Skip to main content

UTOPIA
jongerencentrum 1970-1988

Utopia Anekdotes

Heeft u ook een leuke anekdote?! We plaatsen die graag.


Wil Pepels geeft de aftrap: het is 1979 en Utopia viert haar 10-jarig bestaan met o.a. een optreden van de Golden Earring in het plaatselijke Maaslandcentrum. Kosten: Golden Earring kreeg 80% van de entreebaten met een minimum van ƒ 10.000 (€ 4500) Destijds een flinke smak geld. Er waren officieel 1000 kaarten verkocht aan ƒ 12,50 net genoeg om het minimum bedrag te kunnen uitbetalen.

Alleen het management van de Earring wist niet dat de kaartnummers 300 tot 500 dubbel gedrukt en verkocht waren! Op die manier hield Utopia toch nog een leuk bedrag over aan dit gedenkwaardige concert. De 1200 bezoekers zorgen voor een temperatuur van 45º op het podium.......
De Earring weigerden in eerste instantie ook nog om op te treden omdat het contractueel vastgelegde aantal ijsblokjes (echt waar!!) niet in hun kleedkamer aanwezig was.
De plaatselijke discotheek Palladium (later Djive) hielp ons op de valreep uit de brand met een flinke portie ijsblokjes uit hun machine. En ons dreigement dat bij niet optreden die 1200 mensen zouden uitflippen, hebben misschien ook geholpen.....

Let wel: dit was voor de verbouwing van het Maaslandcentrum en de grote zaal was toen een stuk kleiner dan nu, 40 jaar later. Fysiek was er toen plek voor hooguit 800 mensen.


 Lou Fredrix: Op zaterdagavond 13 maart 1971 hebben we op voorstel van oudercomite-lid Louis Janssen een bejaarden-avond gehouden in zaal De Dikke Stein. Louis en zijn vrouw Annie waren toen de uitbaters van het café. Blijkbaar was het nodig om een "charme-offensief" te organiseren voor de "bejaarden" zoals senioren toen werden genoemd. Bestuur en medewerkers hebben die avond de drankjes aan de bezoekers geserveerd.

Utopia bejaardenavond 1971


Ron Frijters: Ik kan me Sin-Drone nog goed herinneren. Mijn broer Eddy -die waarschijnlijk toen medewerker bij Utopia was- kwam ineens met deze man bij mijn ouders thuis aanzetten want hij had dringend behoefte aan een bad en eten:)

Zijn optreden tegenover de Dikke Stein tijdens de profronde van Elsloo was onvergetelijk en als ik me goed herinner produceerde hij behoorlijk wat decibellen wat de nodige klachten opleverde. Hij speelde trouwens ook op Coninx Pop dat jaar.


Guus Smeets uit Catsop: Ik heb een keer de hypnoseshow van Rasti Rostelli gezien in het Maaslandcentrum. Die was toen best bekend, met als gevolg een hoop volk.

Een jongen uit Catsop had meegedaan aan de show. Toen hij thuis kwam vonden zijn ouders dat ie zich wel vreemd gedroeg: hij hinnikte als een paard en had het schuim rond zijn mond zitten. De vader is toen naar het Maaslandcentrum gekomen en heeft verhaal gehaald bij Rostelli en het Utopia-bestuur. Het hele gezelschap is toen naar Catsop getogen en heeft de jongen uit hypnose gehaald, waarin hij blijkbaar nog verkeerde!

Rasti Rostelli treedt nog steeds op >www.rostelli.nl


Jo Dohmen: Tijdens diezelfde show heeft Hoebair Smeets (van de Pitsj) uit Stein met heel veel tegenzin een halve liter bier opgedronken; hij walgde ervan, trok de meest vieze gezichten en spuwde het kostelijke vocht herhaaldelijk uit. Normaal had Hoebair daar geen enkel probleem mee, in tegendeel..... Maar nu had Rostelli hem onder hypnose doen geloven dat het naar benzine smaakte.....


 

  • Laatste update op .
Richard
Sin-Drone reed rond in een busje met de tekst:" don't laugh your daughter could be inside" later bekend als dj Guru Josh, die ook nog gespeeld heeft op de jubileum editie van Conincxpop .
echte naam was Paul Walden , veel mee gelachen en gedronken, een prettig gestoorde man...helaas overleden.

0
Marianne Tobben - van den Elsen
Escolum
Tijdens de eerste jaren repeteerde Escolum in de kelder van sacristie in de Mariakerk. Ergens halverwege de jaren zeventig werd die plek ingeruild voor Utopia. Dat was andere koek! Alleen maar goede herinneringen....
0
Wim Hanssen
Escolum
Ik stond nogal 'ns achter de bar op de Escolum-repetitieavond (dinsdagavond?) in Utopia.
Herinnering: tosti's !

0
Ron Frijters
Kan me Sin-Drone nog goed herinneren. Mijn broer Eddy die waarschijnlijk toen medewerker bij Utopia was kwam ineens met deze man bij mijn ouders thuis aanzetten want hij had dringend behoefte aan een bad en eten:)Zijn optreden tegenover de dikke stein tijdens de profronde van Elsloo was onvergetelijk en als ik me goed herinner produceerde hij behoorlijk wat decibellen wat de nodige klachten opleverde. speelde trouwens ook op Coninx pop dat jaar.
0
Laat reactieformulier zien