logo box 450x250 nieuws 658E63

Info Gemeente Stein

Gemeente Stein start voorbereidingen project zonnepanelen

De gemeente Stein gaat van start met het project zonnepanelen. Dit betekent dat de gemeente woningeigenaren de kans biedt om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Daarvoor wordt één miljoen euro aan leningen beschikbaar gesteld zodat particuliere woningeigenaren, ondernemers en verenigingen hieraan kunnen deelnemen. De bedoeling daarbij is dat deelnemers worden ontzorgd: alles wordt geregeld, van installatie tot service.

Voorbereidingen
Naar aanleiding van het doorlopen aanbestedingstraject is bekend dat Volta Limburg het project gaat uitvoeren. De administratieve voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Voor informatievoorziening richting inwoners wordt er momenteel een speciale website ingericht waarop alle relevante informatie en data worden weergegeven. Vanaf eind mei kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om deel te nemen aan het zonnepanelenproject.

Informatieavonden
Naast digitale informatievoorziening worden er in juni vier informatieavonden georganiseerd. Deze vinden plaats in Urmond, Meers, Stein en Elsloo. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen inwoners zich laten informeren over alle praktische zaken, waarbij ook concrete vragen over specifieke situaties aan bod kunnen komen.

Photo by Carl Attard from Pexels

Laat reactieformulier zien