Skip to main content

40e editie Conincx Pop

  • Afbeeldingen | Bron: 10cc’s Graham Gouldman & Heart Full of Songs (embedded) ©

Wie heeft dit ooit kunnen denken; na 42 jaar staan we op zaterdag 6 juli 2024 voor de 40ste editie van Conincx Pop. En al die jaren wordt nog altijd een gratis popfestival aangeboden, aan iedereen die wil proeven van de muziek en sfeer van een festival. Dus laagdrempelig. Waardoor iedereen, zonder uitzondering, van jong tot oud het festival kan bezoeken. Al jarenlang een ontmoetingsplek voor mensen en voor velen met een hoog reünie gehalte!

De organisatie heeft alles in het werk gesteld om een programma samen te stellen dat Conincx Pop waardig is en recht doet aan het jubileum. En dat is gelukt! Een programma met, letterlijk, jong en oud voor jong en oud! Nieuw talent en gevestigde namen, maar allemaal met een andere twist dan het gangbare. Dat is Conincx Pop.

conincxpop 2024

Op zaterdag 6 juli opent Parson en de afsluitende band is The Locos.... Spaanse ‘gekken’  en een feestje gegarandeerd!
Hiertussen kun je genieten van het jonge gitaar talent uit Amerika Zach Person en zal de Belgische band Portland, na een uitverkochte clubtour ook ons festival aandoen.

Nu we toch in België zijn; Hideous zorgt voor de stevige noot, een Vlaamse ‘supergroep’ bestaand uit leden van RHEA, Ramkot, Roméo Elvis en Kids with Buns.
Monsieur Paul, voormalig bassist Triggerfinger neemt zijn nieuwe band mee; Mr. Paul & The Lowriders.
Uit Canada mogen we Alex Henry Foster & The Long Shadows verwelkomen. Vorig jaar, om gezondheidsredenen, verstek moeten laten gaan maar dit jaar in de herkansing.

En last but not least: de mede-oprichter van 10cc, Graham Gouldman komt naar Conincx Pop!
Gouldman heeft een reputatie als songwriter voor 10cc (wie kent niet The Wallstreet Shuffle en I'm Not In Love) Maar hij schreef ook voor anderen, zoals o.a. The Hollies, The Yardbirds en Herman Hermits.
Op 6 juli komt hij met zijn kwartet 10cc’s Graham Gouldman & Heart Full of Songs (foto boven) waarmee hij in een semi-akoestische set veel van zijn hits ten gehore zal brengen. Komt het zien, maar vooral horen!

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien