Polonaise door Gemeinte Stein

Het college van Burgemeester en Wethouders van Stein gaat op de diverse prinsenrecepties in de gemeente hun eigen lied "Polonaise door Gemeinte Stein" ten gehore brengen. Tekst en muziek werden geschreven door Ingo Jetten, Aaron Steps en Joep Ummels.

Het idee is afkomstig van wethouder Joep Ummels. Niet vreemd want die vormt al sinds jaar en dag een helft van het Elslose carnavalsduo "Get hjèl slechs"
Elk jaar rond de 11e van de 11e doet hij met kompaan Stefan Frusch mee aan 't Aelser VastelaovesLeedjes Konkoer. De editie van 2018 wisten ze zelfs te winnen, ondanks hun naam.

Joep Ummels heeft zijn mede-collegeleden weten te overtuigen dat regelmatig optreden bij prinsenrecepties, installaties en sleuteloverdrachten de politiek dichter bij de burger brengt.

Afgelopen zondag werd de spits afgebeten in Nieuwdorp. Volgens de overlevering werd er na afloop van hun optreden luid geapplaudiseerd. Het is onbekend of de prinsenreceptie toen al lang aan de gang was.

Komende zondag 24 februari is Prinsenreceptie in Elsloo bij De Dikke Stein... u bent gewaarschuwd!

Zodra wij videomateriaal van het optreden hebben, kunt u er gif op innemen dat wij dat hier plaatsen.

Op de foto v.l.n.r. Natascha Wingelaar, Joep Ummels, burgemeester Marion Leurs-Mordang, Gina van Mulken en Danny Hendrix.
Het is niet bekend of wethouder Hub Janssen ook deel uit maakt van de zanggroep of dat hij toevallig -bescheiden als hij is- buiten het schootsveld van fotograaf Rob Oostwegel stond.

Bart Fredrix Prins van de Sajelaire

Onder grote publieke belangstelling werd zaterdag 26 januari 2019 in Elslose Maaslandcentrum, Bart Fredrix uitgeroepen tot Prins Bart I.

De uitroeping van de nieuwe prins vond traditiegetrouw plaats tijdens de galazitting. Nadat hij zijn afscheidslied gezongen had werd onder daverend applaus afscheid genomen van de excellente Jubileumprins Stefan I, die vorig jaar de Sajelcarnaval leidde.

Aelser Revuesterren voerden, in samenwerking met diverse plaatselijke middenstanders, een komisch act op, uitmondend in de opkomst van de nieuwe Prins. Vorst Roy Broersma installeerde vervolgens Bart I.

De vele aanwezigen in de zaal reageerden enthousiast op zijn uitverkiezing. Bart Fredrix is dan ook geen onbekende in Elsloo. Hij woont met zijn vrouw Miranda en hun kinderen Abe en Dide op de kruising van de Burg. de Witstraat en de Koolweg. Bart is uitbater van de Hasloukantine met zijn concept Bartkeeper en is wijd en zijd bekend als vlijmscherpe linksback van Haslou 4.

Sajelaire Prins Bart 1 Fredrix

Jeugdprins Dean II

In een vol en enthousiast Maaslandcentrum werd zondagmiddag 3 februari 2019 Jeugdprins Dean II uitgeroepen. 

Dean Bartholomeus woont in de Dross. Lambermontstraat en zit in groep 8 van KC Aelse. Hobbies: voetballen bij Haslou (JO13-2), gamen en buiten spelen met vrienden.

Elsloo Jeugprins Dean II 2019

Jo Meuwissen seniorenprins

Jo Meuwissen is op woensdag 30 januari uitgeroepen als seniorenprins van Elsloo. Jo is getrouwd met Annelies en woont in de Ch. de Gavrestraat. Prins Jo IV is in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur.

SeniorenPrins Jo Meuwissen Elsloo 2019

Weer te koop: carnavalsposter van Aelse, editie 2019!

Al vele jaren brengt de stichting Wittemgenootschap Elsloo een eigen carnavalsposter voor vastelaovendvierend Aelse uit. De populariteit groeit nog steeds en dus zijn elk jaar weer meer huiskamerramen beplakt.
Steun voor vastelaovend én het goede doel.

CARNAVALSPOSTER AELSE 2019

Met het kopen van deze poster geef je niet alleen een gezicht aan de vastelaovend in je eigen dorp Aelse, maar je steunt er ook een uitstekend initiatief mee, dat ook vanuit Elsloo is ontstaan: de Stichting Hope Project India (SHPI).

De hele opbrengst van de posterverkoop gaat naar deze stichting; de inzet voor het maken en het aan de man brengen van de poster is helemaal op vrijwillige basis. Kamer8cht sponsort de ontwerp- en drukkosten.

SHPI bestaat al 14 jaar en heeft in Dehradun in India het kindertehuis Hope Home opgezet, waar kinderen uit de sloppenwijken een nieuwe kans krijgen door scholing, voeding, verzorging en onderdak. Meer info: www.hope-project-india.nl

Wittemgenootschap loopt voor het goede doel
Het Wittemgenootschap Elsloo organiseert twee keer per jaar een voettocht naar Wittem en schenkt de opbrengst aan een steeds wisselend goed (soms lokaal) doel. Zo zijn er in het verleden donaties gedaan aan o.a. Stichting Kleine Monumenten, de Zonnebloem afdeling Elsloo, Fanfare De Maasgalm Elsloo, Conincxpop en in 2019 financiert het Wittemgenootschap een AED apparaat dat bij café De Dikke Stein wordt geplaatst. Het maken en verspreiden van de carnavalsposter is een extra activiteit van de stichting.

Waar te koop?
Naast de huis-aan-huis bezorging door onze vrijwilligers is de poster (à € 2,50) ook te koop bij kadoshop Leenhouts en Drukkerij Knoben.

Meer weten?
Wilt u volgend jaar ook graag meehelpen bij de verspreiding van de poster in uw eigen buurt, neem dan contact op: . Of kijk op Facebook: Wittemgenootsjap Aelse

Grwatte optocht Aelse • zondag 3 maart • vanaf 13.30 uur

Op zondag 3 maart 2019 zal de jaarlijkse carnavalsoptocht van Elsloo weer plaats vinden. We zijn al jaren trots op onze optocht in Elsloo. Naast de vele groepen en einzelgängers die deelnemen zien we elk jaar ook steeds meer publiek langs de kant staan. Met ongeveer 80 nummers is het een van de grootste optochten van de regio en het hoogtepunt voor onze prinsen binnen de “Vastelaovend”.

Opstellen en route
Het opstellen van de wagens en de route is ook dit jaar weer ongewijzigd en gebeurt in Catsop op de Veestraat, Daalstraat, Op de Dries en Kempken. De route loopt via de volgende straten: Bussegraaf; Mergelakker; Mgr. Kerckhofstraat; Past. Dubartstraat; Heirstraat; Schoolstraat; Charles de Gavrestraat; Julianastraat; Scharberg; Wijngaardstraat; Driekuilenstraat; Burg. Maenenstraat; Charles de Geloestraat; Vloedsgraaf; Stationsstraat en eindigt op het Dorine Verschureplein.

Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zullen deze wegen ook grotendeels door onze verkeersregelaars afgesloten worden voor overig verkeer en is de bereikbaarheid van deze straten beperkt.

Aanvang vervroegd!
Let op: de aanvang van de optocht is vanaf dit jaar vervroegd naar 13.33 uur.

Indien er vragen of opmerkingen zijn vooraf, tijdens of na onze optocht kunt u altijd contact opnemen met Danny Teunissen, secretaris CV de Sajelaire, via of 06-55777662


Hieronder: Optocht Aelse 1979

Meer optochten >

2Pees - Jeanette

Oet de ouw dwas ! De 2Pees mit Jeanette oet 't jaor 2000. Daonao grwatte hit van de Aelser Zaate Hermeniekes. 

Aelser Revue 2019

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari plus op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari wordt de jaarlijkse Aelser Revue georganiseerd, de 42 (!) alweer.

Tickets zijn nog te koop bij Maaslandcentrum, Drukkerij Knoben en Kadoshop Leenhouts.

Aelser Revue 2019 poster

 

Tilla en Netta met "Knatsj"

Uit de oude doos: Fons Meijers en Ivo van der Bijl met hun carnavalschlager "Knatsj"

De Knöppele "Wo zin die manne gebleeve?"

LVK 2019

LVK 2019 logoHet LVK 2019 wordt gehouden op vrijdag 15 februari in Maastricht.

Klik op onderstaande afbeelding om de playlist van de LVK finalisten af te spelen.

Als ouderwetse, niet al te actieve vastelaovesvierder tip ik Katja Henz - Kom mèt miech mèt! als eindwinnaar. De Kloomp uit Meerssen kan me ook wel bekoren.

De jeugd zal wellicht vallen voor de alleraardigste nieuwkomers Sjtóm Toeval uit Sittard of Pruuf Mar uit Venray.

L1 LVK

Kom nao Limburg - De Knöppele

"Kôm nao Limburg"  is de nieuwe single van De Knöppele.
De toeristentoestroom zal mytische vormen gaan aannemen; is het niet voor zang en muziek dan is het wel voor de mooie achtergrondplaatjes!

Nu te koop in hun webshop, met 2 nieuwe nummers: "Kôm nao Limburg" en "Wo zin die manne gebleeve"
Meer info: www.knoppele.nl

Duo "Get Hjel Slechs" wint Aelser Vastelaoves Leedjes Konkoer

Voorafgaand aan het Leedjeskonkoer werd mascotte Gusjke door de Aelser Prinsen, Sajelaire en andere feestneuzen opgehaald in het Streekmuseum. Nadat het beeldje op z'n sokkel voor het voormalig gemeentehuis werd geplaatst, ging de Aelser Vastelaovend van start in zaal 't Trefpunt.

Sajelaire gusjke 2018

Op zaterdagavond 17 november 2018 wist het Duo "Get Hjèl Slechs" bestaande uit Joep Ummels en Stefan Frusch, opnieuw het Aelser Vastelaoves Leedjes Konkoer te winnen. Op gepaste afstand werd het Duo M&M eervol tweede en Duo Ôngerhauf wist beslag op de derde plek te leggen. Zoals altijd was het tot in de kleine uurtjes een gezellige boel in zaal 't Trefpunt.

Sajelploog van 't jaor: Jonkheit Dikke Stein
Sajelair van 't jaor: Seddik Ghoule
Sajelairinneke van 't jaor: Cindy Houben-Heyen

Sajelaire van jaor

Foto's met dank aan Facebook Aelsenaere en Sajelaire. 

Carnavalsoptocht Elsloo 2018

Mooie reportage van Lokale Omroep Stein over de Elslose optocht op zondag 11 februari 2018.