Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Hier is mijn vaderland

Gemeente Stein op L1 Televisie in "Hier is mijn vaderland"

Regisseur Maurice Nijsten en assistente Dénise Nijsten bedachten een format met als titel: “Hier is mijn vaderland”  Een nieuwe tv.serie op L1 televisie met als presentator Fabienne Nijsten.

Alle afleveringen, waaronder die over d gemeente Stein zijn online te zien op >  https://l1.nl/hier-is-mijn-vaderland/

In deze serie speelt steeds een Limburgse gemeente de hoofdrol in de 25 minuten durende aflevering. Er werd gekozen voor gemeenten, waarbij dorpskernen meestal nog een hechte gemeenschap vormen. Daarbij was het uitgangspunt vooral dat in die gemeenten veel afwisseling is te vinden op het gebied van cultuur, verenigingsleven, opmerkelijke initiatieven, jong talent, muzikale items, het “eigene” et cetera. Ook het streekdialect speelt in iedere aflevering van “Hier is mijn vaderland” een belangrijke rol. Immers de diversiteit aan dialecten in de regio’s onderstreept het eigene nog eens en geeft een extra couleur locale aan het geheel.

Op diverse locaties in de gemeente heeft de presentator o.a. ontmoetingen met mensen, die het gevoel van “Hier is mijn vaderland” illustreren of versterken.De meeste gemeenten bestaan na de diverse herindelingen uit meerdere kernen. De identiteit van een kern verandert normaliter niet als het onderdeel wordt van een groot geheel. In een programma van 25 minuten moeten er door de programmamakers natuurlijk wel keuzes worden gemaakt, zodat het onmogelijk is om iedere kern evenveel aandacht te geven. Deze culturele speurtocht biedt de kijker een beeld van karakteristieke plekken in Limburg, zowel van dorpsgezichten, mooie landschappen en een samenleving, waar vormen van cultuur en een hechte gemeenschap een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven uitmaken .Voor Limburgers en niet-Limburgers, geïnteresseerd in het culturele leven van deze provincie, een fraai document. 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien