ELSLOO

Politiek

Hieronder de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Stein.

CDA
5 -3
CMB 5 +1
D66
+1
DOS
+1
PvdA 2
-1
VVD 2
+1
2010 aantal stemmen per kandidaat
2010 aantal stemmen per stemdistrict
2010 aantal stemmen per partij, per stemdistrict

Meest opvallende in deze uitslag is het forse verlies van CDA (na samengaan met SPV) van 8 naar 5 zetels. Landelijk verliest de partij ook, maar lang niet in deze mate. Landelijk is men duidelijk Balkenende moe. Wie of wat is de CDA-kiezer in Stein moe?! VVD lift mee op de algemene verrechtsing van Nederland en de landelijk goede VVD performance.

En andersom werkt dat "mee liften" ook zo: zie verlies PvdA.............

Ofschoon het verlies van de PvdA landelijk uiteindelijk nog reuze meevalt. Maar in Limburg lopen ze zware averij op. Oorzaak? In een sterk vergrijzende provincie maak je je niet populair als je voor verhoging van de AOW leeftijd van 65 naar 67 jaar bent. En als je als PvdA dan ook nog zorgt dat een populaire burgemeester (Leers) moet vertrekken, kun je het wel helemaal shaken.
D66 is helemaal in lijn met de landelijke ontwikkelingen en heeft in het verleden ook aangetoond dat zij in principe goed zijn voor 1 zetel in Stein. Benieuwd hoe Frans van der Avert de vastgeroeste en rancuneuze politieke verhoudingen in Stein gaat aanpakken!
DOS en CMB worden door de kiezer beloond voor hun bestuur (DOS), het gedogen daarvan (CMB) alsmede hun kernenbeleid en hun winst is helemaal in lijn met de landelijke ontwikkeling: lokale partijen winnen. Daarbij heeft met name DOS op zeer grote schaal campagne gevoerd: menige drukker en vlaggefabrikant is door z'n blauwe verf heen en Youtube, Twitter en Hyves droegen ook hun steentje bij!

 Maar wie is nu de allergrootste verliezer? De politiek zelf! Want het is triest als (zowel landelijk als in Stein) amper de helft van de stemgerechtigden de moeite neemt om te gaan stemmen. Is het geloof en vertrouwen in de politiek hélemaal weg?! Als daarentegen in Almere juist méér mensen gaan stemmen dan bij de vorige verkiezingen (nu 58% tegen 46% in 2006) is dat ontegenzeggelijk te wijten aan de deelname van de PVV. En dan ziet het er somber uit voor de overige politieke partijen op 9 juni....


 Voor welke coalitie hebben onze lezers een voorkeur? Inderdaad, voorkeur voor de meest voor de hand liggende coalitie op basis van de uitslag:

Inmiddels beginnen de eerste rookpluimen uit de politieke schoorsteen te komen en staat een coalitie DOS-CMB-CDA op stapel! Eens pollen hoe onze lezers daarover denken. Wordt vervolgd.......


 Wat in onze poll klopte was het feit dat het een nek-aan-nek race is geworden tussen DOS en CMB en dat D66 terug is gekomen in de raad.

Uitslag van onze poll in 2010: Onze poll in 2006 gaf de volgende uitslag:

De werkelijke uitslag in 2006 zag er zo uit:


 


Links:

 

Gemeentelijke informatie verkiezingen 2010

Huidig college van Burgemeester en Wethouders

Huidige samenstelling gemeenteraad

Einduitslag gemeenteraadsverkiezingen 2006 Stein (ook aantal stemmen per kandidaat)


CDA (geen info ontvangen)

Video: Piet Claessen "op de zeepkist" (bron: De Limburger)

  


Lijsttrekker:
Graad Coumans
Gavarellestraat 18
6171 HH Stein
tel 046 4331956
e-mail:
website cmb-stein


In de bestuursperiode 2010-2014 kunnen de inwoners van de gemeente Stein weer op ons rekenen. CMB: een garantie voor daadkracht, kwaliteit en ambitie.
Wij hebben laten zien dat wij geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Wij zijn er als u ons nodig heeft. Bijvoorbeeld via ons wekelijks spreekuur op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis. Was u niet in staat dit spreekuur te bezoeken, boden wij u in vele gevallen de helpende hand met één of meerdere huisbezoeken. Ook waren en zijn wij u nog steeds van dienst met onze bemiddeling en hulp bij het doen van aanvragen en het invullen van formulieren. Omdat dit zeer gewaardeerd wordt, blijven wij dit ook doen als CMB. Immers, wij zijn er voor u.

CMB rekent op 3 maart 2010 op grote steun vanuit de bevolking van Stein. Met uw mandaat zullen wij bestuursverantwoordelijkheid nemen in een College van Burgemeester en Wethouders op basis van harde programma-afspraken. CMB is een partij met grote bestuurlijke kwaliteit en ervaring. Jong talent krijgt kansen om tot raadslid/volksvertegenwoordiger gekozen te worden. CMB is ook de partij waar vrouwen ook echt meedoen.

Video: Graad Coumans "op de zeepkist" (bron: De Limburger)

  
Lijsttrekker:
Frans van der Avert
Scharberg 4
6181 GS Elsloo
tel 06 29 45 16 44
of 046 4862318
fax 046 4862321
e-mail:

Website D'66 Stein

D66 Stein zal in 2010 weer deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor is deze week de lijst vastgesteld. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Stein is Frans van der Avert de lijsttrekker voor D66. Ook bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was hij al kandidaat, achter Monique Gommers.
De D66-lijst in Stein combineert jong elan en bestuurlijke ervaring. Lijsttrekker Frans van der Avert is ondernemer. Hij heeft onder andere ruime ervaring als bestuurder in het onderwijs. Wouter Heinen uit Oud-Stein, een nieuw gezicht in de lokale politiek, staat op de tweede plaats. Op de derde plaats staat Loek Maassen, student, uit Elsloo. Op de vierde plaats komt George Evers uit Urmond, een oude bekende. Op de vijfde plaats staat Hanna Wesselo uit Elsloo.
D66 wil zich in de komende raadsperiode onder meer inzetten om de bestuurscultuur in Stein om te buigen naar een meer toekomstgericht bestuurlijk functioneren en afstand te nemen van de huidige afrekencultuur. Zie ook D66 Stein op YouTube>>>

Video: Frans van der Avert "op de zeepkist" (bron: De Limburger)

 


Lijsttrekker:
Luc Feij
Daalstraat 2
6181 JR Elsloo.
Telefoon: 06-13351101
E-mail:
Website: DosStein


De leden van DOS hebben in hun vergadering op 1 december 2009 wethouder Luc Feij unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Luc Feij was ook bij de vorige verkiezingen de eerste op de lijst. Met deze benoeming geeft DOS aan te kiezen voor continuïteit in het beleid. Over de verdere samenstelling van en volgorde op de lijst neemt DOS in een later stadium een beslissing. De volgorde is bij DOS overigens niet zo belangrijk, omdat DOS steeds de regel volgt, dat de behaalde zetels worden ingenomen door de mensen met de meeste stemmen.

Vereende krachten: lokale partijen werken samen.
Op vrijdagmiddag 4 december ondertekenden vertegenwoordigers van 4 lokale partijen in Geleen een intentieovereenkomst om te komen tot intensievere samenwerking. GOB (Sittard-Geleen, BBB-NDB (Beek), Vernieuwingsgroep (Schinnen)en DOS (Stein) gaan gezamenlijk gemeentegrensoverstijgende vraagstukken aanpakken. O.a. bij de voortgang van de regionale economische ontwikkeling willen de vier lokale partijen zo veel als mogelijk gezamenlijk optrekken.

YouTube is het nieuwe medium, waarvan politieke partij DOS uit Stein gebruik gaat maken in de verkiezingscampagne. Televisiebedrijf Mediazuid uit Maastricht heeft in opdracht van het DOS-bestuur interviews voor de camera gemaakt met de eerste tien mensen op de lijst en met vertrekkend wethouder Wim Janssen. De opnames zijn gemaakt op diverse locaties in de gemeente. Dit heeft geresulteerd in 11 korte filmpjes, die vanaf vandaag te zien zijn op www.youtube.nl/dosstein.

Video: Luc Feij "op de zeepkist" (bron: De Limburger)

 


Lijsttrekker:
José Ie
Dross. van Laerstraat 18
6181 ED Elsloo
tel 046-4362967
e-mail:
Website PvdA Stein


De ledenvergadering van de PvdA Stein heeft de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, die op 3 maart 2010 plaatsvinden, vastgesteld.
Lijsttrekker wordt net als in 2006 José Ie. Zij is sinds 2006 wethouder en daarvoor vier jaar fractievoorzitter voor de PvdA Stein. Op nummer twee staat Mirjam Driessen-Frederix. Zij is sinds 2006 raadslid en sinds 2008 fractievoorzitter. Op nummer drie volgt Jos Schouren. Jos is sinds 2002 raadslid evenals nummer vier op de lijst Hub Vaessen. Op vijf staat de tweeëntwintig jarige Seddik Ghoule. Hij is al enige tijd actief binnen de PvdA en hij brengt zowel in leeftijd als in politieke zin verjonging binnen de partij.

Video: José Ie "op de zeepkist" (bron: De Limburger)

 


Lijsttrekker:
Peter Salden
Houterend 97
6171 CR Stein
Tel:046 - 4331337/06 - 22451058
e-mail:
Website VVD Stein


Peter Salden is al sinds 1998 raadslid namens de VVD in Stein. Hij heeft altijd met veel inzet deelgenomen aan de politieke besluitvorming binnen de gemeente en vele uren opgeofferd van voorbereiding in het presidium, raadsvergaderingen en commissies.
Hoe moeilijk als eenmansfractie heeft hij zich nooit uit het veld laten slaan en is altijd gemotiveerd gebleven om de liberale standpunten naar voren te brengen.
In Elsloo wordt hij bijgestaan door Ab Broersma, 8 jaren actief in de politiek, secretaris Auwt Prinse Aelse en voorzitter van de Aelser Revue, Jo Nijsten, sinds 4 jaar actief in de lokale politiek en met een grote interesse voor jeugd- en jongerenwerk en Michel Dolmans, sinds 2 jaar bij de fractie en actief als penningmeester bij VV Haslou en bestuurslid van BV De Kaakstraat.

Video: Peter Salden "op de zeepkist" (bron: De Limburger)


  • Laatste update op .
Larry Fox
Hebt u geprobeerd om zonder succes leningen van banken te krijgen? Dringend geld nodig om uit de schulden te komen? Geld nodig voor uitbreiding of vestiging van uw eigen bedrijf? Ontvang een lening bij een van de toonaangevende leningbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Neem voor meer informatie contact op met e-mail:
0
redactie
20% van de bezoekers die de politieke poll heeft ingevuld, geeft aan dat zij een andere coalitie wensen dan de voorgestelde combinaties. Helaas kunnen zij in de poll niet aangeven wat hun keuze is, maar vanaf nu kunnen ze dat wel doen als -reactie- onder het betreffende artikel!Wij kijken uit naar hun combinaties!
0
Laat reactieformulier zien

Redactie

  • Dross de Limpensstraat 4
    6181EJ Elsloo

  • 06.10572675

Voorwaarden & Info

© Pixels & Text Elsloo

Cookies
Voor het optimaal functioneren van deze website worden cookies op uw computer geplaatst. Daarbij worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen. Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteert u het plaatsen van cookies. Als u cookies weigert, kunt u de website gewoon blijven gebruiken maar dan werken de website of onderdelen daarvan mogelijk niet optimaal.