De Sajelaire zoekt leden voor Optochtcommissie

CV De Sajelaire is op zoek naar leden voor hun Optochtcommissie van de jaarlijkse carnavalsoptocht, die komend jaar op zondag 23 februari zal plaats vinden.

photo 1558420034 e98aa2ce8cac

De werkzaamheden vinden die dag plaats tussen 12.00 uur en 18.00 uur en bestaan o.a. uit het aansturen van de wagens bij het opstellen, het begeleiden van de optocht, het regelen van verkeer en het bewaken van de veiligheid van onze deelnemers en toeschouwers langs de kant.

Belangrijke voorwaarde vanuit de gemeente is dat je geschoold wordt als verkeersregelaar. Dit kan online via een cursus met examen en uiteraard helpen De Sajelaire met de aanmeldprocedure.

Mocht je interesse hebben dan kun je contact opnemen met Danny Teunissen via mail: of telefonisch via 06-55777662.

Foto: Evgeni Tcherkasski

Uitslag Leedjes Konkoer en Sajelaire van 't jaar

Het Aelser Leedjes Konkoer 2019 is gewonnen door het zangduo M&M Aelse.

Het duo bestaat uit Ilona de Schwartz en Leon Maas. Beide zijn zeer actief binnen de Aelser Vastelaovend en vierden deze editie ook hun 1x11 jarig jubileum als zangduo. Het is de 1e keer in 11 jaar dat zij ook het ALK weten te winnen en de overwinning was volgens de jury meer dan verdiend. Dit jaar wisten ze te overtuigen met hun plaat “Aelser plat”, binnenkort ook verkrijgbaar via alle officiële verkoopkanalen. 

De Honky Tonky Willie Willie Wonky Showband, vorig jaar nog winnaar es Get jhel sjlechs, werd tweede en de top 3 werd compleet gemaakt door het zangduo Melanie & Claire.

Opvallend was dat duo Ongerhauf geen potten wist te breken. De geruchten gaan dat zij in het diepste geheim de focus hebben verlegd op internationaal succes en daardoor geen juiste voorbereiding op dit ALK hebben weten te creëren. De manager wilt, vooralsnog, geen reactie geven op deze geruchten en verwijst voor het laatste nieuws naar hun website.

De publieksprijs ging dit jaar naar Wim, Sjra en de Kuusje. Deze groep voortkomend uit een vorige winnaar de “Patsj op Boys” pakte deze prijs met hun stijlvol nummer “Es dich get ruuks”.
Het was weer een gezellige, ludieke Aelser aovend in een uitverkocht Trefpunt. De organiserende Sajelaire danken alle artiesten en het Trefpunt voor hun medewerking.

Sajelaire van t jaor

Leon Maas van het duo M & M had sowieso een prima avond want hij kreeg ook nog de versierselen opgespeld als Sajelair van ‘t jaor.
Sajelairinneke van ‘t jaor werd Anouk Paes-Janssen.
Sajelploog van ‘t jaor werd het Maaslandcentrum.

Nuuj CD "Es ist kaus bausen"

Nuuj CD van De Knöppele "Es ist kaus bausen" oet november 2019.
Mit mer leefs 16 nummers: 'n paar nuuj krakers en de res gouwe ouwe dijekletsers die tot-noe-toe allein op single of digitaal waore te kriege!
Treklies: Dat is ech waor/Sjei-wie-dei/Hallie Hallo/Alles-baeter-weiter/Hannelore/Fruhsjoppe/Maedjes/Hansie Dieter/Haut paol/Gelök môste plökke/Wo zin die manne gebleeve/Blief mèr dao/Autovaare/Gehakbal/Scheiswaltzer/Kôm nao Limburg

Noe te koup veur slechs 13,50 euro (inklusief verzendkoste) in hunne webshop. www.knoppele.nl

Prinsen 2019

Op de foto de Prinsen van Elsloo die in januari 2020 zullen aftreden: Bart I, Jeugdprins Dean II en Seniorenprins Jo IV

De Patronaatsknöppele - Auwt - LVK finalist 2002

In 2002 behaalden De Patronaatsknöppele uit Elsloo een verdienstelijke 13e plaats op het LVK met hun eigen nummer "Auwt".

Winnaar werd in dat jaar Frans Croonenberg met zijn klassieker "Wie d'r Herrgot Limburg hat gemaak" Hier de volledige uitslag in 2002 >

2Pees - Jeanette

Oet de ouw dwas ! De 2Pees mit Jeanette oet 't jaor 2000. Daonao grwatte hit van de Aelser Zaate Hermeniekes. 

Tilla en Netta met "Knatsj"

Uit de oude doos: Fons Meijers en Ivo van der Bijl met hun carnavalschlager "Knatsj"

Oet de auw dwas:

Aelser Revue Posters