logo box 450x250 apple nieuws

Expositie Meester van Elsloo in Bonefantenmuseum

Vanaf 22 februari tot 16 juni 2019 is in het Bonefantenmuseum te Maastricht de langverwachte beeldenexpositie van de "Meester van Elsloo" en andere Maaslandse beeldensnijders te bewonderen, zoals Jan van Steffeswert.

Van heinde en verre, o.a. van het Louvre, werden 50 laatmiddeleeuwse houtsculpturen geleend om deze expositie de allure te geven die deze kunstenaars verdienen.

Uit onderzoek is overigens inmiddels gebleken dat de Meester waarschijnlijk helemaal geen eenling was maar een groep kunstenaars, die rond 1500 in deze contreien hun handwerk van hoog niveau uitoefenden. 

Meester van Elsloo

De naam "Meester van Elsloo" werd in 1940 geïntroduceerd door de Limburgse kunsthistoricus prof. dr. J.J.M. Timmers, in een artikel in het tijdschrift Oud-Holland, getiteld: 'Een onbekend beeldsnijder der 16e eeuw: de "Meester van Elsloo"'. Deze aanduiding (of noodnaam) is afgeleid van een houten beeld van Sint Anna te Drieën in de Sint-Augustinuskerk in Elsloo (Limburg). De beeldengroep, met de heilige Anna, Maria en het kind Jezus, geldt als een belangrijke representant van het werk van deze kunstenaar(s).

Meer informatie over deze expositie op www.bonefanten.nl

Meer informatie over Sint Anna te Drieën in de St. Augustinuskerk in Elsloo en de Meester van Elsloo op www.streekmuseumelsloo.nl >

 

Laat reactieformulier zien