logo box 450x250 apple nieuws

Info Gemeente Stein

Afvalkalender

Gewijzigde inzameldata afval
Afvalinzamelaar RWM attendeert inwoners op gewijzigde inzameldata van afval rond de feestdagen. Wat dit voor jouw straat betekent, staat op de afvalwijzer maar ook op de afvalkalender op www.rwm.nl

Verspreiding RWM-afvalkalender 2019
Elk huishouden ontvangt vóór 1 januari aanstaande de RWM-afvalkalender. De kalender wordt op huisadres bezorgd en bevat inzameldata specifiek voor dát adres. Bij een verhuizing kan de afvalkalender dus op het adres achtergelaten worden voor de volgende bewoner. Op de achterkant van de kalender staat informatie over het scheiden van afval.

Nabezorging
Inwoners die na de jaarwisseling nog geen exemplaar hebben ontvangen, kunnen dat melden bij RWM via telefoonnummer 046-2100 120 of per mail naar .

Gratis afval-app
Altijd op de hoogte zijn van afvalinzameling? Download dan de RWM afval-app met de handige berichtenservice indien afgeweken wordt van reguliere inzameldata in jouw straat. Daarnaast is de digitale afvalkalender ook beschikbaar via www.rwm.nl

Wist jij dat je onderstaand afval gewoon gratis kunt inleveren?

- Kunststof tuinmeubilair (Let op: Dit geldt niet voor milieupark Stein)
- Textiel: schone kleding (mag ook oud of kapot), textiel en zachte knuffels
- Glas: glazen potjes van cosmetica, voedingsmiddelen
- Vlakglas: vensterglas, spiegels, glasplaten
- PMD: plastic, metalen (blikjes) en drankkartons
- Oud-papier & karton (schoon en droog)
- Klein chemisch afval (KCA): chemische vloeistoffen (o.a. verf), TL- en spaarlampen (Let op: Dit geldt niet voor milieupark Stein)
- Wit- en bruingoed: vrijwel alle appara¬ten met een stekker, batterij of accu
- Bakoliën en vetten: frituurolie en vetten
- Autobanden zonder velg; 4 stuks per persoon
- Metalen: oud-ijzer
- Batterijen: alle soorten en accu’s
- Grof tuinafval: boomstammen, takken en snoeiafval uit de tuin
- Fijn tuinafval: gras, blad, struiken, fijne takjes

Je kunt niet alles bij alle afvalstraten kwijt; het is te gek voor woorden maar gemeenten en rwm hebben op dat gebied geen eenduidig beleid. Kijk daarom voor meer info en waar je het afval gratis kwijt kunt op www.rwm.nl of download de afval-app.
Photo by Bas Emmen on Unsplash


 

Afval-app voor inwoners gemeente Stein

Vanaf 5 juni 2014 is de gemeente partner van een afval-app voor inwoners. Deze gratis app voor iPhones en Android toestellen is verkrijgbaar via App Store (Apple) en Google Play. Inwoners die geen apps gebruiken, kunnen de Recyclemanager hier online gebruiken. 

Persoonlijke afvalkalender
De Recyclemanager helpt inwoners van de gemeente Stein om op een makkelijke manier afval te scheiden door de persoonlijk afvalkalender weer te geven. Deze app geeft direct antwoord op de vragen in welke bak het afval hoort, wanneer het afval wordt opgehaald en waar de dichtstbijzijnde afvalbakken of inleverpunten zich in de buurt bevinden. Ook attendeert de app inwoners op actuele of onverwachte wijzigingen in het ophaalschema, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden.

Danny-HendrixWethouder Danny Hendrix: 'Met deze gratis app biedt de gemeente Stein persoonlijke en actuele afvalinformatie. De recyclemanager biedt uitkomst voor iedereen die iets wil weten over het aanbieden van afval op het juiste tijdstip en locatie, zonder daarvoor 's ochtends naar de buiten gezette afvalbak van de buren te hoeven kijken. Als iemand als eerste de verkeerde bak buiten zet, zie je vaak dat omwonenden in die straat dat ook doen.'

De app bevat ook gegevens over afvalscheiden en recyclen. Door goed te recyclen, kan echt bespaard worden op afvalkosten. Bovendien blijven grondstoffen behouden, komen minder schadelijke stoffen in het milieu terecht en bespaart het energie. Een win-win situatie voor mens en milieu.

Dienstverlening
'Gemeente Stein maakt gebruik van moderne middelen om inwoners zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Met deze app verbeteren we ook onze dienstverlening richting inwoners. Indien nodig kunnen we hiermee real-time berichten naar een bepaald postcodegebied verzenden. Informatie op maat dus, helemaal anno 2014', aldus wethouder Chris Fiddelers.

Inwoners die niet beschikken over apparatuur om apps te gebruiken, kunnen de afvalinzamelgegevens die op hun postcode betrekking hebben gemakkelijk inzien via de website www.recyclemanager.nl. Uiteraard staat de afvalwijzer ook gewoon in de gemeentegids die eind vorig jaar huis-aan-huis is verspreid.

Unieke samenwerking
De recyclemanager is een unieke samenwerking van gemeenten en 14 materiaalorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de inzameling en verwerking van afval.

Laat reactieformulier zien

Gemeente Stein Actueel

Raadsvergadering | 04-07-2019

gemeenteraad 2018


Cijfers en feiten

cijfers feiten graphic

klik op afbeelding

Gemeente Stein Actueel

Vergunningen

Besluit omgevingsvergunning:
# Heiperk 10 te Elsloo, vergunning voor vergroten woonwagen geweigerd, besluit verzonden 15 augustus 2019 (kenmerk O2019-048).
# Gavarellestraat 12, 6171 HH te Stein voor het inrichten van een pedicure en nagelsalon, besluit verzonden 19 augustus 2019 (Zaaknummer O2019-105).
# Aan de voet van de Maasberg te Elsloo voor het oprichten van een wielermonument, besluit verzonden 20 augustus 2019 (zaaknummer O2019-096).
# Dross de Sauvetstraat 14, 6181 ES te Elsloo, vergunning voor het aanleggen van een tweede inrit geweigerd, besluit verzonden 20 augustus 2019 (kenmerk O2019-113).

Voor nadere informatie kunt u een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 046-4359393 met de afdeling Dienstverlening, team Vergunningen, Toezicht & Handhaving.


Meldingen aan de gemeente

MijnGemeente app

Klik op de afbeelding voor een actueel overzicht van de meldingen via de MijnGemeente-app.