2012 - In memoriam; Jos Meijers

Tot onze ontsteltenis hebben wij vernomen dat op 6 juli 2012 oud-bestuurslid Jos Meijers (1958) na een kort ziekbed aan kanker is overleden.
Wij wensen zijn partner Yvonne, dochter Jip en overige familie ontzettend veel sterkte toe.

Jos woonde tijdens zijn Utopia periode -zover we kunnen nagaan was hij zeker actief van 1976 tot 1986- bij zijn ouders aan de Julianastraat 69 in Elsloo.

Hij was een bescheiden en bijzonder aardige kerel met maar één motto: Always look at the bright site of life...
Verbaal nooit nadrukkelijk aanwezig maar hij was er wel altijd.
Utopia kon altijd op Jos rekenen.

Bovenstaande foto van bestuur en medewerkers werd gemaakt in 1983 in het nieuwe Utopia home in de kelder van het Maaslandcentrum. Jos vinden we op de 2e rij, 3e van rechts met volle baard en dito haardos.
Helaas zijn naast Jos nog 4 andere mensen van deze foto veel te jong overleden: Lydia Leurs (3e rij, 3e van links in zwarte trui) Jos Frederix (2e rij, 2e van links) Henny Vosdellen (2e rij, 3e van links) en Ruud Vossenberg (2e rij, 4e van links)

Jos was een creatieveling pur sang. Hij ontwierp veel affiches en ook de lay-out van ander drukwerk kwam van zijn hand. Helaas zijn er nauwelijks Utopia affiches bewaard gebleven. De omslag van deze brochure uit 1978 is vroeg werk van Jos »

recent werk van Jos (2011)Vanaf 1986 was hij creatief actief bij Conincx Pop, die gelukkig wel alles bewaard hebben. (klik hier voor zijn affiches)

Uiteraard was Jos een muziekliefhebber; dat werd hem thuis met de paplepel ingegeven. Alleen volgde hij zijn vader en broers niet naar de "fanfaar" maar zocht hij zijn heil bij Yes en andere symfonische rockbands. Later werd hij gitarist bij de plaatselijke bluesrockband Nosmo King en speelde hij menigmaal in Utopia en tot in de verre omtrek in jongerencentra, kroegen en op festivals.

Jos...we zijn blij dat we je hebben mogen kennen! We zullen je missen tijdens de reünie op 22 september!

Laat reactieformulier zien

Top 40 - 1970

Top 100 van 1970