Skip to main content

ELSLOO

Ontdek Rivierpark Maasvallei (fietsroute)

  • Afbeeldingen | Bron: Rivierpark Maasvallei ©

Welkom in het Rivierpark Maasvallei en wel in het bijzonder in de gemeente Stein. Deze route voert u van de historische kern van Elsloo, richting Stein en Urmond. Dit gebied is meer dan het bezoeken waard. De Maas, met zijn oevers, is prachtig, het rivierpark eveneens.

Om het RivierPark Maasvallei verder te ontwikkelen, zijn fietspaden aangelegd vanaf café De Witte Börstel in Meers tot aan de Weerd en langs de Westelijke Kanaalweg, vanaf ’t oude Veer in Elsloo richting Geulle. 

RivierParkMaasVallei fietsen

Grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei
Elf Belgische en Nederlandse Maasgemeenten, de provincies Belgisch- en Nederlands Limburg en natuurorganisaties werken volop aan de ontwikkeling van het grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei. Het doel is een groot recreatief gebied ideaal voor fietsers, voor liefhebbers van struinnatuur en oude Maasdorpen en cultuurhistorie. De komende jaren worden nog honderden hectaren natuurlandschap gevormd. Om bezoekers dit uitgestrekte riviernatuur te laten beleven, wordt er gewerkt aan een betere bereikbaarheid, bewegwijzering en uitbreiding en verbinding van wandel- en fietsroutes. In het totaal wordt aan Nederlandse zijde 21 km fietspad aangelegd waarvan 11 km in de gemeente Stein.

“De aanleg van deze fietspaden is het vervolg op de realisatie van een breed fietspadennetwerk in dit gebied. Hiermee verbeteren we de recreatieve infrastructuur voor fietsers en wordt de verbinding gelegd naar onder andere het fietspad Urdal-Scharberg. Naast het leggen van kwalitatieve verbindingen draagt het bij aan de verkeersveiligheid voor fietsers. De fietspaden worden aangelegd in opdracht van Consortium Grensmaas en de gemeente Stein,” aldus Wethouder Gina van Mulken.

Mooie foto's van de Belgische zijde van Rivierpark Maasvallei >

De onderstaande pagina is van VVV Zuid-Limburg en wordt geladen in een i-frame; u kunt naar beneden scrollen. 

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien