logo box 450x250 apple nieuws

Woon-en Zorgcentrum
Gavrestraat Elsloo


(foto Pierre Reubsaet | klik voor vergroting)

Misschien heeft u het ook al gezien: de werkzaamheden voor het nieuwe woon- en zorgcentrum zijn gestart. De handbalvelden worden geruimd en het perceel bouwrijp gemaakt. Het project wordt gebouwd door BAS Bouw in opdracht van Vivantes en Maaskant wonen. Wij houden u op de hoogte over de voortgang!

Zoals u in de krant van zaterdag 27-02-2010 heeft kunnen lezen gaan Vivantes Zorggroep en Maaskant Wonen aan de Charles de Gavrestraat in Elsloo een woon-en zorgcentrum bouwen. De bedoeling is dat alle zorg onder één dak komt: huisartsenzorg, apotheek, zorgwoningen, verpleeghuiszorg en misschien ook nog een fysiotherapiepraktijk.

De forse vergrijzing van Elsloo de komende jaren en de filosofie van Vivantes om zorg zo dicht mogelijk bij de mensen uit te rollen, zijn de aanleiding voor Vivantes om Euro 9 miljoen in dit project te steken.

De plaatselijke huisartsen zijn enthousiast en hebben al toegezegd naar de nieuwe locatie te verhuizen. Op de begane grond (-2- op de afbeelding hieronder) komen de huisartsen, de apotheek etc en op de 1e etage (-1-) komen de 20 zorgwoningen beschikbaar. In het naastgelegen gebouw (-3-) is verpleegruimte voor 48 mensen voorzien. Ziekenhuisopnames worden steeds korter, daardoor moet steeds meer 1e lijnzorg plaatselijk aangeboden worden.

Voor patienten is het gemakkelijk als alles centraal in de woonkern ligt. Centraler dan hier kan inderdaad niet! Links naast het complex ligt de St. Augustinusschool en er achter ligt bejaardencentrum Aelserhof.

Wat wij ons wel afvragen als we de bouwtekening zien: waar moeten alle bezoekers van huisartsen, apotheek , fysio en verpleeghuis hun auto gaan parkeren? In de belendende straten is dat echt geen optie. Verder in welke mate kunnen wij van een groene omgeving spreken? Links op de afbeelding is wel groen ingekleurd, maar is in het echt toch voornamelijk een betegelde speelplaats van de school en de groene strook rechts zijn in onze beleving de achtertuinen van de Jurgensstraat.

Begin 2011 wordt met de bouw gestart en de oplevering is in de zomer van 2012. Voor die tijd zal er wel meer info over het plan komen.

(klik voor vergroting op de afbeelding)

jur
Nog een groter vraagstuk is of deze voorziening met de karige parkeervakken niet voor nog grotere risico`s gaan zorgen mbt tot het verkeer rond de basisschool.
Laat reactieformulier zien
Voor het optimaal functioneren van deze website worden cookies op uw computer geplaatst. Daarbij worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.
Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteert u het plaatsen van cookies. Als u cookies weigert, kunt u de website gewoon blijven gebruiken maar dan werken de website of onderdelen daarvan mogelijk niet optimaal.