Skip to main content
Veiligheidsmarkt

Veiligheidsmarkt en Kiek Oet • 9 oktober

  • Afbeeldingen | Bronnen ©: rawpixel.com

Gericht op agressie, geweld en ondermijning

Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van actuele problemen als agressie en geweld. Steeds meer ondernemers en consumenten krijgen te maken met bedreigingen en fysiek geweld. Daarom organiseert de gemeente Stein op woensdag 9 oktober een veiligheidsmarkt, in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg en andere instanties.

Naast agressie en geweld wordt ook aandacht besteed aan ondermijnende criminaliteit, waarbij criminelen legale bedrijven en diensten gebruiken voor illegale activiteiten. Tijdens de markt kunnen bezoekers leren hoe ze signalen van criminaliteit, zoals verdachte garageactiviteiten of afgeplakte ramen, kunnen herkennen.

Experts van onder andere PVO Limburg, Bureau Drugszaken en de politie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven. De markt biedt tools en kennis om je omgeving veiliger te maken.

De veiligheidsmarkt vindt plaats op het Raadhuisplein in Stein, van 12.00 tot 16.15 uur. Iedereen is welkom.


Kiek Oet !

Oproep aan ondernemers

Ondermijnende criminaliteit, agressie en geweld vormen een groeiend probleem voor ondernemers in de gemeente Stein. Daarom organiseren de gemeente Stein en Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg op woensdag 9 oktober van 19.30 uur tot 22.30 uur in het Maaslandcentrum in Elsloo de "Kiek Oet" bijeenkomst. Deze bijeenkomst, die samenvalt met de landelijke Week van de Veiligheid, richt zich op het creëren van een veiligere woon- en werkomgeving. Ondernemers worden uitgenodigd om zich HIER gratis aan te melden ⇢

Ondermijning en criminaliteit
Criminelen misbruiken steeds vaker legale bedrijven voor illegale activiteiten. Ondernemers kunnen hierbij ongemerkt betrokken raken, bijvoorbeeld via verdachte huurders of gehackte systemen. Dit fenomeen, bekend als ondermijning, is vaak onzichtbaar maar wijdverspreid.

Agressie en geweld
Ook agressie en geweld tegen ondernemers zijn toenemende bedreigingen. Intimidatie, bedreigingen en fysiek geweld kunnen niet alleen persoonlijke schade veroorzaken, maar ook de algemene veiligheid en het werkklimaat in de regio onder druk zetten.

Tijdens de "Kiek Oet" bijeenkomst bespreken experts hoe ondernemers deze gevaren kunnen herkennen en voorkomen. Onderwerpen zoals de signalen van een drugslab of hennepplantage en hoe om te gaan met agressief gedrag komen aan bod.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien