Komende activiteiten

vastelaovend-aelse

 

 Aelser Leedjes Konkoer 2016

Op 12 november vond in een volle café-zaal ’T Trefpunt in Elsloo het Aelser Leedjes Konkoer (ALK) plaats. Er waren maar liefst 9 deelnemers die in de weken voorafgaand druk bezig zijn geweest om weer de juiste teksten en muziek te vinden en in de verschillende studio’s in te zingen.
Het niveau van de liedjes was van zeer hoog niveau en het was een zeer spannende strijd. Uiteindelijk werden de Patsj op Boys door de professionele jury uitgeroepen tot de winnaar van het ALK 2016. Deze boyband nam voor de 3e keer deel en wist de jury te overtuigen met het brengen van hun liedje: “Ich Will”. Tekst van dit liedje is geschreven door Sjef Ummels en leadzanger van deze boyband is Koen Albertz.

Tweede werd het duo “Get jhel slechs” en derde werd, net als vorig jaar, het duo Melanie en Claire. De publiekjury ging wederom ook naar de Patsj op Boys ! (Met dank aan LOS voor beeld en tekst)

Prinsenreceptie zondag 19 februari Dikke Stein

Komende zondag 19 februari kunt u de 3 Elslose Prinsen feliciteren in hun gelegenheidspaleis zaal De Dikke Stein. U bent welkom vanaf 11.11 uur. 

Naast ontelbare toespraken zijn er ook muzikale intermezzo's. U hoeft niet van de honger om te komen, daar zorgen Marion en Giel van De Dikke Stein wel voor.

prinsengallery

De Patronaatsknöppele in de LVK finale 2002

Tot nog toe de enige keer dat Elsloo vertegenwoordigd was in de finale van 't LVK. In 2002 werden de Patronaatsknöppele 13e met hun nummer "Auwt". Hier de volledige uitslag van dat jaar >

"Sajel-Reisburoo" in Elsloo

40e Aelser Revue op de planken
Speeldata: vrijdag 10 februari, zaterdag 11 februari, vrijdag 17 februari en op zaterdag 18 februari

Binnenkort staat de Aelser Revue weer geprogrammeerd. Voor de 40e keer in successie. De medewerkers aan dit jaarlijks terugkerend Elsloos spektakel staan weer te trappelen om er een wervelende show van te maken.

Op vrijdag 10 februari a.s. vindt de première plaats. Kosten nog moeite zijn gespaard om deze voorstelling weer tot een succes te maken. Het thema voor de Revue is dit jaar “Sajel-Reisburoo” en speelt zich dus af in de reis- en vakantiewereld. Er speelt zich heel wat af in en om het Sajel Reisburoo. Maar ook daar buiten..... Het belooft weer een avond te worden vol lach, muziek, zang en dans te worden.

De jaarlijks terugkerende Aelser Revue zal ook dit jaar weer gehouden worden in het Maaslandcentrum aan de Burg. Maenenstraat in Elsloo.
Speeldata: vrijdag 10 februari, zaterdag 11 februari, vrijdag 17 februari en op zaterdag 18 februari. Aanvang steeds 20.00 uur

Sajel Reisburoo 2017 posterDe repetities voor de komende Aelser Revue zijn al sinds september vorig jaar in volle gang.
Het organiserende Aelser Revue Comité heeft ook dit jaar weer meer dan 100 medewerkers bereid gevonden om aan de slag te gaan.

Scènes worden ingestudeerd, de begeleidende “live”-muziek en zang worden ingeoefend, sjminkschema's worden gemaakt, décors gebouwd, kostuums genaaid, geluidsbanden vervaardigd etc. Volgens het Aelser Revue Comité is iedereen danig gemotiveerd: ”We hebben er volop zin in!”

Het streven van de revuemedewerkers is er op gericht, dat iedereen na afloop doordrongen is van het motto: "Aelser Revue, sjiek nondedjuu!"

Kaarten te koop bij Drukkerij Knoben, Kadoshop Leenhouts en in het Maaslandcentrum. Wees er snel bij. Wie het eerst komt,die het eerst maal

Receptie Sajelaire van 't jaar op zondag 12 februari

Op zondag 12 febbrewari om 15.11 uur organiseert C.V. Hagelevol weer de jaarlijkse receptie voor Sajelair, Sajelairinneke en Sajelploog van 't jaor in Café Oos Heim in Aelse.

Hieronder op een rijtje wie je deze dag mag feliciteren: 

Sajelair van 't jaor: Ludo Pepels
Sajelairinneke van 't jaor: Marjon Breuls
Sajelploog van 't jaor: Dansgroep de Freestylers

receptie sajelaire vanhetjaar 2017

Zoals ieder jaar zijn er weer kosten, nog moeite (en vooral kosten) gespaard om deze receptie weer tot 's werelds grootste te maken. NS zet extra treinen in en de eerste bussen met bezoekers uit China zijn al geboekt. President Trump zal via een live-stream meekijken verkleed als mexicaan.

We nemen deze avond ook afscheid van Prins Peter Leenhouts I. Wat was het een fantastisch jaar, hij had alle spullen in huis voor een goede regeer-periode.
Hoogtepunt zal ook dit jaar weer het uitroepen van de nieuwe prins van Hagelevol zijn. Zoals ieder jaar gebeurd dit tijdens een groots opgezette prinsuitroeping rondom de voordeur van de café.

Wees er bij vanaf 15.11 uur op de best georganiseerde, drukst bezochte, exclusiefste receptie van het carnavals-seizoen!
Er zullen weer diverse artiesten een optreden verzorgen. Wie dat zijn?.... Wij weten het zelf ook nog niet. Artiesten kunnen ich gratis aanmelden door te reageren, of gewoon te komen.

Opzie, opzie, opzie

Uit de oude doos van 't LVK; de winnaar in 1998 was Gaston Jacobs uit Ulestraten. Jo van Es uit Catsop zingt uit volle borst in het achtergrondkoor.

Jeugdprins Milan I

Prins Milan I Sajelaire

 

Tijdens de Kènjer Revue op 29 januari 2017 in een tot de nok gevuld Maaslandcentrum, werd Milan I (Weijers) uitgeroepen tot Jeugdprins van de Sajelaire.

Milan is 11 jaar en woont in het Meerdel. Hij zit in groep 8 op de St. Jozefschool en voetbalt bij de D-jeugd van Haslou.

Gelukkig voor hun positie op de ranglijst gaan Milan en zijn teamgenoten van Haslou met de Vastelaovend alleen maar sneeuwwitjes drinken. Het is niet bekend of de seniorenteams dat voorbeeld gaan volgen...

jeugdkarnaval logo

Johan Visschers seniorenprins Sajelaire

Johan Visschers Seniorenprins Sajelaire 2017Tijdens de seniorenzitting op woensdag 25 januari 2017 werd  Johan Visschers in een uitverkocht Maaslandcentrum uitgeroepen als Seniorenprins Johan I van De Sajelaire.

Graad Beckers en kornuiten maakten er weer een heel spektakel van. Een keur aan artiesten, waaronder Kartoesj zorgden voor de vastelaoves-ambiance. Honderden senioren (en jonger...) hadden een heerlijke middag.

Johan is 62 jaar, getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in de Dross de Limpensstraat. Hij is VUT-er en was in zijn werkend leven ambtenaar bij de facilitaire dienst van de gemeente Stein.

Hij was jarenlang trompettist bij zaate hermenie Sjus de Naeve. Totdat hij zijn lucht nodig had voor zijn andere passie: triathlon en ultralopen. Menige Elslonaar kent Johan dan ook niet anders dan rennend of fietsend.

Wij mogen hopen dat hij bij de aanstaande kroegentochten en recepties rekening houdt met de gemiddelde leeftijd van zijn Raad van Elf.

Johan proficiat en veel plezier!

Prins Timothy I AelsePrins Timothy I

In een bomvolle Sajeltempel werd zaterdagavond 21 januari 2017 Timothy Geilen uitgeroepen als Prins Timothy I van de Sajelaire.

Timothy is drumband-instructeur en zeer betrokken lid van fanfare De Maasgalm in Elsloo.

Timothy proficiat en maak er 'nne sjwanne vastelaovend van!

Nuuj mini CD van de Knöppele 

De Knöppele hebben een nieuwe mini-cd uitgebracht, vernoemd naar hun laatste succesnummer "Gehakbal" Vanaf nu te koop in hun webshop en bij alle offline en online platenboeren.
Voor luttele 6 euro krijgt u 4 nieuwe nummers....ja...Hoebair 0.2 is 'n nieuw nummer! 
Bezoek de webshop >

CD BOOKLET

Vrouwluuj Frühshoppe zondag 5 februari

Vrouwluuj Fruhsjoppe 2017

Op zondag 5 februari organiseren De Babbelaire weer hun jaarlijks Vrouwluuj Frühshoppe.

De dames zijn welkom vanaf 11.11 uur in zaal Trefpunt. Entree bedraagt Euro 8,50 in de voorverkoop.

Als de heren al zo nodig moeten nakomen kan dat pas vanaf 15.11 uur. Optredende artiesten zijn o.a. Dom en Dööl.
Thema van het feest is "Rwad"

Kinderen, in het beste geval staat vandaag patat op tafel......

De Baer is Los op zaterdag 4 februari

Baer is Los 2017

 

De Auwt Prinse organiseren op zaterdag 4 februari weer hun jaarlijks feestje De Baer Is Los.

Die titel zal ongetwijfeld verwijzen naar de kleine uurtjes als in veel dorpen prinsen en raden van elf hun Prinsepatsj dwars op het hoofd zetten en alle remmen los gaan.

Optredende artiesten zijn o.a. de Shakin' DJ's en Angelina. Ook de Knöppele en andere plaatselijke artiesten geven acte de presence.

Plaats van handeling is het Maaslandcentrum en voor 4,50 euro kunt u erbij zijn...
met of zonder Prinsepatsj !

Ouderenzitting woensdagmiddag 25 januari

A.s. woensdagmiddag 25 januari wordt in het Maaslandcentrum in Elsloo weer de traditionele ouderenzitting van de CV de Sajelaire gehouden.
De zitting begint om 14.00 uur. Naast Elsloose artiesten zullen ook weer bekende zangers en buutereedners uit Elsloo en de Limburgse regio op de planken verschijnen.

Op deze zitting zal afscheid worden genomen van seniorenprins Pierre Lemmens, maar ook wordt de nieuwe seniorenprins (of prinses) uitgeroepen.
De nieuwe Prins van de Sajelaire zal zich tijdens deze zitting voorstellen aan de ouderen van Elsloo.

De organisatie is in handen van de Vereniging van Auwt Prinsen en de CV de Sajelaire.
De entree bedraagt 5 Euro. Kaarten aan de kassa verkrijgbaar. Iedereen is welkom.

Galatoer zondag 22 januari

De stichting Aelser Artieste Collectief organiseert op zondag 22 januari 2017 een muzikale trektocht langs alle cafés in Elsloo. Maar liefst 12 artiesten zullen op de diverse podia een optreden verzorgen. De deelnemende artiesten variëren van plaatselijke helden tot en met artiesten, die hun sporen al verdiend hebben in de Limburgse muziekwereld.

Affiche galatoer 2017In elk café van Elsloo worden een muzikaal programma van een uur gepresenteerd, met een eigen programma en hoogtepunt, zodat geen enkel optreden hetzelfde is.
De start is om 14.11 uur in café ‘t Trefpunt. Na een gezamelijke opening zal hier het thema zijn: Aelser classics. Knallers uit vervlogen tijden zullen hier over de bühne vliegen. Om 15.33 uur is het tijd in café Oos Heim voor Sjoenkelmania. Even lekker elkaar vastpakken en gezellig meedeinen op de bekende en minder bekende melodieën. Om 16.55 uur wordt afgezakt naar café de Dikke Stein, alwaar het thema is Nagel nuuj.

De grwatte finale vindt plaats in Café Auwt Aelse om 18.33 uur. Hier wordt door de deelnemende artiesten een twee uur durend programma ten gehore gebracht wordt, met als afsluiting een gezamenlijk optreden.

Dus...
Houdt u van “sjpas en plezeer” en Limburgse (carnavals)muziek, wilt u in een ongedwongen sfeer artiesten ontmoeten of met hun, kom dan op zondag 22 januari naar Elsloo en bezoek de diverse cafés. Natuurlijk kunt u ook meetrekken in de gezellige stoet die van café naar café trekt.
Het programma begint om 14.11 uur en de grote finale zal starten rond 18.33 uur met een 2 uur durend programma. Einde van deze muzikale middag is rond 20.33 uur

Programma van de dag:
13.11 - 14.11 oer 't Trefpunt - Stationsstraat 108
14.33 - 15.33 oer Oos Heim - Stationsstraat 87
15.55 - 16.55 oer Dikke Stein - Julianastraat 3
18.33 - 20.33 oer Auwt Aelse - Dorpstraat 6

Voor nadere informatie: email:  | tel. 06-10885194

Galazitting Sajelaire 21 januari

Op zaterdagavond 21 januari aanvang 19.30 uur, vindt in het Maaslandcentrum aan de Burg. Maenenstraat in Elsloo de jaarlijkse groots opgezette galazitting van de Carnavalsvereniging de Sajelaire plaats.
Tijdens deze zitting wordt afscheid genomen van Prins Ruud I, die door de Auwt Prinsen letterlijk en figuurlijk geplukt zal worden.
Na een zeker weer verrassende en komische uitroepingscène wordt de nieuwe prins van het Sajelaireriek geproclameerd.

Artiesten Galazitting Elsloo 2017

Artiesten
Uiteraard zullen diverse artiesten optreden tijdens het galaprogramma.
We noemen o.a. Big Benny, Jansse Bagge Bend (Ton en Henk), Marleen Rutten, W-Dreej en de Tiroler Teufel; de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Sajelkapel.
Na afloop van de zitting om is er volop gelegenheid voor iedere Aelsenaer om kennis te maken met de nieuwe Prins tijdens het aansluitend Prinsenbal met DJ en entertainer Ivo van der Bijl. En dat alles onder het motto “Sajele totdat de klok mit bitjes geit slaon.....!”

Kaarten voor de galazitting zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij het Maaslandcentrum en Kantoorboekhandel Knoben in de Raadhuisstraat.

Patsj Op Boys winnen Aelser Leedjes Konkoer

Afgelopen zaterdag 12 november werd de vastelaovend in Elsloo traditiegetrouw geopend door het ophalen van ut Gusjke uit het streekmuseum door de jury, de bewakers van de “aelser geis”. Onder de muzikale leiding van de Sajelkapel werd de weg afgelegd naar het standbeeld van “ut gusjke”.

Daarna vond in een volle café-zaal ’T Trefpunt in Elsloo het Aelser Leedjes Konkoer (ALK) plaats. Er waren maar liefst 9 deelnemers die in de weken voorafgaand druk bezig zijn geweest om weer de juiste teksten en muziek te vinden en in de verschillende studio’s in te zingen.

Het niveau van de liedjes was van zeer hoog niveau en het was een zeer spannende strijd. Uiteindelijk werden de Patsj op Boys door de professionele jury uitgeroepen tot de winnaar van het ALK 2016. Deze boyband nam voor de 3e keer deel en wist de jury te overtuigen met het brengen van hun liedje: “Ich Will”. Tekst van dit liedje is geschreven door Sjef Ummels en leadzanger van deze boyband is Koen Albertz. Tweede werd het duo “Get jhel slechs” en derde werd, net als vorig jaar, het duo Melanie en Claire. De publiekjury ging wederom ook naar de Patsj op Boys !

Patsj Op Boys Aelse

Tijdens het juryberaad werden ook weer de jaarlijkse onderscheidingen uitgereikt:

Sajelairinneke van ut jaor: Marion Breuls

Sajelair van ut jaor: Ludo Pepels

Sajelploog: Dansgroep de Freestylers

De receptie van deze “sajelaire van ut jaor” zal plaats vinden, onder de leiding van CV Hagelevol, op zondag 12 februari 2017 bij Café Oos Heim.

Het was een zeer gezellige avond met schitterende optredens van onze Aelser Artiesten en een echter Aelser sfeer. CV de Sajelaire dankt dan ook iedereen die hier hun steentje aan hebben bijgedragen!

 

Aelser Vastelaoves Leedjes Konkoers 

Op zaterdag 12 november 2016 zal traditiegetrouw, na de officiële opening van het seizoen, het “Aelser Leedjes Konkoer” plaats vinden.

AelserVastelaovesLeedjesKonkoersVorig jaar hebben maar liefst 9 groepen en/of artiesten gestreden om als publiekswinnaar of winnaar van de juryprijs te worden uitgeroepen. De onderlinge felle, maar gezonde strijd tussen deze groepen zorgt de laatste jaren voor een geweldige sfeervolle avond .

C.V. de Sajelaire is dan ook “grwètsj” dat deze activiteit leeft bij de mensen van Elsloo en dat zij een groot diversiteit aan artiesten op het podium hebben tijdens deze echte “Aelser” avond. Ondanks dat bijna alle groepen van afgelopen jaar ook al toegezegd hebben voor de komende editie, willen ze ook dit jaar weer nieuwe groepen de kans geven om deel te nemen.

Potentiële artiesten en groepen die interesse hebben hierin kunnen contact met de Sajelaire opnemen en zij zullen dan ook op weg geholpen worden om tot een goed resultaat te komen. Ook de vraag aan alle artiesten van de voorgaande jaren om zich op te geven. Voor opgave en informatie kan eenieder terecht bij Danny Teunissen of per mail via:  

De Sajelaire hopen op een grote opkomst om samen met hun het carnavalsseizoen goed in te luiden! Aelser geis, dat is woo-ste veur sjteis...