Welkom in Utopia

Het is er nooit van gekomen door werk, gezin, hobby's etc. Kortom, druk druk druk.

Maar onlangs hebben een aantal oud-bestuursleden van Utopia een aanzet gemaakt tot "iets" dat moet leiden tot een uitvoerige documentatie over de roerige beginjaren van Utopia. Pak 'm beet: de periode 1970 tot 1985. Inmiddels hebben we ook materiaal ontvangen van de periode daarna, dat we natuurlijk ook plaatsen.

De initiatiefgroep bestaat uit: Hub Meijers, Jo Dohmen, Frans Fredrix, Lou Fredrix, Lei Ummels en Wim Hanssen.

Wil je een bijdrage leveren aan deze documentatie met tekst, foto's, film, posters, krantenknipsels en ander materiaal? Heel graag!
Neem contact op met Wim Hanssen 06.10572675 of mail


Het zal enige tijd duren voordat het materiaal dat we al hebben compleet online staat. Het is immers allemaal papierwerk dat gescand moet worden.
In de rechterkolom zie je al een aantal krantenknipsels vanaf 1970.

Als je hiernaast aanmeldt voor de Nieuwsbrief, ontvang je van ons bericht als er weer interessant materiaal online geplaatst is.

Daarnaast zijn er weer plannen om in 2016 een volgende reünie voor oud bestuursleden en medewerkers te organiseren (en wie weet ook voor oud-leden, maar dat waren er zo'n 900!)

In dat kader is het handig als we dan wat meer gegevens hebben, vandaar dat we in de aanmelding voor de Nieuwsbrief wat meer info vragen dan gebruikelijk is.
Geef s.v.p. ook aan of u bestuurslid of medewerker bent geweest.


Via het menu rechts vind je meer beeldmateriaal. Klik op de afbeeldingen hieronder voor vergroting

In voormalige pastorie naast oude kerk 1971.
Vlnr Wim Hanssen, Wim Gardeniers, Pauline Vossen, Hub Meijers, Frans Beckers (zittend op grond) Frans Fredix, Jo Dohmen, Lou Fredrix, Theo Wagemans

 

Protestactie op 28 mei 1970 door Elsloo eindigde voor de ingang van het patronaat waar op dat moment de gemeenteraad van Elsloo vergaderde. Drie  vertegenwoordigers -Hub Meijers, Jo Dohmen en Frans Fredrix- mochten plaats nemen op de publieke tribune.
Die tribune heeft Utopia (figuurlijk) nooit verlaten. Want later werd besloten dat het patronaat aan de Dorpstraat 7a het nieuwe Utopia home zou worden.

 

 

Utopia medewerkers verzorgen de route-afzetting bij een jeugdwielerronde van de Wielervrienden uit Elsloo, begin jaren 70.

2019 - In memoriam, Patrice van Bergen

Op 14 augustus 2019 is oud-Utopia-medewerker Patrice van Bergen helaas overleden.

Helaas veel te jong, slechts 52 jaar oud, overleed Partrice na 8 maanden een oneerlijke strijd gevoerd te hebben tegen een ongeneeslijke ziekte.

Patrice was regio-directeur Limburg bij  vervoersbedrijf Arriva.

n Utopia, zo'n 35 jaar geleden, was Patrice een betrokken medewerker waar je altijd een beroep op kon doen

De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op woensdag 21 augustus om 10.30 uur in de Johannes de Doper kerk in Nieuwstadt.

Wij wensen zijn vrouw Mirjam, zijn kinderen Linda en Kim en zijn grote vriend Kenny heel veel sterkte toe!

Patrice van Bergen condoleancekaart 14.08.2019

Patrice van Bergen FB condoleance 14.08.2019

Foto Utopia 1983: Patrice staat achteraan 4e van links.

Verbijsterend: van de jongeren op deze foto zijn er inmiddels 7 op veel te jonge leeftijd overleden... Lees meer >

2019 - In memoriam, Jantje Vanmulken

Op 8 februari 2019 is helaas weer een oud Utopia-medewerker overleden. Jantje Vanmulken (1950) die destijds op de Jurgensstraat woonde, is plotseling op 68-jarige leeftijd in Beek overleden.

Jan was vanaf het begin in 1970 een gedreven medewerker die met name achter het buffet de handen uit de mouwen stak en strak regie voerde. Maar Jan zat net zo graag voor het buffet en had dan heel snel de lachers op zijn hand. Wat kon die Jan ouwehoeren met z'n typische bouwvakkers-humor en sterke verhalen!

Het bestuur van Utopia bestond in het begin vnml uit studenten die naar mening van anderen wat te veel praatten in plaats van werkten. Jan Vanmulken werd de leider van een nieuw gevormd, ludiek "slavenbestuur"
De plooien werden natuurlijk glad gestreken: maar duidelijk was dat de werkende jongeren niet met zich lieten sollen!

Wij denken met veel plezier aan die tijd terug en Jantje Vanmulken had daar een onlosmakelijke plek in.
Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe.
De afscheidsdienst voor Jan wordt woensdag 13 februari om 10.30 uur in de Martinuskerk in Beek gehouden.
Jan, rust in vrede.

Foto's hieronder: bovenste foto Jan in wit hemd, druk aan het werk achter het Utopia-buffet. Foto daaronder: tijdens een studie-weekend in Terborg-Schinnen kijkt Jan, derde van links, recht in de camera.

Overlijdensadv Jan Vanmulken

Utopia Reunie 22-09-2012

Beste Utopia-vrienden,

Op zaterdag 22 september 2012 hebben wij met een kleine 150 aanwezigen onze Utopia-reünie gehouden.

De werkgroep is zeer tevreden; niet alleen over de opkomst maar vooral toch ook over de sfeer en de vele mooie herinneringen die wij met elkaar hebben kunnen delen.

Ook de vele lovende reacties die wij hebben mogen ontvangen sterken ons in de overtuiging dat deze reünie een herhaling moet krijgen op 26 september 2020 (of daaromtrent)
Dan is het 50 jaar geleden dat Utopia opgericht werd.

Er zijn zaterdag foto’s gemaakt die je hieronder kunt bekijken.

Namens de werkgroep bedankt voor je aanwezigheid en jouw bijdrage aan deze onvergetelijke avond.

Met vriendelijke groeten,

Hub Meijers, voorzitter Werkgroep Utopia Reünie

Foto's van de reünie op 22 september 2012 vind je hier »

Utopia Anekdotes

Heeft u ook een leuke anekdote?! We plaatsen die graag.


Wil Pepels geeft de aftrap: het is 1980 en Utopia viert haar 10-jarig bestaan met o.a. een optreden van de Golden Earring in het plaatselijke Maaslandcentrum. Kosten: Golden Earring kreeg 80% van de entreebaten met een minimum van ƒ 10.000 (€ 4500) Destijds een flinke smak geld. Er waren officieel 1000 kaarten verkocht aan ƒ 12,50 net genoeg om het minimum bedrag te kunnen uitbetalen.

Alleen het management van de Earring wist niet dat de kaartnummers 300 tot 500 dubbel gedrukt en verkocht waren! Op die manier hield Utopia toch nog een leuk bedrag over aan dit gedenkwaardige concert. De 1200 bezoekers zorgen voor een temperatuur van 45º op het podium.......
De Earring weigerden in eerste instantie ook nog om op te treden omdat het contractueel vastgelegde aantal ijsblokjes (echt waar!!) niet in hun kleedkamer aanwezig was.

Een plaatselijke discotheek hielp ons op de valreep uit de brand. En de dreigementen dat bij niet optreden die 1200 mensen zouden uitflippen, hebben misschien ook geholpen.....


Ron Frijters: Ik kan me Sin-Drone nog goed herinneren. Mijn broer Eddy -die waarschijnlijk toen medewerker bij Utopia was- kwam ineens met deze man bij mijn ouders thuis aanzetten want hij had dringend behoefte aan een bad en eten:)

Zijn optreden tegenover de Dikke Stein tijdens de profronde van Elsloo was onvergetelijk en als ik me goed herinner produceerde hij behoorlijk wat decibellen wat de nodige klachten opleverde. Hij speelde trouwens ook op Coninx Pop dat jaar.


Guus Smeets uit Catsop: Ik heb een keer de hypnoseshow van Rasti Rostelli gezien in het Maaslandcentrum. Die was toen best bekend, met als gevolg een hoop volk.

Een jongen uit Catsop had meegedaan aan de show. Toen hij thuis kwam vonden zijn ouders dat ie zich wel vreemd gedroeg: hij hinnikte als een paard en had het schuim rond zijn mond zitten. De vader is toen naar het Maaslandcentrum gekomen en heeft verhaal gehaald bij Rostelli en het Utopia-bestuur. Het hele gezelschap is toen naar Catsop getogen en heeft de jongen uit hypnose gehaald, waarin hij blijkbaar nog verkeerde!

Rasti Rostelli treedt nog steeds op >www.rostelli.nl


Jo Dohmen: Tijdens diezelfde show heeft Hoebair Smeets (van de Pitsj) uit Stein met heel veel tegenzin een halve liter bier opgedronken; hij walgde ervan, trok de meest vieze gezichten en spuwde het kostelijke vocht herhaaldelijk uit. Normaal had Hoebair daar geen enkel probleem mee, in tegendeel..... Maar nu had Rostelli hem onder hypnose doen geloven dat het naar benzine smaakte.....


 

Top 40 - 1970

Top 100 van 1970