logo box 450x250 2019 nieuws

Info Gemeente Stein

15 juni dorpsschouw Elsloo

Vandaag 14 juni, aan de vooravond van de Dorpsschouw, heeft de gemeente het onkruid op stoepen en straten met grof geschut aangepakt. Op de Burg Maenenstraat werd zelfs een veegwagen met stalen borstels op de stoep gesignaleerd. Over onkruid hoeft tijdens de Dorpsschouw alvast niet over gemopperd te worden...en dat na jarenlang gehaspel met branders en stoom.

Wil je meedenken over het onderhoud van de openbare ruimte in Elsloo? Vind jij het belangrijk dat straten en groen voldoende worden onderhouden? Geef je dan op voor de dorpsschouw op vrijdag 15 juni aanstaande, want het straatbeeld bepalen we samen.

In samenwerking met het Dorpsplatform Elsloo is een eerste dorpsschouw gepland op vrijdag 15 juni vertrek om 10.00 uur bij het Maaslandcentrum. Inwoners van Elsloo die verbeterpunten zien voor het onderhoud en die graag meer willen weten hoe de frequentie van onderhoud wordt bepaald, kunnen mee gaan.

Eerdere dorpsschouwen in andere kernen hebben veel bruikbare reacties, tips en kansrijke ideeën opgeleverd. Daarom vinden wij het belangrijk om ieder jaar de balans op te maken of het onderhoud naar wens wordt uitgevoerd. Goed onderhoud kan jouw woongenot vergroten!

In 2016 ging een aangekondigde schouw op het laatste moment niet door. De Werkgroep verkeer & Veiligheid heeft toen zelf een schouw uitgevoerd en haar bevindingen met de gemeente Stein gedeeld. Zie hier hun mening over het groenonderhoud >

Over de wegen zijn ook al veel zaken opgenomen in het Verkeersarrangement Elsloo; dat kunt u hier nalezen >

Dorpsschouw

Laat reactieformulier zien