aanmelden via website Dorpsplatform of u kunt bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen. De kosten zijn € 30,-- voor de gehele cursus. Kosten zijn inclusief entreegelden van excursies.

Laat reactieformulier zien