Skip to main content

ELSLOO

MaasKultuur zondag 14 juli

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com, MaasKultuur ©

Datum: Zondag 14 juli 2024
Tijd: Van 13.00 uur tot 18:00 uur
Locatie: Op de Berg en rondom Kasteel Elsloo.
Entree: Gratis

Laten we samen onze prachtige gemeenschap vieren! Mis de eerste editie van MaasKultuur niet, een evenement vol kunst, cultuur en erfgoed van de Maasvallei.

Logo Maaskultuur 2

Waarom dit nieuwe evenement?
Eind 2023 hebben enkele verenigingen de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe ze onze waardevolle dorpscultuur kunnen behouden en versterken. Ze uitten hun zorgen over de vergrijzing en toenemende individualisering, maar besloten hier proactief mee om te gaan. Zo is de stichting MaasKultuur ontstaan, met als doel de cultuur in de Maasvallei te promoten door het organiseren van activiteiten.

Wat kunt u verwachten?
MaasKultuur biedt een uniek podium voor lokale verenigingen en organisaties om zich te profileren en ons rijke erfgoed te presenteren. Er is een gevarieerd programma samengesteld, waaronder:

- Open tuin en activiteiten door IVN in de vernieuwde tuin
- Werkende Slakmolen, demonstraties in de brandende bakoven
- Historische uitbeelding van het leven in 1925 door Historiehuis
- Tentoonstellingen van lokale kunstenaars van de Ruif en het DOP
- Kraampjes met streekproducten en een stand van de wielerclub
- Muziekoptredens door Escolum, Sajelkapel Aelse, fanfare de Maasgalm, Double U rock 'n' roll
- Speciaal jongerenpodium georganiseerd door de DOP werkgroep Jong Elsloo, met optredens van SYNC en chelc

Waarom mag u dit niet missen?
Dit is niet zomaar een dorpsfeest, maar een kans om onze gemeenschap te versterken, nieuwe connecties te leggen en te genieten van alles wat onze verenigingen te bieden hebben. Uw aanwezigheid helpt het festival te doen slagen en draagt bij aan het behoud van onze dorpscultuur.
Breng uw familie, vrienden en buren mee en beleef een middag vol verrassingen en plezier. Laten we samen de eerste editie van MaasKultuur onvergetelijk maken!

Klik op onderstaand dagschema voor vergroting

MaasKultuur 2024 dagschema

 • Laatste update op .

Haslou Weekend

 • Afbeeldingen | Bron: Haslou ©

 

In het weekend van 12-13-14 juli 2024 zal het Haslou Weekend weer plaatsvinden. Na de succesvolle editie van vorig jaar wordt dit Weekend nog groter!

Op vrijdag 12 juli vindt wederom de sfeervolle Biercantus plaats met de Plusband. Op zaterdag 13 juli gaan feestneuzen nog even lekker door met de Janse Bagge Bend en Green Easer!

haslou weekend poster instagram bericht 4

𝗛𝗮𝘀𝗹𝗼𝘂 𝗕𝗶𝗲𝗿𝗰𝗮𝗻𝘁𝘂𝘀
Halve tafel voor max. 5 personen (incl. cantusboekjes en 1 halfvolle gieter bier): €60,- ex. transactiekosten
Hele tafel voor max. 10 personen (incl. cantusboekjes en 2 halfvolle gieters bier): €120,- ex. transactiekosten

𝗛𝗮𝘀𝗹𝗼𝘂 𝗙𝗲𝗲𝘀𝘁𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱: Ticket: €18,50 ex. transactiekosten

𝗭𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴𝗺𝗶𝗱𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟰 𝗷𝘂𝗹𝗶: 𝗝𝗲𝘂𝗴𝗱𝗺𝗶𝗱𝗱𝗮𝗴
Haslou heeft ook aan de jongeren gedacht en daarom zullen er op zondag allemaal activiteiten zijn voor de jeugd.

𝗭𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝟭𝟰 𝗷𝘂𝗹𝗶: 𝗘𝗞-𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗸𝗶𝗷𝗸𝗲𝗻
De perfecte afsluiting van het weekend is samen de EK-finale kijken op een groot scherm. Nu nog hopen dat Oranje de finale haalt.

Tickets kun je hier kopen ⇢

 • Laatste update op .

BBQ Trefpunt

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com, facebook ©

BBQ met bouwvakborrel
Vrijdag 19 juli kun je vanaf 16.00 in 't Trefpunt terecht voor 'n borrel bij de start van de bouwvakvakantie. Voor 17,50 euro kun je vanaf 17.00 uur bij de BBQ aanschuiven.
Aanmelden hiervoor via 06-39859718 of in het café. Na afloop live muziek.

 • Laatste update op .

70's Party Trefpunt

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com, facebook ©

 

Op zaterdag 20 juli verzorgen DJ Stefan Vinyl & live optreden Dalia een 70's Party in zaal 't Trefpunt in Elsloo. 

Dans op wereldniveau en de vetste platen. Vinyl vanaf de draaitafels, dus geen computergedoe.
Jaren 70 dansbare soul en meerrr.
Vrije entree.

Facebook Trefpunt ⇢

Elsloo trefpunt 20.07.2024
 • Laatste update op .

Gemeente Stein Actueel

 • Afbeeldingen | Bron: Bert Ramakers, adverteerders, elsloo.info ©


Advertorial

advertorial doubleyou zomer2024


Guus Peters

Beste Eric, ik heb geen weet van deze breuk. Maar wat ik wel weet is dat de Hemelbeek kunstmatige is aangelegd na het graven van het Julianakanaal. Voorheen liep deze beek vanaf de duiker rechtdoor n ...

Eric Fredrix

Een andere -en voorname!- reden waarom dit deel van de Hemelbeek-oever zo in de soep loopt is de zogeheten Schin-op-Geulbreuk. Dit is een kleine breuk in de aardkorst die van zuidoost naar noordwest v ...

 

 

 • Laatste update op .

Carolien Klesman-Nacken nieuwe gemeentesecretaris Stein

 • Afbeeldingen | Bron: Gemeente Stein ©

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein heeft besloten om Carolien Klesman-Nacken (41 jaar) te benoemen tot gemeentesecretaris/algemeen directeur.

Zij treedt per maandag 28 oktober 2024 in dienst. Daarmee wordt ook afscheid genomen van interim gemeentesecretaris/algemeen directeur Wim Ploeg.

Achtergrond
Carolien is sinds april 2020 gemeentesecretaris/algemeen directeur in de gemeente Heeze-Leende.
Ze heeft een brede gemeentelijke ervaring door haar werk voor de gemeente Helmond en Maastricht.

Gemeente Stein Carolien Klesman Nacken

Blij met komst
Het college van de gemeente Stein is blij met haar komst en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking, waarbij ze samen mooie dingen voor de gemeente Stein mogen bereiken. “Ik heb er zin in om, als Limburgse, samen met het college en de organisatie aan de slag te gaan voor de gemeente Stein”. Aldus Carolien Klasman-Nacken.

Procedure
De selectieprocedure is met een brede betrokkenheid vanuit de organisatie, inclusief ondernemingsraad, doorlopen.

+ LinkedIn profiel ⇢

 • Laatste update op .

1984 St. Jozefschool klas 2

 • Afbeeldingen | Bron: privé collectie ©

1984 Elsloo St.Jozefschool klas2

Klik voor vergroting

Bovenstaande foto en de bijbehorende namen hebben we ontvangen van Vincent Beckers, oud-voetballer bij Haslou, die tegenwoordig in Spanje woont. Bedankt Vincent!

Bovenste rij van links naar rechts:
Juffrouw Janine Sluijsmans-van Vugt, Vivian Muijters, Wendy Welzen, Daisy van Mulken, Dimitri Duchateau, Roel Doornbos, Lamia Ladia, Danielle Vaessen, Vincent Beckers.

Middenrij van links naar rechts:
Edmee Sleypen, Claudia Fredrix, Tamara Huveneers, Karin Lemmens, Daniëlle Counet, Raymond Lemeer, Sabine Lardenoye, Karin Luyten.

Onderste rij van links naar rechts:
Ronald Vaessen, Jordi Engelshoven, Ivo Smeets, Philippe Erkens, Debbie Verhoef, Patrick Driessen

 • Laatste update op .

70 jaar Tiendstraat

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com / facebook ©

Op zaterdag 28 september is het groot feest in de Tiendstraat. Het is dan 70 jaar geleden dat de eerste bewoners de spiksplinternieuwe huurhuizen in de straat betrokken.

In 1954 draaide Staatsmijn Maurits op volle toeren en alle mijnwerkers, bovengronders en werknemers van andere bedrijven rondom het complex moesten gehuisvest worden. In de hele Westelijke Mijnstreek schoten soortgelijke straten en wijken als paddenstoelen uit de grond.

Inmiddels wonen hoogstwaarschijnlijk geen oorspronkelijke bewoners meer in de Tiendstraat, hooguit eventueel hun kinderen of kleinkinderen. De huizen zijn toe aan hun 2e of 3e generatie bewoners en nu vaak in eigendom.

Tijd voor een feestje dus voor bewoners en oud-bewoners
Aanmelden voor 19 augustus bij Jeanne Bongers, Tiendstraat 72. Deelnameprijs voor volwassen bedraagt 20 euro per persoon. Kinderen 7,50 euro. Daarvoor krijg je koffie met vlaai, 2 consumptiebonnen en tussen 17.30 en 19.30 uur staat er een frietkar voor de inwendige mens.

Tiendstraat • zaterdag 28 september • 13.00 uur tot 20.00 uur

 

Elsloo 70jaar Tiendstraat
 • Laatste update op .

Subsidie voor plaatselijke projecten

 • Afbeeldingen | Bron: MSDesigner ©

Het subsidieprogramma LEADER voor plaatselijke projecten in de regio is terug! Je kunt weer subsidie aanvragen voor projecten die de leefbaarheid en economie op het platteland verbeteren.

Heb jij alleen, samen met een collega of met je organisatie een goed idee voor een project in de gemeente Stein? De mensen van LEADER helpen je graag verder.

Informatie
Voor alle informatie en de voorwaarden voor het aanvragen van deze subsidie, kijk op de website van LEADER Zuid-Limburg ⇢

 • Laatste update op .

Energie...lees en huiver!

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

Vaste leveringskosten fors omhoog

Update 12.07.2024

De vaste leveringskosten van modelcontracten bij energieleveranciers zijn op 1 juli 2024 flink omhoog geschoten. Gemiddeld stijgen de kosten met 222 euro per jaar. Bij twee energieleveranciers is de prijs zelfs 847 euro per jaar hoger. Radar zet de verschillende bedragen per leverancier voor je op een rij.

Wat is een modelcontract?
Een modelcontract is een standaard energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. De tarieven veranderen meestal per 1 januari en 1 juli, maar soms ook op andere momenten. Als klant mag je dit contract iedere maand opzeggen.

+ Lees verder op Radar ⇢

Lees meer …Energie...lees en huiver!

 • Laatste update op .

Woningbouwproject Lindehagen Urmond

 • Afbeeldingen | Bron: Gemeente Stein ©

De bouw het woningbouwproject Lindehagen Urmond (voorheen Bramert Noord genoemd) gaat definitief van start. De omgevingsvergunning voor de bouw van de woningen is onherroepelijk, het overgrote deel van de woningen is verkocht en de aanbesteding voor de civiele aannemer is doorlopen. Belangrijke mijlpalen om het startsignaal te kunnen geven voor de definitieve realisatie van het woningbouwplan.

Planning
Begin augustus 2024 wordt gestart met het bouwrijp maken van de gronden zodat vervolgens vanaf november 2024 de bouwaannemer kan starten met de realisatie van de woningen. Nadat aansluitend de openbare ruimte woonrijp is gemaakt, dat wil zeggen dat de bestrating van de wegen en paden is aangelegd, het groen is aangeplant, de openbare verlichting is geplaatst etc. kan het project worden opgeleverd. Naar verwachting zal dit begin 2026 allemaal gereed zijn.

Gefaseerde bouw
In eerste instantie was beoogd om het totale project van 50 woningen, bestaande uit 15 rijwoningen, 8 twee-onder-een kap woningen en 27 vrijstaande woningen (in diverse types) in één bouwfase te bouwen. Nu is besloten om de eerste 40 woningen te realiseren, 80% van het geheel. Het betreft 15 rijwoningen, 8 twee-onder-een-kap woningen en 17 vrijstaande woningen. Deze woningen zijn nagenoeg allemaal snel verkocht sinds de verkoopstart in oktober 2023. De verkoop van de grote schuurwoningen blijft achter. De verkoopdrempel van 70% van het gehele plan is nog niet bereikt.

Om ervoor te zorgen dat de bouw van de eerste 40 woningen wel van start kan gaan, wordt de grond voor deze 40 woningen nu door de gemeente Stein aan de projectontwikkelaar verkocht. De 2 woonclusters (oranje omcirkeld in onderstaande afbeelding) worden op dit moment dan nog niet gebouwd.

Urmond Woningbouwproject Lindehagen

Herverkaveling
Terwijl de bouw van de 40 woningen gaande is zal onderzocht worden of het resterende programma in de 2 woonclusters van 10 grote schuurwoningen aangepast en herverkaveld kan worden naar maximaal 22 kleinere woningen in een toegankelijker segment. Te denken valt aan een combinatie van enkele rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen en levensloopbestendige woningen. Woningen die in de markt momenteel veel gevraagd zijn en waaraan volgens het huidige regionale woonbeleid een grotere behoefte is.
Deze beoogde programmatische aanpassing zal dan middels een BOPA (buitenplanse omgevingsplanactiviteit) planologisch mogelijk gemaakt worden. Uitgangspunt is dat de reeds bepaalde ruimtelijke opzet en contour van de twee hofjes in het nieuwe programma nagenoeg gelijk blijft. Daarmee blijft voor de gemeente de grondopbrengst in de grondexploitatie ook gelijk. Door deze beoogde aanpassing zullen er meer woningen in een betaalbaarder segment op de markt komen.

 • Laatste update op .

Gemeente Stein neemt maatregelen tegen zwerfafval in RivierPark Maasvallei

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

De gemeente Stein heeft in samenwerking met Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Natuurmonumenten, het Waterschap en RivierPark Maasvallei, nieuwe maatregelen aangekondigd om de zwerfafvalproblematiek langs de Maas bij Meers aan te pakken. De hernieuwde entree van het natuurgebied, voorzien van afvaltasjes, moet recreanten stimuleren om het gebied schoon te houden.

Ernstige vervuiling door recreanten
Afgelopen jaar stuurde de werkgroep Sjwan Meas, die actief is in het opruimen van zwerfafval in het gebied, een brandbrief naar de gemeente Stein. Hierin werd de ernstige vervuiling door recreanten, vooral tijdens de zomermaanden, benadrukt. Na een constructief overleg tussen de werkgroep, de gemeente en Natuurmonumenten, werden afspraken gemaakt om de overlast te verminderen. Vorig jaar werden al extra maatregelen getroffen, zoals frequentere controles door BOA’s en een verhoogde frequentie van afvalophaling. Hoewel deze maatregelen enige verbetering brachten, bleef de problematiek bestaan.

Nieuwe entree en bewustwording
Bij de entree van het natuurgebied is een boog met een tasjesdispenser geplaatst, ontworpen door gedragswetenschappers om bezoekers bewust te maken van hun gedrag. Recreanten kunnen na hun bezoek hun afvaltasje gemakkelijk deponeren in speciale afvalbakken, die regelmatig door de gemeente worden geleegd. Deze aanpak maakt deel uit van het Programma Plasticvrije Rivieren, uitgevoerd door Rijkswaterstaat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het natuurgebied in Meers sluit perfect aan bij de doelstellingen van dit programma en werd door de gemeente voorgesteld voor deelname.
Daarnaast is besloten de hoofdentree verder te optimaliseren met een duidelijke informatiezuil en fietsleunrekken, om de toegankelijkheid en informatievoorziening te verbeteren.

Gezamenlijke inspanningen
Wethouder Danny Hendrix benadrukt het belang van de gezamenlijke inspanningen: “Met deze gezamenlijke inspanningen hopen wij ook in Meers een significante afname van de afvaloverlast te realiseren en het natuurgebied voor iedereen schoon en toegankelijk te houden.”

Succesvolle pilots in andere steden
Vergelijkbare projecten in Wageningen, Nijmegen, Wijk bij Duurstede en Den Bosch hebben al positieve resultaten laten zien. In Nijmegen leidde een dergelijke interventie tot een afname van zwerfafval met 70% binnen een jaar. Gemeente Stein hoopt met deze maatregelen een vergelijkbaar succes te boeken en de schoonheid van RivierPark Maasvallei te behouden.

 • Laatste update op .

Gratis Zomerprogramma ecsplore

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com, ecsplore ©

Ook dit jaar organiseert ECSPLORE weer een leuk en sportief Zomerprogramma voor alle volwassenen en senioren!

Een Zomerprogramma boordevol sport- en beweegactiviteiten, cultuurworkshops en wandelingen! Het Zomerprogramma vindt plaats gedurende week van 8 juli t/m 16 augustus op diverse locaties in de gemeenten Sittard-Geleen en Stein. Deelname is helemaal gratis, maar aanmelden is verplicht i.v.m. de voorbereidingen.

Voor wie?
Alle volwassenen en senioren zijn van harte welkom! Of u alleen komt of samen met uw vriend(in), buurman/vrouw of partner, dat maakt het uiteindelijk alleen maar gezelliger. Gezellig samen ondernemen in de vakantieperiodes en u hoeft er niet eens uren voor in de auto of in het vliegtuig te zitten, want het is gewoon bij u om de hoek! Klik hier voor meer informatie of om u in te schrijven.

 Meer info over het programma ⇢

Meedoen en meer informatie
Aanmelden voor één of activiteiten? Vul dan op hun website het aanmeldformulier in ⇢

Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht. Geen inschrijving = helaas geen deelname! Na aanmelding krijgt u gelijk een bevestiging van deelname. Géén bevestiging ontvangen? Controleert u dan uw SPAM map. Elke activiteit kent een maximum aantal deelnemers: vol=vol! Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding.

ECSPLORE AWARDS

Bij elke vereniging worden topprestaties geleverd. Zowel op als buiten het veld. Op 22 november worden daarom de Ecsplore Awards uitgereikt. Heeft jouw vereniging kandidaten voor de Vereniging, Coach, (Jonge) Vrijwilliger of Kantinemedewerker van het jaar? Nomineer hen en wie weet gaan zij straks met de titel aan de haal.

Op de website van de Ecsplore Awards vind je de voorwaarden en kun je tot en met 20 september kandidaten nomineren.

ecsplore awards 2024

 • Laatste update op .

Uitbreiding woonwagenstandplaatsen

 • Afbeeldingen | Bron: wikipedia / Gerdien1978 https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Woonwagenkamp.jpg / rawpixel.com ©

De gemeente Stein heeft momenteel 55 standplaatsen voor woonwagens, verdeeld over zeven locaties, voornamelijk bewoond door de Sinti-gemeenschap. Er is een wachtlijst voor deze specifieke woningen en er is daarover regelmatig overleg met het Sinti Bewonersoverleg Stein. Sinds 2016 werkt de gemeente aan de maatschappelijke integratie van de Sinti.

Naar aanleiding van een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over het behoud van de woonwagencultuur, heeft Stein de behoefte aan extra standplaatsen onderzocht. Bureau Compaenen concludeerde dat er op korte tot middellange termijn vijf tot zeven extra standplaatsen nodig zijn, te verdelen over bestaande locaties, met aandacht voor milieutechnische beperkingen en ruimtelijke inpasbaarheid. Dit betreft sociale huurwoningen.

In 2023 heeft intensief overleg plaatsgevonden met woningcorporaties Zaam Wonen en Wonen Limburg om deze uitbreiding mogelijk te maken. Op 29 november 2023 werd een toelichting gegeven aan de brede bewonerscommissie over de uitbreidingsplannen en het uniforme toewijzingsbeleid.

Zaam Wonen zal vijf standplaatsen realiseren op de locaties Julianaweg (1), Kinskystraat (2) en Veestraat (2), terwijl Wonen Limburg twee standplaatsen zal toevoegen op de Swentiboldlaan (2). Deze afspraken zijn vastgelegd in de lokale prestatieafspraken voor 2023. De gemeente zorgt voor bouwrijpe grond op deze locaties.

Op 2 juli zijn alle woonwagenbewoners geïnformeerd over de locatiekeuzes en vervolgstappen. Direct omwonenden ontvangen over de uitbreiding deze brief ⇢

 • Laatste update op .

Wat eten we vandaag?

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com public domain free CC0 / royalty free ©


Klik op recept van uw keuze voor meer info. https://www.okokorecepten.nl
Foto: heeft geen betrekking op dagmenu; met dank aan Unsplash.

 • Laatste update op .

Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

Het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen maakt het vanaf eind 2024 mogelijk om meer nieuwbouwwoningen betaalbaar aan te bieden aan starters met middeninkomens. Via het fonds worden woningen met een koperskorting van maximaal 70.000 euro verkocht. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) en Stichting OpMaat gaan het fonds gezamenlijk uitvoeren.

Belangrijkste voorwaarden:
• Het fonds is bedoeld voor nieuwbouw.
• De maximale marktwaarde van de betreffende woningen is de betaalbaarheidsgrens (€ 390.000 in 2024).
• De zogeheten koperskorting per woning bedraagt maximaal € 70.000 en is het verschil tussen de marktwaarde en de verkoopprijs van de woning.
• Koopstarters met een inkomen tot twee keer modaal (ca. € 83.000) komen in aanmerking.
• Ook de projectontwikkelaars leveren een bijdrage van 25% in de koperskorting.
• Het fonds heeft een revolverende werking; wat betekent dat beschikbaar gestelde gelden steeds opnieuw ingezet worden voor de doelgroep. Zo kan het geld weer gebruikt worden voor nieuwe leningen. 

+ Lees meer op de website svn.nl ⇢

 • Laatste update op .

Positief resultaat voor Gemeente Stein in 2023

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

In de concept jaarrekening annex jaarverslag van de gemeente Stein over 2023 wordt een positief resultaat van ruim zes miljoen euro gepresenteerd en dat is ruim vier miljoen meer dan oorspronkelijk voorspeld. Deze meevaller is grotendeels te danken aan de financiële bijdrage van het Rijk voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Desondanks staan er ook bezuinigingen op de agenda. De definitieve vaststelling van de cijfers komt in de Gemeenteraadsvergadering van 4 juli aan de orde.

Rijk spekt de pot
De herziene begroting voor 2023 liet al een positief exploitatiesaldo van ruim twee miljoen euro zien. Dankzij extra financiële steun van het Rijk voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen is dit bedrag gestegen tot ruim 6,2 miljoen euro. De gemeente heeft Oekraïners ondergebracht in leegstaande woningen en complexen in plaats van in duurdere hotels. Dit extra incidenteel geld mag overigens niet gebruikt worden voor structurele beleidsuitgaven. 

De financiële meevaller is dus grotendeels (70%) toe te schrijven aan externe factoren waar de gemeente geen invloed op heeft. Een kleiner deel is te danken aan gemeentelijk beleid, zoals o.a. lagere personeelskosten. 

Op termijn magere jaren
De komende jaren komen er echter financiële uitdagingen op het pad van de gemeente Stein. De begroting voor 2025 en de meerjarenraming voor 2026-2028 voorspellen moeilijkheden. Het Rijk zal bezuinigen op het gemeentefonds, terwijl de taken niet verminderen. Dit plaatst Stein voor aanzienlijke vraagstukken.

Voor de jaren 2026 en 2028 wordt een tekort van een half miljoen euro verwacht, en dit bedrag kan nog oplopen door veranderingen in het gemeentefonds. Het college zal deze uitdaging aan de raad voorleggen om gezamenlijk tot oplossingen te komen. Bezuinigingen lijken onvermijdelijk. Met een algemene reserve van ruim 18 miljoen euro heeft de gemeente Stein wel een vrij royale buffer om de klappen op te vangen.

De helft van de Nederlandse gemeenten kampt anno 2024 al met aanzienlijke tekorten. De gemeente Zaanstad bijvoorbeeld, die heeft in 2024 al een tekort van 200 miljoen!

+ De CONCEPT jaarrekening met voorwoord kunt u hier inzien/downloaden ⇢


Een jaar van Verbinding en Vooruitgang

In het voorwoord van de Jaarrekening/Jaarverslag blikt het College van Burgemeester en Wethouders terug op het gemeentelijk beleid in 2023. Hieronder samenvatting daarvan.

Samenvatting voorwoord

In 2023 vierde de burgemeester van Stein haar 10-jarig jubileum, een jaar gemarkeerd door zowel lokale als wereldwijde uitdagingen. De gemeente richtte zich op het toekomstbestendig maken van Stein, met projecten zoals ‘Opgroeien in een Kansrijke Omgeving’ (OKO) en energiebespaaracties voor lagere inkomens. Het eerste en tweede Kindercollege werden geïnstalleerd, mogelijk de kweekvijver voor toekomstige leiders.

Te midden van globale gebeurtenissen bleef Stein lokale initiatieven ondersteunen, zoals buurtkastjes en een jassenactie die meer dan 900 jassen opleverde. Deze acties benadrukken de kracht van gemeenschapszin en de impact van samenwerking.

De gemeente erkent de complexiteit van hedendaagse problemen zoals energiearmoede, woningnood, en klimaatverandering. Er wordt opgeroepen tot preventieve maatregelen en samenwerking om deze uitdagingen aan te gaan.

Het behoud van verbinding binnen de gemeenschap is een prioriteit, met de nadruk op betrokkenheid en dienstverlening. Het nieuwe kunst- en cultuurbeleid, dat verweven is met toerisme en sociale domeinen, draagt bij aan de gemeenschapszin. De Omgevingsvisie legt de basis voor een integraal beleid dat bijdraagt aan sociaal vitale kernen en een duurzame leefomgeving.

Met de doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie en projecten zoals het bruisende hart van Nieuwdorp en de nieuwe brug naar Maasband, zet Stein stappen naar een verbonden en bloeiende toekomst.

De gemeente Stein heeft in 2023 gewerkt aan de doorontwikkeling van haar organisatie, gericht op betere dienstverlening. De missie en visie zijn vastgesteld en vormen de basis voor het nieuwe sturingsconcept en de aangepaste organisatiestructuur, zoals goedgekeurd door het college van B&W.

 • Laatste update op .

Bruisend Hart Nieuwdorp

 • Afbeeldingen | Bron: Gemeente Stein | rawpixel.com / Google Maps ©

Bouwplan ouderenwoningen 

Update 05.07.2024

De bouwplannen voor het Bruisend Hart in de Steinse wijk Nieuwdorp zijn definitief goedgekeurd. De gemeenteraad heeft op 4 juli het gewijzigde bestemmingsplan goedgekeurd. Enkele wijzigingen waren noodzakelijk vanwege de vergrijzing en de afname van de bevolking in de regio. Daarom zijn er niet persé méér woningen nodig maar vooral andere woningen, afgestemd op de behoefte.

Stein Nieuwdorp 04.07.2024 01

 

Op de plek van de kerk (die grotendeels gesloopt wordt, alleen de westzijde blijft staan) komen 32 appartementen en een buurtcentrum. Terwijl de oude basisschool plaatsmaakt voor 26 appartementen en 9 patiowoningen. Alle woningen zijn speciaal ontworpen voor ouderen en deels geschikt voor het bieden van verpleegzorg. Ook is een openbare binnentuin voorzien. Het project wordt straks bereikbaar via een eenrichtingsstraat om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Naast de 67 woningen in het hart van Nieuwdorp komen er ook 32 nultredenwoningen op de locatie Diepenbeekstraat, Kamperstraat, Tripsstraat, Kuringenstraat, Baesweilerstraat en Peldenstraat. Ook deze woningen zijn geschikt voor ouderen of zorgbehoevenden. Het betreft 16 patio-woningen in een parkachtige setting en 16 patio-woningen in 2 rijen van 8 stuks.

De bouwwerkzaamheden beginnen in het eerste kwartaal van 2025, later dan de aanvankelijk gehoopte start medio 2024.

+ Alle actualiteiten over Nieuwdorp ⇢

Stein Nieuwdorp 04.07.2024 02


Lees meer …Bruisend Hart Nieuwdorp

 • Laatste update op .

Omroepen Doorstart en BieOs samen verder?

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

Update 17.06.2024

De besturen van de lokale omroepen BieOs en Doorstart staan positief tegenover een toekomstige samenwerking, meldt sectororganisatie Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) na een constructief gesprek met beide partijen. De omroepen hebben het laatetse anderhalf jaar regelmatig conflicten gehad, maar nu lijken ze een gezamenlijke weg in te slaan.

Optimisme overheerst
Beide besturen zijn optimistisch over de mogelijkheid om tot een gezamenlijk plan voor een streekomroep te komen. Er is afgesproken om binnenkort een vervolggesprek te houden. De besturen willen vooral de emoties van de programmamakers binnen beide organisaties serieus nemen.

De uitkomst van het overleg is verrassend, gezien Doorstart ontstond uit ontevreden vrijwilligers van BieOs. Een woordvoerder van de NLPO benadrukt het belang van samenwerking omdat de vrijwilligers van beide omroepen van onschatbare waarde zijn maar ook elkaar nodig hebben bij het op de kaart zetten van één streekomroep.

Beslissing later dit jaar
BieOs en Doorstart moeten uiterlijk 1 juli hun aanvraag voor een zendmachtiging indienen bij het Commissariaat voor de Media. Hoewel de omroepen dit vooralsnog afzonderlijk doen, is er ruimte in de procedure om de twee aanvragen samen te brengen. Pas daarna beslissen de gemeenten.

De gemeenteraden van Beek, Stein en Sittard-Geleen moeten voor 4 november beslissen welke lokale omroep de zendmachtiging krijgt. Als de omroepen niet tot een gezamenlijke aanvraag komen, kunnen de gemeenten elk voor een eigen omroep kiezen, ondanks eerdere intenties voor een gezamenlijk besluit.

Lees meer …Omroepen Doorstart en BieOs samen verder?

 • Laatste update op .

Limburgs plan voor duurzame toekomst Chemelot...

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

De aankoop van vervuilde grond van Chemelot en DSMFirmenich door de overheid lijkt op het eerste gezicht een stap richting duurzaamheid, economische groei en behoud van werkgelegenheid. De Provincie Limburg heeft groot belang bij de transitie van Chemelot. 

De belangen van economische ontwikkeling, milieubescherming en volksgezondheid moeten nauwkeurig afgewogen worden. De financiële en milieutechnische risico's die met deze voorgenomen aankoop gepaard gaan, roepen ernstige vragen op. Het is van cruciaal belang dat de overheid volledige transparantie over deze "deal" gaat bieden. Alleen dan kan deze controversiële aankoop straks misschien gerechtvaardigd gaan worden.


Ingezonden brief in De Limburger, 18.06.2024

Vervuilde grond
Limburg wil twee miljard van Den Haag voor Chemelot (14/6)
Gedeputeerde Satijn wil dat de overheid 800 hectare deels vervuilde grond koopt van DSM-Firmenich. Dit zou betekenen dat zwaar vervuilde gronden in handen komen van de overheid en dat vervolgens miljarden overheidsgeld gespendeerd moeten worden om de bodem te reinigen, terwijl de veroorzaker, DSM buiten schot blijft. Sabic is nog slechts een huurder op Chemelot en natuurlijk niet verantwoordelijk voor de bodemvervuiling. Andere bedrijven zijn evenmin aansprakelijk voor de vervuiling. Bij verkoop van de zwaar vervuilde gronden kunnen de aandeelhouders van DSMFirmenich weer een vette premie opstrijken en komt de rekening van de bodemvervuiling bij de belastingbetaler terecht.
Hans Weckseler, Landgraaf


Hieronder het persbericht; geen letter over de risico's...

Limburg presenteert plan voor duurzame toekomst Chemelot

De Provincie Limburg en de gemeenten Sittard-Geleen en Stein hebben op donderdag 13 juni 2024 hun plan 'Limburgs bod voor een duurzaam Chemelot' overhandigd aan demissionair minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Dit belangrijke initiatief werd ook aangereikt aan beoogd premier Schoof, formateur Van Zwol en de fracties in de Tweede Kamer.

Dit plan vormt een cruciale stap in de regionale inspanningen om Chemelot, een belangrijk chemiepark, te verduurzamen en zijn waarde voor Limburg en Nederland te behouden.

Samenwerking en inspanningen

De Provincie Limburg benadrukt al geruime tijd het belang van een duurzame toekomst voor Chemelot. Dit wordt ondersteund door een recente brief aan de demissionair minister-president en formerende partijen, waarvan de inhoud terugkomt in het nieuwe coalitieakkoord. Met bijdragen van toonaangevende bedrijven op Chemelot is verder uitgewerkt wat de overheid, het bedrijfsleven en de regio gezamenlijk moeten doen om dit doel te bereiken. Minister Adriaansens bezocht recentelijk Limburg om de samenwerking te versterken.

Economie-gedeputeerde Stephan Satijn van de provincie Limburg verklaarde: “Onze propositie laat zien wat we al doen en wat we aanvullend bereid zijn te doen om Chemelot een goede toekomst te geven. Het succes hangt mede af van de financiële en regelgevende steun van de rijksoverheid. De samenwerking binnen de regio en met het ministerie van EZK stemt mij optimistisch over de toekomst van Chemelot.”

Nationaal belang

Volgens minister Adriaansens is de chemische industrie essentieel voor Nederland, zowel economisch als maatschappelijk. Chemelot biedt 8.500 directe en 24.000 indirecte arbeidsplaatsen, wat de economische waarde van het bedrijvencomplex onderstreept. Het behoud en de verduurzaming van Chemelot zijn daarom van nationaal belang, om te voorkomen dat Nederland afhankelijker wordt van buitenlandse grondstoffen en materialen.

Concrete stappen

Het plan roept op tot concrete acties zoals de aanleg van een aftakking van de Delta Rhine Corridor naar Chemelot voor groene grondstoffen en de tijdige oplevering van een nieuwe 380 KV-stroomaansluiting via het elektriciteitsstation Graetheide. Daarnaast pleit de propositie voor gelijke concurrentievoorwaarden binnen Europa, zodat bedrijven in Nederland niet benadeeld worden door extra heffingen en wisselende regelgeving.
Het Limburgs bod kan dienen als basis voor een convenant waarin de bijdragen van alle betrokken partijen aan een duurzame toekomst van Chemelot worden vastgelegd.

+ Lees de omschrijving op de website van de gemeente Stein ⇢
+ Lees de uitvoerige PDF over de duurzame toekomst van Chemelot in het plan ‘Limburgs bod voor een duurzaam Chemelot" ⇢

 • Laatste update op .

One-Hit-Wonder: The Castaways

 • Afbeeldingen | Bron: YouTube ©

Hét ultieme One-Hit-Wonder oftwel obscure singlehit is "Liar, liar" van The Castaways.

The Castaways was een garageband uit Minneapolis, Minnesota (USA) en werd in 1962 opgericht. De originele bezetting bestond uit Jim Donna (keyboard en zang), Bob Donna (basgitaar), Dick Roby (gitaar en zang), Roy Hensley (gitaar en zang) en Dennis Craswell (drums en zang). Hoewel de band in verschillende samenstellingen speelde, was het deze formatie die verantwoordelijk was voor hun grootste hit.

Het was hun enige hit van de in totaal 5 singles die ze uitbrachten tussen 1965 en 1968. En reikte tot nummer 12 op The Billboard Hot 100 van 1965.

In de jaren zestig, een tijdperk van muzikale revolutie en culturele verandering, was er een overvloed aan opkomende bands die hun stempel wilden drukken. Eén van deze bands was The Castaways, een Amerikaanse rockgroep die bekendheid verwierf met hun aanstekelijke en unieke sound. 

"Liar, Liar" werd in de zomer van 1965 uitgebracht en groeide al snel uit tot een nationale hit. Het nummer, geschreven door bandleden Jim Donna en Dennis Craswell, werd gekenmerkt door zijn opwindende beat, pakkende melodie en de opvallende falsetto zang van Roby. Het had een rauwe, garage rock vibe die perfect paste bij de muzikale smaak van die tijd en de band kreeg lovende kritieken voor zijn innovatieve geluid. De hypnotiserende riff en het gebruik van de falsetto-stem maakten "Liar, Liar" tot een onmiskenbare hit die zijn tijd ver vooruit was.

Het nummer werd later opgenomen in verschillende films en soundtracks, waaronder de film "It's a Bikini World" uit 1967. Het videofragment is uit die film. Twintig jaar later was hun hit ook te horen in de cultklassieker "Good Morning, Vietnam" uit 1987.

Ondanks het succes van "Liar, Liar", slaagden The Castaways er niet in om een vervolg hit van hetzelfde kaliber te produceren. Ze brachten wel nog enkele singles uit, maar geen daarvan evenaarde het succes van hun debuuthit. Desondanks bleef de band optreden en ontwikkelden ze een trouwe schare fans die hun muziek wisten te waarderen.

In de loop der jaren werd "Liar, Liar" erkend als een klassieker van het garage rock genre en kreeg het een plek in de harten van muziekfans wereldwijd. The Castaways zelf blijven een fascinerend voorbeeld van de vele bands uit de jaren zestig die met hun unieke geluid een blijvende invloed hebben gehad op de muziekgeschiedenis.

 • Laatste update op .

Stationsomgeving Beek-Elsloo

 • Afbeeldingen | Bron: ProRail (embedded) Ruud Looijen, Wim Hanssen ©

Stand van zaken  

Update 13.06.2024

Overweg Beek-Elsloo is dicht van maandag 9 september tot en met vrijdag 18 oktober. Het verkeer wordt in die 6 weken omgeleid. Fietsers van Beek naar Stein (en omgekeerd) moeten dan via de Schuttersstraat en Spoorstraat door het centrum van Elsloo naar hun bestemming. Voor automobilisten geldt een omleidingsroute via een deel van de A2. Ook de bussen van Arriva zullen tijdelijk andere routes volgen.
• In het weekeinde van 14 en 15 september rijden geen treinen tussen Maastricht en Sittard. Er worden dan bussen ingezet.
Aan de Drie Heren, de weg die aan Beekse zijde voor station Beek-Elsloo loopt, is tot eind augustus afgesloten voor verkeer. 
• De NS-parkeerplaats is voorlopig niet beschikbaar. Parkeren en fietsenstalling bij discotheek Mondial. 

Lees meer …Stationsomgeving Beek-Elsloo

 • Laatste update op .

Nieuwe erfgoedwandeling Elsloo

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com / Rivierpark Maasvallei ©

Met nieuwe erfgoedwandeling (her)ontdek je het Maasdorp Elsloo

Wie al eens een Limburgs Maasdorpje heeft bezocht (of er zelf woont), die weet dat de rijke geschiedenis van de Maasvallei er nog tastbaar is in de vele monumenten en dorpsgezichten. Na Oud-Rekem, Leut, Stokkem, Aldeneik en Kessenich is nu ook het Nederlandse Maasdorpje Elsloo te (her)ontdekken via de Erfgoedapp.

ErfgoedApp
De Erfgoedapp van FARO (steunpunt voor cultureel erfgoed in Vlaanderen) is een gratis, reclamevrije app die al in vele Vlaamse musea en stadscentra gebruikt wordt om erfgoed te ontsluiten. Je leest er korte tekstjes, scrolt door oude postkaarten, hoort verhalen vertellen of speelt filmpjes af over de omgeving. Heb je de Erfgoedapp geïnstalleerd, dan krijg je bovendien een melding als je in de buurt van een van de beschreven monumenten komt. De app werkt bovendien vlekkeloos in Nederland.

Geschiedenis Elsloo
De keuze om de geschiedenis van Elsloo ook in deze app te ontsluiten, is mee ingegeven door het groot aantal wandelaars en fietsers dat RivierPark Maasvallei ontdekt én daarbij de Maas oversteekt. Alleen al via de veertjes zijn dat zo’n 300.000 wandelaars en fietsers per jaar.

 

Wethouder Gina van Mulken van de gemeente Stein: “we willen met het gebruik van deze app zeker recreanten van de overzijde aansporen om eens een bezoekje aan de Nederlandse Maasdorpen te brengen. Via de Erfgoedapp ontdekt men op een eenvoudige manier meer over de geschiedenis van Stein, en in het bijzonder Elsloo. De erfgoedwandeling in Elsloo is een mooie aanvulling op andere routes en producten waarmee je ons erfgoed en natuurlijk schoon kan (her)ontdekken, zoals de route vol verwondering of de themaroutes van Stein als Hart van de Maasvallei. Het zijn allemaal verschillende ‘ingangen’ naar dezelfde inhoud: de rijke geschiedenis van de Maasvallei en haar dorpen”.

Elsloo ErfgoedApp 01

Benieuwd naar het verhaal achter klinkende namen als de Kapel aan de Kaak, de Slakmolen of het Verdronken kasteel? Ga dan vanaf dit voorjaar op pad met de app in Elsloo. Dat kan bijvoorbeeld vanaf de Rivierparking aan Terhagen, maar ook in het Historiehuis van de Maasvallei kan je terecht én krijg je bovendien nog een handig routekaartje mee. 

Meer te ontdekken
In de FARO Erfgoedapp vind je bovendien ook erfgoedwandelingen van Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud-Rekem. Alles bij elkaar laten deze wandelingen het licht schijnen op ruim 55 bijzondere monumenten in het RivierPark Maasvallei.

Met dank aan
De erfgoedwandeling in Elsloo kreeg input van Marco Mariotti (‘Ooit aan de Maas’), Guus Peters (‘Historiehuis van de Maasvallei’), de medewerkers van de gemeente Stein en het team RivierPark Maasvallei, en werd ingelezen door toneelregisseur Jos Prop, die de verhalen op eigen Limburgse wijze tot leven wekt. 

De app is gratis te downloaden bij Google Play en in de App Store.

+ Meer informatie over Rivierpark Maasvallei ⇢

 • Laatste update op .

Hemelbeek: eindelijk verbetering?!

 • Afbeeldingen | Bron: Kyle Hoeveler, Guus Peters, Wim Hanssen ©

Half werk

Update 12.06.2024

Begin juni helaas moeten constateren dat de modderige paden slechts gedeeltelijk voldoende zijn aangepakt. Blijkbaar was de in april aangevoerde stol onvoldoende om het hele pad op te hogen en dus zijn er nog steeds een paar zo goed als onneembare modderstroken. Ook lijkt het of de zandvang weer bijna vol is. Stroomopwaarts bij de Zandberg ligt de beek vol met gezaagde boomstammen. Leuk om dammetjes mee te bouwen maar daardoor zoekt de beek wel weer een nieuwe loop, met alle gevolgen van dien. Ook nabij de Duuker ligt de beek vol met omgewaaide bomen en struiken.

Elsloo Hemelbeek juni 2024 01

Links hoe het niet moet...rechts hoe het blijkbaar wel kan.

Elsloo Hemelbeek juni 2024 05

Na een paar redelijk droge dagen kan het er net mee door, maar waarom niet met stol aangevuld?

 

Elsloo Hemelbeek juni 2024 06

 

Elsloo Hemelbeek juni 2024 07

De zandvang lijkt al weer vol.

Versterking beekwand en ophoging paden

Update 29.04.2024

Vandaag 29 april zijn er werkzaamheden gestart aan het voetpad. Grote maaskeien gaan de beekwand bij de Kromme Dijk versterken en ophogen. Het drassige wandelpad wordt met stol opgehoogd.
Ook was duidelijk te zien dat het gebied al wat droger wordt door betere afvoer en minder neerslag.

Elsloo Hemelbeek werk 29.04.2024 04wimhanssen

Elsloo Hemelbeek werk 29.04.2024 02wimhanssen

 

 

En luttele meters verder bloeit en geurt de Daslook.

Elsloo daslook wimhanssen

Naar aanleiding van gestelde raadsvragen (door de DOS-fractie in maart 2024 en eerder ook al door de CMB-fractie) laat de gemeente Stein op 23 april 2024 in haar beantwoording weten dat zij bekend is met de problemen met wateroverlast en verminderde begaanbaarheid in het wandelgebied en langs de Oostelijke Kanaalweg in Elsloo.We hebben deze beantwoording hieronder voor u samengevat.

Waterschap Limburg en Staatsbosbeheer zijn betrokken bij het zoeken naar een structurele oplossing voor deze kwestie, die zowel de veiligheid als de toegankelijkheid van de omgeving waarborgt. Overleg tussen voornoemde partijen heeft plaatsgevonden, hoewel elk van deze instanties verschillende belangen behartigt.

Lees meer …Hemelbeek: eindelijk verbetering?!

 • Laatste update op .

Julianakanaal maandenlang dicht

 • Afbeeldingen | Bron: Jan Smeets ©

Julianakanaal eerder dicht

Update 7 juni 2024

In tegenstelling tot hetgeen eerder werd aangekondigd, gaat het Julianakanaal tussen Berg aan de Maas en Born al vanaf 12 augustus dicht. Daarmee hoopt Rijkswaterstaat te profiteren van betere weersomstandigheden waardoor het werk in het voorjaar van 2025 afgerond zou kunnen zijn.

Lees meer …Julianakanaal maandenlang dicht

 • Laatste update op .

Stankoverlast Chemelot en CeDo

 • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

Update 14.05.2024

Op 13 mei heeft het college van B & W van de gemeente Stein geantwoord op vragen van de CMB-fractie dd 17 april. We hebben het antwoord kort samengevat.

+ De precieze beantwoording door het college en bijlagen kunt u hier lezen ⇢

Beantwoording vragen over Recyclingbedrijf CeDo

Recyclingbedrijf CeDo, gevestigd in de omgeving van het industriecomplex Chemelot, staat onder vuur vanwege aanhoudende geuroverlast. In een brief van de CMB-fractie van 17 april 2024 werden vragen gesteld over de omvang van de klachten en de genomen maatregelen om de situatie aan te pakken.

In 2023 alleen al ontving de Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg (RUD-ZL) 194 klachten over CeDo, met Beek als voornaamste meldpunt. (Beek 96; Brunssum 1; Sittard-Geleen 71; Stein 17; onbekend 9)
Het afgelopen jaar bedroeg het aantal klachten vooralsnog 23. Het gemeentebestuur van Beek drong in juni 2021 aan op handhavend optreden tegen CeDo, wat resulteerde in overleg tussen de betrokken partijen om bovenwettelijke maatregelen te treffen. Na uitgebreide gesprekken en onderzoek bleek de bouw van een schoorsteen een effectievere oplossing dan eerder overwogen methoden.

Deze schoorsteen, waarvoor een omgevingsvergunning is verleend in juli 2023, wordt naar verwachting eind mei 2024 in gebruik genomen, hopelijk resulterend in aanzienlijke vermindering van geuroverlast. Bovendien heeft CeDo een vergunning aangevraagd voor de bouw van een nieuwe fabriek, waardoor verdere verbetering wordt verwacht. De communicatie met de gemeenschap verliep zowel schriftelijk als via bewonersavonden, georganiseerd door de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en CeDo.

Ondanks de inspanningen blijft het patroon van de overlast onduidelijk, hoewel een bepaalde windrichting en hogere temperatuur de hinder lijken te verergeren. Om dit probleem aan te pakken, werd Buro Blauw ingeschakeld voor een geuronderzoek, resulterend in twee rapporten over metingen en advies.

Bestuurlijk gezien zijn de gemeentebestuurders van Beek en Sittard-Geleen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, terwijl Stein slechts zijdelings werd geïnformeerd. Hoewel geurhinder een complex probleem is, wordt prioriteit gegeven aan het vinden van een structurele oplossing, waarbij toekomstige maatregelen in het vizier zijn.

De brief sluit af met een verzoek om openbaarmaking van correspondentie tussen de gemeente Sittard-Geleen en het Ministerie, en de belofte van verdere antwoorden op specifieke vragen, met name gericht aan het College van Gedeputeerde Staten.

Lees meer …Stankoverlast Chemelot en CeDo

 • Laatste update op .