Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Ben jij al waterklaar?

Ben jij al Waterklaar?
Ons klimaat verandert. We hebben steeds vaker te maken met extreme regenval wat zorgt voor wateroverlast. Het rioolstelsel kan de grote hoeveelheden regenwater niet verwerken waardoor straten en tuinen blank komen te staan. Wateroverlast ontstaat niet alleen door hevige regenval maar ook door steeds meer bebouwing en betegelde tuinen. Ook is het jammer als het schone regenwater via de regenpijp in het gemengd riool terecht komt en gereinigd moet worden. Meer plantjes in de tuin zorgen bovendien voor een groenere tuin. Groen ziet er mooi uit, schijnt gelukkiger te maken en het geeft minder hitte in de tuin. En met een regenton geef je makkelijk vanuit de tuin de plantjes water. Geen gezeul meer met emmertjes water vanuit de keuken!

Samen Waterklaar
De gemeente Stein neemt samen met de waterorganisaties al maatregelen om wateroverlast en droogte in jouw wijk te beperken. Maar die maatregelen zijn onvoldoende om de problemen helemaal op te lossen. Dat kan alleen met hulp van onze inwoners. Om iedereen te ondersteunen bij het afkoppelen van het hemelwater stelt de gemeente Stein, samen met Waterschap Limburg, subsidie beschikbaar. Particulieren en bedrijven kunnen een bijdrage vragen als ze (een deel van) hun dak, terras of oprit willen afkoppelen van het riool.

Aan de slag
Op de website www.waterklaar.nl vind je meer informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Je vind er een heleboel informatie, tips en handige filmpjes om jouw tuin Waterklaar te maken. Van een regenton tot een grindterras, er zijn tal van mogelijkheden. Ook kun je via een keuzehulp ontdekken welke manier van afkoppelen het beste bij jouw perceel past.

Subsidie aanvragen
De subsidie kun je aanvragen via www.gemeentestein.nl/waterklaar. Hier kun je ook terecht voor meer informatie of om in contact te komen met onze adviseur. Hij kan bij je langs komen om de mogelijkheden te bekijken of helpen met het invullen van het aanvraagformulier.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien