ELSLOO

Nieuws Dossiers

Glasvezelaansluitingen zo goed als afgerond

Glasvezel-BergadMaasDe aanleg van glasvezel in de gemeente Stein is inmiddels voor ongeveer 95% afgerond. Op woensdag 1 oktober jl. heeft wethouder Danny Hendrix bij familie Heijders in Berg a/d Maas één van de laatste woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Eind oktober worden naar verwachting de laatste woningen voorzien van glasvezel.

Voldoen aan behoefte
Wethouder Danny Hendrix: 'Gezien de snelle ontwikkelingen op het gebied van digitale communicatie en het almaar groeiende dataverkeer is het goed dat onze inwoners de mogelijk hebben om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk. Hiermee wordt voldaan aan een groeiende behoefte in de samenleving. Gemeente Stein heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De keuze voor dit duurzame breedbandnetwerk sluit daar dus goed bij aan. Kortom, met glasvezel zijn de inwoners van onze gemeente klaar voor de digitale toekomst.'

Oordeel over glasvezel
Kijk dat doet de wethouder nu niet, een oordeel geven over de kwaliteit van een glasvezelaansluiting. Dat doen wij dan maar. Zelf hebben wij Telfort Glasvezel Alles-in-1 Extra (extra is 100 mb internet ipv 50mb)

Internet: ik test regelmatig en de snelheid ligt altijd boven de toegezegde 100 mb (bij Ziggo kreeg ik op papier 180 mb maar haalde meestal de helft van die snelheid nog niet eens en daarvoor moest ik ook nog tig keer per week stekkers uittrekken en weer insteken)
Televisie: wist niet dat een tv zo'n mooi beeld kon hebben; kraakheldere hd kwaliteit en mooie kleuren. Inclusief Uitzending Gemist en nog van alle toeters en bellen die we nauwelijks gebruiken. Enig minpunt is onze oude analoge tv: meer ruis dan beeld.
Telefoon: functioneert prima, met voicemail (en bericht via email)
Prijs: voor het boven beschreven Telfort Alles-in-1 Extra betaal je Euro 52,50 per maand (voor mijn Ziggo Alles-in-1 Extra betaalde ik Euro 64, 95 per maand)
Samenvattend: ik heb geen centje spijt van mijn overstap op glasvezel!

Informatie en persoonlijk advies
Inwoners kunnen voor alle vragen over glasvezel, eventuele klachten over de aanleg en het afsluiten van een glasvezelabonnement terecht in de glasvezelwinkel. De winkel is gevestigd aan de Haalbrugkensweg 28C in Stein en is geopend op woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Infodag aansluiten glasvezel

Om vragen over glasvezel te beantwoorden en inwoners te informeren over de aanlegwerkzaamheden en de verschillende glasvezeldiensten, organiseert Reggefiber, samen met serviceproviders informatieavonden en aansluitdagen. Op donderdag 3 juli wordt er een aansluitdag georganiseerd in het Maaslandcentrum.reggefiber-522x374

Aansluitdag in Elsloo
In Elsloo worden de woningen op dit moment aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber, mits hiervoor toestemming is gegeven. Het aansluiten van de woningen op het netwerk is de laatste stap voor Reggefiber bij de aanleg. Hierbij wordt een glasvezelmodem in de woning geplaatst en kan er gebruik worden gemaakt van het glasvezelnetwerk. Reggefiber organiseert op donderdag 3 juli een aansluitdag in het Maaslandcentrum aan de Burg Maenenstraat 45 om te demonstreren hoe de huidige apparatuur voor internet, tv en telefonie, in de woning kan worden aangesloten op het glasvezelmodem. Inwoners kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur langskomen. Ook diverse serviceproviders zijn aanwezig.

Meer informatie
Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om naar de informatieavond en/of aansluitdag te komen, kunnen voor alle vragen over glasvezel, eventuele klachten over de aanleg en het afsluiten van een glasvezelabonnement terecht in de glasvezelwinkel. De winkel is gevestigd aan de Haalbrugskensweg 28C en is geopend op woensdag t/m zaterdag Meer informatie is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/stein 

Reggefiber organiseert op zaterdag 10 mei een open dag voor alle inwoners. Bewoners kunnen deze dag een kijkje nemen in de glasvezelwijkcentrale aan het Secr. Bootenplein in Stein en daar de techniek achter glasvezel beleven. Inwoners zijn welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.


Open dag bij glasvezelwijkcentrale
Op een wijkcentrale worden ongeveer 2.500 woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier krijgt elke woning een eigen verbinding op het glasvezelnetwerk. Tijdens de open dag kan iedereen een kijkje nemen in de glasvezelwijkcentrale. Er wordt uitgelegd hoe glasvezel werkt en er worden leuke andere activiteiten georganiseerd. Aannemer Gebr. Van der Donk laat iedereen zien hoe het lassen van glasvezel in zijn werk gaat. Bezoekers die hun laptop meenemen, kunnen deze aansluiten en direct de snelheid van glasvezel ervaren. Daarnaast kan men zich onder het genot van een hapje en een drankje laten informeren over de vele voordelen van glasvezel. Ook de serviceproviders zijn aanwezig en beantwoorden alle vragen over hun aanbod van radio, televisie, internet en telefonie via glasvezel.

LOS op glasvezel
De aanleg van glasvezel in de gemeente Stein is in volle gang. Verschillende inwoners uit de kernen Stein en Urmond maken al gebruik van hun glasvezelabonnement. Vanaf heden is ook de lokale omroep te ontvangen via glasvezel. Goed nieuws dus voor alle inwoners van Stein.

Directeur Cor Gabriëls is blij met mijlpaal
Tot op heden konden inwoners de lokale omroep niet via glasvezel ontvangen. Sinds afgelopen week is daar verandering in gekomen. Directeur Cor Gabriëls vertelt: "Wij hebben de inwoners van Stein veel te bieden op het gebied van lokaal nieuws, gemeentelijk nieuws, muziek etc. Ook degenen die zijn aangesloten op de glasvezel kunnen nu ook onze programma's genieten. Wij wensen eenieder dan ook veel kijk- en luisterplezier."

Ook glasvezelwinkel aangesloten op glasvezelnetwerk
Niet alleen de lokale omroep in Stein is aangesloten op het glasvezelnetwerk, ook de glasvezelwinkel aan de Haalbrugskensweg 28c in Stein maakt vanaf heden gebruik van glasvezel. Kom eens langs om de haarscherpe beeldkwaliteit van televisie te ervaren of te zien hoe supersnel de internetverbinding is. De glasvezelwinkel is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.


Graafwerkzaamheden voor glasvezel in Elsloo gestart

Reggefiber is volop bezig met de aanleg van glasvezel in Stein
Naar verwachting zijn alle woningen binnen het aansluitgebied van gemeente Stein eind oktober aangesloten op glasvezel. Met een glasvezelmodem in de woning kan er gebruik worden gemaakt van dit hypermoderne netwerk.

Reggefiber organiseert een aansluitdag om te demonstreren hoe gemakkelijk apparatuur in de woning aangesloten kan worden op het glasvezelmodem.

Glasvezel in de woning, nog geen signaal
De laatste stap voor Reggefiber bij de aanleg van glasvezel, is het installeren van een glasvezelmodem in de woning. De aansluiting is dan technisch gereed voor gebruik. Indien inwoners een glasvezelabonnement hebben afgesloten, zal de serviceprovider de aansluiting activeren. Daarna kan de apparatuur (voor internet, tv en telefonie) aangesloten worden en kan er gebruik worden gemaakt van de glasvezeldiensten.

Het aansluiten van de apparatuur kan door de monteur van de serviceprovider verzorgd worden, maar inwoners kunnen dit ook zelf doen. Reggefiber organiseert aansluitdag. Om inwoners te helpen en te laten zien hoe eenvoudig het aansluiten van de apparatuur is, organiseert Reggefiber een aansluitdag. Deskundige medewerkers laten stap voor stap zien hoe het aansluiten van de apparatuur op het glasvezelmodem in zijn werk gaat. Zij maken hierbij gebruik van een groot bord met een aansluitschema. Op dit bord is werkende apparatuur bevestigd.

Datum en tijdstip: Vrijdag 14 maart, 13.00 – 18.00 uur
Locatie: Glasvezelwinkel aan de Haalbrugskensweg 28C


Graafwerkzaamheden van start in de kern Elsloo

De voorbereidingen hiervoor zijn begonnen. Aannemer Van der Donk verzorgt aanleg van het glasvezelnetwerk. Aannemer Van der Donk verzorgt in opdracht van Reggefiber de uitrol van het glasvezelnetwerk. Dit bevat het maken van een ontwerp van het netwerk en ook de daadwerkelijke aanleg.

Schouwen
Om het proces optimaal te laten verlopen worden diverse woningen in de gemeente, op dit moment in de kern Elsloo, van tevoren door zogenaamde schouwers bezocht. Zij bellen aan om de situatie in de woning te bekijken. Ze bekijken samen met de bewoners wat de meest geschikte plaats is om de glasvezelkabel de woning binnen te brengen en bepalen waar het glasvezelmodem komt te hangen.

“Schouwen is kijken naar de meest geschikte plaats om de glasvezelkabel de woning in te brengen en het glasvezelmodem te plaatsen. Vaak zal dit in de meterkast zijn. Schouwen wordt voor de start van de daadwerkelijke bouw gedaan. Bewoners kunnen altijd naar een legitimatie vragen, elke medewerker beschikt over legitimatie waaruit blijkt dat hij namens Reggefiber of aannemer Van der Donk aan de deur komt”, aldus Michel Dolmans, projectmanager van Reggefiber.

Elke woning krijgt een kosteloze aansluiting van Reggefiber
De aanleg van glasvezel is voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Stein kosteloos. Ieder huishouden ontvangt vier weken voor de start van de werkzaamheden in de straat een informatiepakket van Reggefiber. Voor bewoners die nog geen abonnement op glasvezel hebben afgesloten bij een serviceprovider zit daarin een antwoordkaart waarmee toestemming gegeven kan worden voor de kosteloze aansluiting in de woning en de werkzaamheden die daarmee gepaard gaan.

Wanneer de bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, geeft hij of zij automatisch toestemming voor deze werkzaamheden in de woning. Met een abonnement kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Er is een vrije keuze uit meerdere aanbieders, namelijk Fiber, Helden van Nu, KPN, OnsBrabantNet, Plinq, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, TriNed, Vodafone en XS4ALL .Meer informatie is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/stein.


Aanleg glasvezel in Stein stil gelegd

De werkzaamheden van Reggefiber aan het glasnetwerk in de gemeente Stein zijn per direct stil gelegd. Oorzaak zijn de aanhoudende klachten over het erbarmelijke herstel van bestrating nadat de kabel gelegd is.


De ingehuurde stratenmakers worden op de wanprestatie aangesproken, maar blijkbaar staan taalproblemen een oplossing in de weg. (zij  spreken geen Nederlands, Duits of Engels)

Volgens ons kan je stratenmaken of je kan het niet, heeft niks met taal te maken. Dit heeft alles met aanbesteding te maken: alles moet zo goedkoop mogelijk. Liever Oost-Europeanen uitbuiten dan een solide Nederlandse firma het werk gunnen!

Hieronder een video van LOS over vragenuurtje in de gemeenteraad, waarbij de Reggefiber perikelen uitgebreid aan de orde kwamen.


Klik op afbeelding hieronder voor volledig artikel in De Limburger.

De Limburger: aanleg glasvezel in Stein tijdelijk gestaakt


Hieronder Dossier Glasvezel in Stein (een samenvatting van oudere artikelen)
Wijkdistributiehuisjes glasvezelnetwerk

Vanaf maandag 12 november gaat Reggefiber acht wijkdistributiehuisjes plaatsen. Dit zijn verdeelcentra (Point of Presence) voor het glasvezelnetwerk. Een Point of Presence (PoP) brengt de huisaansluiting op het glasvezelnetwerk tot stand en is een onmisbare schakel in het glasvezelnetwerk.

Reggefiber heeft samen met de gemeente de meest geschikte locaties gekozen. Hierbij is onder andere gekeken naar de ligging binnen een aansluitgebied, mogelijke overlast voor omwonenden, inpassing in de bestaande omgeving en toekomstige andere plannen voor de grond.

Gemeente Stein moet op grond van de Telecommunicatiewet de aanleg van dit openbare glasvezelnetwerk gedogen. Vanwege de afmetingen zijn de gebouwtjes (lengte 5,99 x breedte 2,49 x hoogte 2,69 meter) zijn de gebouwtjes niet vergunningsplichtig.

Hoewel voor plaatsing van deze distributiehuisjes formeel gezien geen inspraakprocedure nodig is, zijn de direct omwonenden in het kader van open en transparante communicatie reeds geïnformeerd over de voorgenomen plannen. Om de impact om de omgeving tot een minimum te beperken, worden de PoP’s uiteindelijk rondom aangeplant met extra begroeiing.

In Elsloo worden de wijkdistributiehuisjes op de volgende locaties geplaatst:
• Dross de Sauvetstraat te Elsloo, nabij Dross van Zuenestraat
• Burg Maenenstraat / Dross Saldenstraat te Elsloo, nabij Maaslandcentrum

Omwonenden worden door Reggefiber persoonlijk geïnformeerd over het exacte moment van plaatsing. Kijk voor meer informatie op www.eindelijkglasvezel.nl/stein of ga naar de glasvezelwinkel aan de Haalbrugkensweg 28c in Stein. Met vragen over gemeentelijke zaken kan contact opgenomen worden via of via telefoonnummer 046-435 93 93.

 


Op donderdag 6 december 2012 is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Stein. Het startsein werd gegeven door Wethouder Hendrix. Hij nam in Stein plaats op de graafmachine en heeft daar de eerste paar meters gegraven. Naar verwachting zullen medio november 2013 de huishoudens binnen het aansluitgebied van Stein aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

Eerste symbolische schop in de grond in Stein
De symbolische eerste schop vond plaats bij Brasserie Merode in Stein. Onder het toeziend oog van o.a. een aantal vertegenwoordigers van de gemeente, de serviceproviders, de aannemer en Reggefiber heeft wethouder Hendrix de eerste paar meters gegraven.
Wethouder Hendrix: ‘Ik ben ontzettend trots dat in de gemeente Stein het 30% deelnamepercentage is behaald en dat Reggefiber nu over gaat tot de aanleg van glasvezel in de gemeente. Met de komst van dit netwerk en de diverse innovatieve toepassingen die we daardoor kunnen gebruiken, maakt onze gemeente een flinke stap op weg naar de toekomst.’

Planning
De graafwerkzaamheden zijn deze week van start gegaan in de kern Urmond. De huishoudens in de andere kernen worden op een later moment aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Aannemersbedrijf Hetel Engineering zal de werkzaamheden voor Reggefiber uitvoeren.


Informatie
Deze week ontvangen de inwoners van gemeente Stein een bouwkrant met daarin een globale planning van de werkzaamheden. Op deze planning is te zien dat de graafwerkzaamheden in de kern Berg aan de Maas starten. Echter beginnen de werkzaamheden in de kern Urmond. De planning in de bouwkrant is dus niet geheel juist. Op de website www.eindelijkglasvezel.nl/stein is de juiste planning te vinden. Verder ontvangen de inwoners ongeveer vier weken voordat de graafwerkzaamheden in de wijk starten een graafpakket. Hierin legt Reggefiber uit hoe de aanleg van het glasvezelnetwerk in zijn werk gaat en hoe men toestemming kan geven voor de aansluiting in de woning. Inwoners met een glasvezelabonnement hoeven geen toestemmingmeer te geven.

Persoonlijk en onafhankelijk advies
Gedurende de aanlegperiode blijft de glasvezelwinkel van Reggefiber aan de Haalbrugkensweg 28C in Stein van woensdag tot en met zaterdag geopend. Inwoners kunnen hier terecht voor al hun vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Kijk voor openingstijden en meer informatie op www.eindelijkglasvezel.nl/stein.


Proefsleuven glasvezelnetwerk

Op woensdag 10 oktober a.s. zullen proefsleuven worden gegraven op zo’n 40 verschillende lokaties in de gemeente Stein. Deze proefsleuven zijn nodig om een beter idee te krijgen van de problemen die kunnen optreden bij de aanleg van het glasvezelnetwerk, denk hierbij aan de grondslag, puin in de geul etc. De werkzaamheden worden in opdracht van Reggefiber uitgevoerd door de aannemer Quality Cable Contractors.

De lokaties van de proefsleuven zijn zodanig gekozen dat u minimale overlast zult ondervinden van de werkzaamheden. Zo wordt de doorgang voor auto- en fietsverkeer gegarandeerd en wordt er niet gegraven ter hoogte van in- en uitritten. Voetgangers kunnen eventueel hinder ondervinden van de werkzaamheden omdat het trottoir ter hoogte van de proefsleuven tijdelijk zal worden opgebroken. Wij vragen uw begrip voor deze tijdelijke situatie.

Vandaag is bekend geworden dat voldoende inwoners van Stein hebben aangemeld om Reggefiber tot aanleg van een glasvezelnet te doen overgaan.

 

Als u hoge kosten in de toekomst wilt voorkomen, kunt u aanmelden totdat de graafwerkzaamheden in de loop van 2013 in uw wijk starten.

Glasvezel is niet duurder dan uw huidige Ziggo of KPN alles-in-1-pakket! Laat u onafhankelijk informeren over voordelen en prijzen bij o.a. Driessen Computers aan de Stationsstraat.

Benieuwd naar de kosten
Reggefiber, de onderneming die glasvezel aanlegt in Nederland, is er duidelijk over: de kosten van glasvezel vallen niet hoger uit dan de huidige bedragen voor internet, tv en telefonie. Wie dat zelf wil controleren, kan de huidige kosten optellen en vergelijken met de pakketprijzen van de serviceproviders. Aangezien deze met elkaar concurreren, in tegenstelling tot de kabelmaatschappijen, leidt dit tot aantrekkelijke tarieven.

Geen alternatief
De huidige kabels voor tv en telefonie (later aangevuld met internet) liggen er al zo’n 30 jaar. Op zich kunnen ze alle informatie nog verwerken, al komt het einde van de capaciteit in zicht. De hoeveelheid data die elk jaar wordt verstuurd en ontvangen, groeit met zo’n snelheid dat de overstap naar glasvezel onvermijdelijk zal blijken. Niet alleen vanwege het steeds drukker wordende dataverkeer op internet, maar ook de tv vraagt steeds meer bandbreedte. De schermen worden groter en het beeld steeds scherper, zodat steeds meer digitale informatie nodig is. Glasvezel heeft welhaast onbeperkte capaciteit en is zeer stabiel en betrouwbaar.

Stein tekent samenwerkingsovereenkomst met Reggefiber
De aanleg van glasvezel in Nederland is in volle gang. Een operatie die vele jaren gaat duren en die wordt ingegeven door de toenemende vraag naar breedband. De enorme toename aan digitaal verkeer betekent dat de bestaande netwerken tegen het einde van hun capaciteit aanlopen.

Binnenkort is Stein aan de beurt om op het nieuwe netwerk te worden aangesloten. Voorwaarde is dat ten minste 30% van de huishoudens in het aansluitgebied een abonnement afsluit bij één van de deelnemende aanbieders van internet, tv en telefonie via glasvezel. De aansluiting is kosteloos net als het glasvezelmodem in de meterkast.

De abonnementskosten per maand zijn afhankelijk van het pakket dat gekozen wordt. Maar voor een compleet en snel pakket bent u al gauw Euro 75 per maand kwijt » en dat is iets meer dan het duurste Ziggo pakket. De maximale snelheid is in beide gevallen ongeveer gelijk, zij het dat die bij Ziggo zelden gehaald wordt.

Aanmelden kan vanaf 19 maart en de peildatum of 30% gehaald is, ligt op 15 juli 2012. Als op de peildatum blijkt dat de norm niet gehaald is en het glasvezelnetwerk in Stein de koelkast in gaat, vervallen de verrichte inschrijvingen bij de providers kosteloos.

Interactieve diensten
De aanleg van een glasvezelnetwerk maakt de gemeente Stein op het gebied van internet en telecommunicatie toekomstbestendig. Glasvezel heeft naast een veel grotere capaciteit dan de huidige voorzieningen (CAI en telefoonkabels), ook nog het voordeel dat het veel stabieler en bedrijfszekerder is. Dit heeft te maken dat elk huishouden een unieke glasvezelkabel krijgt die niet gedeeld hoeft te worden met anderen. In het dagelijks gebruik zien gebruikers dit terug in snel en stabiel internet dat geen moeite meer heeft met grote bestanden. In superieur beeld en geluid op de tv en tal van interactieve diensten. Daarmee opent glasvezel een wereld aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van werken, leren, communiceren en ontspannen:
•    beeldbellen met collega’s,
•    zorg op afstand
•    of bijvoorbeeld tv in 3D

Voor meer informatie: www.reggefiber.nlReggefiber is een onafhankelijke onderneming die zich volledig toelegt op de aanleg van glasvezel. Reggefiber is  ook verantwoordelijk voor de communicatie met inwoners in de gemeente Stein over onder andere de werkzaamheden in hun straat of de mogelijkheden en aansluiting.

Impact
De gemeente Stein is door de firma Reggefiber benaderd met het plan om in een groot deel van de gemeente Stein een glasvezelnetwerk aan te leggen. Op grond van de telecommunicatiewet moet de gemeente de aanleg van telecommunicatiekabels in gemeentegrond gedogen. Minimaal zijn daarbij de regels van de gemeentelijke telecomverordening van toepassing.

‘Gezien de grote impact  van het plan van Reggefiber om nagenoeg heel Stein van glasvezelkabel te voorzien en om de samenwerking tussen de gemeente en de initiatiefnemer verder vorm te geven en te stroomlijnen, hebben we als college een aantal afspraken in een overeenkomst vastgelegd. Het gaat dan  om afspraken over communicatie met onze inwoners door het bedrijf, maar ook de mate van overlast -die er zeker tijdelijk zal zijn- voor onze inwoners en in dat verband de  planning, vergoeding onkosten gemeente om maar wat te noemen. Het is een hele operatie waar bedrijven om staan te springen en inwoners, organisaties en instellingen in de toekomst ook voordeel bij hebben. Maar het is ook zuur voor de mensen die wonen in straten zoals Kerensheide die dadelijk wellicht weer opengebroken worden om glasvezel onder de grond aan te leggen. Dat is bijna niet uit te leggen’, aldus wethouder Danny Hendrix.

Nu de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente is afgesloten, zal Reggefiber actief starten met een communicatietraject om klanten te werven. Zodra 30% van de huishoudens heeft aangegeven een glasvezelaansluiting te willen, start het bedrijf met de aanleg van het netwerk. Om geheel Stein van glasvezel te voorzien is ca. 1 jaar nodig.  Hierbij wordt met diverse ploegen op diverse locaties gewerkt.

De gemeente wil toezicht houden op het werk en de gemaakte afspraken en wil daar waar mogelijk werk met werk maken. De gemeente krijgt een vergoeding van de onkosten van een kleine 139.000 euro voor onder meer het houden van toezicht.


 

 

Jan Meijers
Glasvezel
Zelf ben ik geen tegenstander van vooruitgang echter dit soort van vooruitgang wordt ook weer niet gedragen door de bevolking maar gedreven door grotere belangen.
Het gegoochel met de 30% norm is een farce.
Alleen al het feit dat er duizenden bouwvakkers werkeloos zijn en moeten toekijken hoe onverstaanbare werknemers uit niet nader te bepalen landen onze straten met onherstelbare schade opzadelen zou de heren bestuurders eens aan het denken moeten zetten.

Zelf betwijfel ik nog steeds of het budget dat er werd besteed aan de campagne niet veel te groot was waardoor Reggefiber nu even moet bezuinigen op de uitvoering.

Overigens is het in alle plaatsen zo slecht afgelopen.
Vraag het maar eens aan dhr. Heuvelmans.

2
Ab Broersma
Reggefiber hoeft geen vergunning aan te vragen bij de gemeente. De gemeente is zelfs verplicht medewerking te verlenen aan een dergelijk intiatief. Het enige wat de gemeente kan eisen is dat alles weer in de oorspronkelijke staat wordt hersteld na eventuele (graaf)werkzaamheden. Dus via een vergunning iets afdwingen is hier niet van toepassing. Helaas...
-2
Wim
Ik heb begrepen dat ook het Businesspark buiten het aansluitgebied valt.De gemeente is op dit gebied veel te passief, ze hadden inderdaad bij Reggefiber veel groter aansluitgebied moeten afdwingen.Wat 'n afgang voor het Stein Van Morgen als glasvezel niet doorgaat......!
1
Ramon Niessen
Ik vind het gewoon niet kunnen dat de gemeente afspraken maakt met Reggefiber en een vergunning verstrekt en niet afdwingt dat ook Catsop en Terhagen aangesloten worden.....
1
Wim Hanssen Elsloo
@ Ab Broersma: ik heb begrepen dat enkele jaren geleden juist in Catsop begonnen is met aanleg van glasvezel...toen kwam de crisis en werd eea opgeschort. Vreemd dat juist Catsop dan nu buiten de boot gaat vallen?!
0
Wim Hanssen Elsloo
Ja, als je alleen wilt internetten via glasvezel ben je duurder uit. Zeker als je het vergelijkt met een sajel-abonnement bij XS4ALL van 8mb download snelheid.Maar voor een juiste vergelijking moet je daar dan wel een tv abonnement bijtellen (bijv Ziggo standaard Euro 17 pm) en een bel abonnement (vast en/of mobiel) bijtellen.Met XS4ALL traditioneel internet + Ziggo tv ben je op die manier al Euro 47 pm kwijt. Je bent goedkoper uit met glasvezel alles-in-1 pakket bij Lijbrandt, kost Euro 45 pm maar wel 50 mb downloadsnelheid + betere en meer tv + goedkoper bellen dan bij Ziggo of KPN.
0
Jan Meijers
Glasvezel?Prima,maar in deze tijd niet voor iedereen betaalbaar.Een eenvoudig abonnement van XS4all is al meteen €15 duurder per maand.Overigens zou het fijn zijn wanneer we er in Stein al in slagen om de strapatsen van de gemeenteraad voor iedereen op de TV te krijgen en niet alleen voor Ziggo klanten.De LOS die toch voldoende subsidie krijgt lukt het waarschijnlijk niet om die raadsvergadering online te zetten.Ik zou zeggen First thinking Firts.
0
Ab Broersma
Alle pogingen om ook glasvezel voor de burgers van Catsop en Terhagen te krijgen zijn dusver op niets uitgelopen. Wen bezoek aan de Reggefiberwinkel en een gesprek met de salesmanager hebben niet geleid tot het gewenste resultaat. Deze buurtschappen zijn commercieel (door o.a aanwezigheid spoor)nog niet interessant genoeg om te worden aangesloten. Stein krijgt glasvezel....jaja...behalve de buurtschappen Catsop en Terhagen..We blijven lobbyen...
0
Henk Janssen
KPN, Vodafone en anderen leuren langs de deur.Volgens mij kan het geen kwaad om nog even te wachten met overstappen tot vlak voor 15 juli. Dan zullen de echte aanbiedingen wel gaan komen...
0
DG
Ik ben benieuwd.Wethouder Hendrix geeft aan het zuur te vinden voor de mensen in de Kerensheide omdat daar wéér de straten opengebroken moeten worden. In Meers worden vanaf april 2012 de straten opnieuw gereconstrueerd na jaren achterstallig onderhoud. Ik ben benieuwd of er dan meteen een vezeltje mee ingeklinkerd wordt?U voelt het zelf al aankomen ... mijn vermoedenis dat wethouder Hendrix twee keer spijt gaat hebben.
0
Laat reactieformulier zien

Redactie

  • Dross de Limpensstraat 4
    6181EJ Elsloo

  • 06.10572675

Voorwaarden & Info

© Pixels & Text Elsloo

Voor het optimaal functioneren van deze website worden cookies op uw computer geplaatst. Daarbij worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.
Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteert u het plaatsen van cookies. Als u cookies weigert, kunt u de website gewoon blijven gebruiken maar dan werken de website of onderdelen daarvan mogelijk niet optimaal.