Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Stein op weg naar mooiste rotonde van Nederland?

Na op 7 oktober 2021 al te zijn uitgeroepen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland, tot bijna mooiste dorp (Elsloo) van Nederland in 2020, tot meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2019 en tot bijna groenste dorp (Elsloo) van Nederland in 2013. Milieupark Stein ontving eerder in 2022 al de 3e prijs voor ‘Milieupark van het jaar’ van Vlakglas Recyling Nederland. RWM is de beheerder van het milieupark maar de gemeente Stein is er ook weer hartstikke trots op.

In 2022 zet de gemeente Stein vol in op de "rotondes". Niet dat daar al een verkiezing voor op poten is gezet, maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen. En als er geen verkiezing door de ANWB of andere belangenorganisatie wordt georganiseerd, kun je die altijd zelf nog beginnen. Facebookgroepen inschakelen, de provinciale pers en vervolgens gaat het balletje rollen.

In die voorhoedegevechten heeft de gemeente alvast een landschapsarchitect in de arm genomen die alle 15 (!) rotondes in de gemeente heeft gemonsterd. Zijn conclusie: het is een rommeltje op de rotondes.
Menige rotonde wordt overwoekerd met onkruid en reclameborden. Zelfs de rotondes met kunstwerken (waarvan kunstwerk Dikke Dora jongstleden september nog feestelijk werd onthuld op de rotonde Stadhouderslaan/Napoleonsbaan) kunnen de toets der kritiek van architect Slijpen niet doorstaan. Weg met alle rommel, rotondes moeten groen worden en leeg en overzichtelijk. Kunstwerken moeten maar verhuizen naar plantsoenen en dorpspleinen. Verkeersborden staan er veel te veel, veel signalen kunnen op de weg aangegeven worden. Contracten met eigenaren van reclameborden worden niet verlengd.

Voor de opfraaiing zou de landschapsarchitect wel eventueel wat levensechte regio-eigen nepdieren kunnen laten opdraven, zoals wild zwijn, ree en das..... Hoezo, leeg en overzichtelijk? Hoezo, veiligheid voorop? De nepdieren worden tijdens een presentatie voor de gemeenteraad al gelijk afgeschoten. Gelukkig dat daar gezond verstand bij tijd en wijle prevaleert.

De rotonde Michiel de Ruyterstraat/Steinderweg (foto onder) wordt gebombardeerd tot "verkeersplein" en moet een "explosieve" binnenkomer in de gemeente gaan worden: „Met een bloemeneiland dat doorsneden wordt door een haag in de vorm van de loop van de Grensmaas langs Stein”
Zoals die rotonde er nu bij ligt, lijkt die eerder op de woeste rivier afgelopen juli...

Wordt vervolgd in 2022...

Elsloo rotonde MdeRuyterstraat 01 

  • Laatste update op .
Louis Fredrix
Rotondes
Laat het wat kosten: inhuur architect/opnieuw inrichten rotondes.
Een rotonde moet verkeerstechnisch veilig zijn, wie boeit het wat erop staat???????

Laat dat geld naar de WMO gaan, daar is de burger veel meer bij gebaat.

0
Jan Meijers
Hoe haalt de gemeente het in haar hoofd om daar een landschapsarchitect voor in te huren.
Voor dat geld waren alle rotondes in elk geval al 1 jaar onkruid vrij geweest.

De oplossing is al even simpel .
Mooie kunstwerken vervangen voor plastieken Dinosaurussen uit Fantasialand.
Sufferd.
Waar heb je dat diploma gehaald bij de Aldi.
En de ambtenaren en college hobbelen maar door.
Kom uit jullie stoel en praat eens met gewone burgers.
Ik kan nu al zeggen dat we over een aantal jaren concluderen dat het uitgeven van al ons mooie groen aan het Limburgs Landschap een totale foute keus was.
Daar is de verloedering volledig nu al zichtbaar.
Gemeenteraad wordt wakker en grijp in.
Anders moeten de kiezers het maar doen.


Conclusie:
Rapport klaar.
“Stein kan verder”, aldus Remkes.

0
Laat reactieformulier zien