logo box 450x250 apple nieuws

Archief

2019

Hartelijk welkom in ons nieuwsarchief waar je gearchiveerde nieuwsberichten kunt terug vinden, gesorteerd op maand en jaar.
Let op: in de regel zijn het verlopen artikelen met mogelijk verstreken data, aanbiedingen etc. U kunt geen rechten meer ontlenen aan gearchiveerde artikelen.
Nieuws-voorpagina
redactie
154

Het was weer gezellig in Catsop

Afgelopen weekend organiseerde FC Catsop voor de 40e keer het pleinfeest in Catsop. Het was zoals gebruikelijk een gezellig weekend met goede muziek en wederom schitterend weer.Op de onderstaande... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
67

Met RING ben je altijd thuis...

Dat is de reclameslogan van RING deurbellen. Maar nog even... en de ene helft van de Nederlanders leurt met pakjes langs de deur en de andere helft laat via de RING deurbel weten bij welke buren ze lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
195

Opgelet bij nieuwe rotonde

Automobilisten opgelet bij de nieuwe rotonde Steinderweg/Michiel de Ruyterstraat! En zeker als straks de scholen weer beginnen Fietsers voorrang!Voorheen, bij de oude rotonde had snelverkeer voorran... lees meer..

Nieuws
redactie
655

Kijk uit voor de Blandford Fly

(Bron: dier-en-natuur-infonu.nl) Meestal zijn het muggen die voor overlast zorgen maar een klein venijnig vliegje met de naam Simulium Posticatum, in het Engels de 'Blandford Fly', is vele malen erge lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
1079

Parade Mundial 2019

Op zaterdag 13 juli vindt in de oude dorpskern van Elsloo weer Parade Mundial plaats, eerder bekend als Carnaval Mundial. Een zomers spektakel dat dit jaar onder de nieuwe naam voor de negende keer lees meer..

Info Gemeente Stein
redactie
229

Parkeerschijf in centrum Stein

Vanaf medio juli 2019 wordt voor de parkeerplaats van het Winkelcentrum Stein en omliggende straten een zogenaamde "blauwe zone" ingevoerd, geldig van maandag 08.00 uur tot en met zaterdag 18.00 uur. ... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
129

Aspergestekers uit de Filipijnen...

Vandaag in het Journaat gehoord dat de tuinbouw- en logistieke sector moord en brand schreeuwen omdat blijkt dat steeds minder Polen, Bulgaren en Roemenen naar Nederland komen om voor een habbekrats d... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
150

Maximumsnelheden in Europa

(Bron en foto: ANWB) In andere landen gelden andere regels, ook voor hoe hard je mag rijden op de snelweg. Duitsland is daar misschien wel het meest bekende voorbeeld van. Maar hoe zit het in bijvoor lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
177

In gesprek met...Rob van Kan

Hoofd Recherche Limburg Na de eerdere succesvolle thema-avonden, wil de werkgroep DorpsOntmoetingsCentrum Elsloo jullie graag uitnodigen voor een volgend  “In gesprek met..... Rob van Kan” op wo... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
145

70.000 euro studieschuld

maar geen slapeloze nachten? Bron: Radar/AvroTros | Mariska van der Made Op de werkvloer worden veel onderwerpen besproken, maar het wel en wee van de kinderen staat met stip op nummer één. De meest... lees meer..

Algemeen
redactie
163

Geld overgemaakt naar de verkeerde persoon?

Dit kan je doen. (Bron: Radar) Je wil geld overschrijven naar de rekening van een bekende maar maakt per ongeluk een foutje waardoor het naar de verkeerde persoon wordt gestuurd. Wat kan je doen om ... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
150

Wittemgenootschap zorgt voor nieuwe AED in Elsloo

Twee keer per jaar wandelt het Wittemgenootschap Elsloo met wandelaars naar Wittem. Het inschrijfgeld van de wandeling bedraagt 18,50 euro. Daar krijgen de wandelaars een kop koffie en vlaai voor, de ... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
426

Meiboom-feest 26 mei 2019

Op zondag 26 mei is het weer zover, dan wordt omstreeks 14.00 uur bij de Dikke Stein de jaarlijkse Meiboom geplaatst. De stoet vertrekt om 13.30 uur bij de kapel in Catsop. Doel van de Jonkheid en Ae... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
241

Lois Notten Zomerkoningin 2019

Afgelopen zaterdag 11 mei werd onder grote publieke belangstelling Lois Notten uitgeroepen tot Zomerkoningin. Lois is 19 jaar, studeert communicatiewetenschappen in Eindhoven en woont aan de Stations... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
585

Conincx Pop 6 juli 2019

“Voor diegene die het altijd nog niet weet” Snel komt zaterdag 6 juli dichterbij en daarmee ook de 37ste editie van Conincx Pop aan de Maas in Elsloo. Tja, wat moet je daar nog over zeggen? In ieder... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
147

“Maak je eigen vogelhuisje” bij IVN-Elsloo op zondag 26 mei

Op zondagmiddag 26 mei tussen14.00 uur en 16.00 uur kunnen de groene kids van 6 tot 12 jaar weer gratis knutselen bij IVN-Elsloo bij het theehuisje nabij kasteel Elsloo. Ze kunnen samen met hun (gr... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
215

Haslou viert feest op zaterdag 25 mei

Het eerste elftal van SV Haslou is met een ruime voorsprong kampioen geworden in de vierde klasse A van de KNVB en promoveert hierdoor naar de 3e klasse. Slechts 1 verloren wedstrijd in 24 duels ... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
209

Doet jouw pensioenfonds het goed of juist niet? Bekijk het hier

De financiële situatie van de Nederlandse pensioenfondsen is in de afgelopen maand verder verslechterd. Gedwongen verlaging van de pensioenen is voor miljoenen werkenden en gepensioneerden bijna niet ... lees meer..

Politiek
redactie
330

Europese verkiezingen 23-05-2019

Op 23 mei 2019 mogen we weer gaan stemmen, voor het Europees Parlement deze keer. En dat is echt de enige kans om invloed uit te oefenen op de koers van de Europese Unie. Laat die kans dus niet verlor... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
141

Mobiel uitkijkplatform biedt verrassende kijk op de Grensmaas

Nieuwe manier van natuurbeleving bij Nattenhoven Vanaf nu kun je de riviernatuur bij de Grensmaas tussen Nattenhoven en Obbicht geheel anders beleven. Natuurmonumenten heeft haar nieuwe mobiele uitki... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
374

Rob van Kan uit Elsloo, jongste politiechef van Nederland

Rob van Kan uit Elsloo is de jongste politiechef van Nederland, van de Limburgse recherche om precies te zijn. Na zijn studie Biometrie belandde hij uiteindelijk toch bij zijn grote liefde, de politie... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
405

Sluiting PostNL agentschap bij Garage Meijers

Met ingang van zaterdag 27 april 2019 sluit het PostNL agentschap bij Garage Meijers haar deuren. Vanaf die datum kunt u daar alleen nog terecht voor reparaties en/of apk-keuring van uw auto, een 2e ... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
184

Stadswandeling Sittard op 15 juni

Het Dorpsplatform Elsloo organiseert een stadswandeling door Sittard met docent kunstgeschiedenis Luc Laudy?  Tijdens deze wandeling zal hij aandacht schenken aan verschillende locaties die betr... lees meer..

Vastelaovend
redactie
191

Carnavalsposter Elsloo levert recordopbrengst op!

Al vele jaren brengt de stichting Wittemgenootschap Elsloo een eigen carnavalsposter voor vastelaovesvierend Aelse uit. Ook dit jaar groeide de populariteit van de poster, die 2,50 euro kost en waarva... lees meer..

Nieuws
redactie
208

Potgrond actie Fanfare De Maasgalm

Steun Fanfare De Maasgalm en bestel potgrond. De lente komt er weer aan... ja echt ! Uw bloemen en planten hebben weer trek in heerlijke verse potgrond. Steun De Maasgalm en bestel vandaag nog onze to... lees meer..

Nieuws
redactie
312

In gesprek met... Marlou Breuls, modeontwerpster

Zaterdag 16 maart 2019 | 19.00 uur Na de eerdere succesvolle thema-avonden, wil de werkgroep DOC-Elsloo jullie graag uitnodigen voor een volgend “In gesprek met.....” Wij zijn verheugd dat modeontwe... lees meer..

Vastelaovend
redactie
174

Nieuws-voorpagina
redactie
373

Expositie Meester van Elsloo in Bonefantenmuseum

Vanaf 22 februari tot 16 juni 2019 is in het Bonefantenmuseum te Maastricht de langverwachte beeldenexpositie van de "Meester van Elsloo" en andere Maaslandse beeldensnijders te bewonderen, zoals... lees meer..

Nieuws-voorpagina
redactie
240

Diefstal beeld Aan de Gellik

In de nacht van 20 februari 2019 heeft het dievengilde het bronzen beeld Aan de Gellik in Catsop bij de poten afgezaagd en meegenomen. Niets is meer veilig in dit dorp. Maar ja, dat krijg je er v... lees meer..

Vastelaovend
redactie
319

Weer te koop: carnavalsposter van Aelse, editie 2019!

Al vele jaren brengt de stichting Wittemgenootschap Elsloo een eigen carnavalsposter voor vastelaovendvierend Aelse uit. De populariteit groeit nog steeds en dus zijn elk jaar weer meer huiskamerramen... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 42