Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Waterlicht: spektakel in Kotem 29 sept - 1 okt.

  • Afbeeldingen: Daan Roosegaarde, Waterlicht, www.ccmaasmechelen.be ©

WATERLICHT is een krachtige en poëtische ervaring om nooit te vergeten.

Laat je zintuigen prikkelen in het droomlandschap WATERLICHT. Als een virtuele vloed gemaakt van LEDs, software en lenzen overspoelt WATERLICHT de oevers van de Maas in Kotem-Maasmechelen en laat je ervaren hoe hoog het water zou komen zonder menselijke tussenkomst. Je voelt je als bezoeker omgeven door water en je kan de blauwe golven van licht en mist in een megaprojectie over honderden meters aanraken.

Met het sensationele kunstwerk WATERLICHT vraagt Daan Roosegaarde aandacht voor de stijgende waterspiegel als gevolg van de opwarming van de aarde. Beleef samen de kracht van het water en de gevolgen die het met zich mee kan brengen. De speciaal voor Kotem ontworpen presentatie van WATERLICHT brengt op spectaculaire wijze de kwetsbaarheid van de Maasoevers in beeld. Internationaal gerenommeerd kunstenaar Daan Roosegaarde creëert indrukwekkende droomlandschappen, die de kracht en de schoonheid van water visualiseren.

WATERLICHT zal in Belgische première gaan in Kotem-Maasmechelen. WATERLICHT werd bekroond als Winner of IESNYC Lumen Award New York 2020, Global Future Design Award 2019, LIT 2017 Lighting Designer of the Year USA and The Best Lighting Environment Design China.

De toegang tot WATERLICHT is gratis. Je reserveert op voorhand wel een ticket met een tijdsblok van een halfuur.

waterlicht kotem 09.2023 info

Houd rekening met voldoende tijd om de eventlocatie tijdig te bereiken. Je wandelt minimaal een halfuur! Kom met de fiets om dichterbij te parkeren. Wanneer je tijdsblok verstreken is, word je niet meer tot de eventlocatie toegelaten.

  • Geschikt voor alle leeftijden.
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • WATERLICHT vindt plaats in alle weeromstandigheden.
  • Toegang is gratis.
  • Parkeren kost 1 euro per auto en 0.5 euro per fiets.

Tickethouders krijgen via een persoonlijke mail meer praktische informatie over toegangsroutes, parkeergelegenheden en dergelijke.


Op 29, 30 september en 1 oktober vindt in het Belgische Kotem-Maasmechelen het kunstproject 'Waterlicht' plaats. Hiervoor wordt de Westelijke Kanaalweg tussen Meers en Geulle aan de Maas tussen 20:00 uur en 24:00 uur afgesloten.


Hieronder beelden van eerdere shows in Westervoort, Nederland.

Waterlicht is een organisatie van het lokaal bestuur Maasmechelen en CC Maasmechelen, met de steun van RLKM – RivierPark Maasvallei. Met dank aan de verenigingen van Kotem, Tonnie Van Den Broek, Martin Penders, Freddy Gerekens en Noël Penders, Agentschap voor Natuur en Bos en De Vlaamse Waterweg

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien