Skip to main content
alzheimer cafe

Dementie

  • Afbeeldingen | Bron: MS Designer ©

Dementie is een progressieve ziekte. Dat betekent dat de gevolgen van de ziekte steeds in ernst toenemen en dat het aantal gevolgen (symptomen) ook toeneemt. Hoewel de ziekte bij iedereen anders verloopt, wordt dementie vaak in fases verdeeld. Dat kan artsen helpen om beslissingen te maken over behandeling of medicijnen of geeft zorgprofessionals inzicht in waar ze op moeten letten.

De fasen zijn een soort ‘gemiddeld’ verloop van de ziekte. Hierdoor zijn de fasen ook niet scherp begrensd en lopen ze in elkaar over. Hoe dementie precies verloopt, hangt af van de soort dementie en de persoon die het heeft.

Lees verder op Alzheimer Nederland en doe de geheugentest ⇢


Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten, familie, vrienden en andere belangstellenden. 

Wat gebeurt er in ons brein als er sprake is van dementie en wat betekent dit voor de informatieverwerking? Deze avond zal psychologe Tammy Pagen ons voorzien van een stukje basiskennis over het functioneren van de hersenen bij dementie en ons handvatten bieden voor het omgaan met de verstoorde informatieverwerking die hierbij komt kijken. Deze handvatten gaan we o.a. op interactieve wijze samen ontdekken.

Datum: dinsdag 7 mei 2024
Locatie: Punt 39, Burg. Maenenstraat 39 in Elsloo
Tijdstip: 19.30 uur tot 21.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur

Wilt u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met Anita Kessen 06-38160055 of Natasja Stelten 06-53621227
Mailen mag ook via ons mailadres:   

alzheimer cafe stein elsloo footer

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien