Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Bezwaren: in Stein achter een muur van mist

Stein is de enige gemeente in Nederland die op hun website geen letter wijdt aan de manier waarop inwoners bezwaar kunnen maken tegen een besluit van de gemeente.
Dat blijkt uit onderzoek van Follow The Money (platform voor onderzoeksjournalistiek FTM) naar de openbaarheid van bezwaarprocedures bij overheden.

Beroerdst
"Als er een award bestond voor de gemeente die het beroerdst communiceert over bezwaarprocedures waar burgers gebruik van kunnen maken, gaat de prijs met vlag en wimpel naar de gemeente Stein in Limburg", aldus Follow The Money.

Lees verder >

  • Laatste update op .
Paul.
Bezwaar achter een muur van mist.
Bezwaren: in Stein achter een muur van mist en het is er heel erg mistig. Waarschijnlijk word de burgers als lastig en fraudeurs gezien en daar moet je als gemeente zo snel mogelijk van af. Het veel moeilijker maken van bv de bezwaren en geen informatie geven is daar slechts 1 voorbeeld van. Het gaat veel verder dan dat. Probeer maar eens beroep te doen op bv de WMO of probeer eens een bijstandsuitkering aan te vragen. Bij voorbaat verdacht als fraudeur. Nu de gemeente in de financiele problemen zit word de "mist" ook steeds dikker. Ik vraag me af wie de echte fraudeurs zijn? Waarschijnlijk is dat een retorische vraag. Jan haalde al de fontein aan en hoe het mogelijk is dat de bewoners in de krant moeten lezen dat deze de openingstijden mag verruimen en ook een groter terras mag aanhouden, zonder enige inspraak van de buren? Voorbeelden genoeg waar de burgers in de "mist" worden gelaten en het zich kunnen uitzoeken. Misschien word het eens hoog nodig tijd dat er een hele grote bezem door het gemeentehuis gaat.


2
Jan Meijers
Uitbreiding De Fonteijn
Dit verbaasd mij niet.
Hangende een beroeps procedure bij de bestuursrechter en een nog op te starten mediation geeft B&W binnen één week zonder overleg met de buurt de brouwerij een verruiming van de openingstijd tot 23.00 u
Terwijl diezelfde brouwerij en terras op maandag en dinsdag gesloten is.
Juist dan komen de toeristen aan een gesloten deur.
Maar nee hoor “Stein wil je zien “ het liefst tot 02.00 s’nachts.
Want dat is het uiteindelijke doel van de brouwer.
Feesten organiseren is geen toerisme promoten.
Dat noemen ze op het gemeentehuis “Stein stil genieten”.

Ik ben geen CDA kiezer en ook geen lid van die partij maar ik mocht hopen dat Pieter Omzigt daar een greep naar de macht kon doen dan zou er misschien eens iets veranderen aan de hoogmoedige houding van bestuurders en vooral ongekozen ambtenaren met een enorme geldingsdrang.

0
Laat reactieformulier zien