Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Lintjesregen in 2021

  • Afbeeldingen | Bron: nvt ©

Maandag 26 april 2021 legde burgemeester Leurs-Mordang van Stein een wel heel speciaal bezoekje af bij drie van haar inwoners. Samen met haar man en zijn draaiorgel trok ze langs de deuren om Koninklijke Onderscheidingen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit te reiken. Onder de klanken van het draaiorgel bracht ze een ode aan de mooie bijdrage die deze inwoners leverde voor de gemeenten en hun omgeving.

Mevrouw Gorissen-Graat uit Elsloo, meneer Stassen uit Meers en mevrouw Janssen-Wagemans uit Berg a/d Maas wisten niet wat hen overkwam. Stuk voor stuk waren ze sprakeloos. De burgemeester: ‘Het leek wel All you need is love. De gedecoreerden waren enorm enthousiast en ook ik heb er erg van genoten. We hebben gekeken naar wat er wél kan. En dit was zelfs nog leuker dan normaal!’

Ook de tweeling Thyme en Jibbe Engelen (beide 14 jaar) uit Urmond kregen door de burgemeester een welverdiend jongerenlintje. Zij nemen veel taken van hun vader over die in 2018 door een herseninfarct werd getroffen.

Lintje in Elsloo 
Mevrouw Johanna Gorissen-Graat (83) uit Elsloo is sedert 1970 vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Geleen. Zij is actief als EHBO'er bij diverse evenementen. Ook ging zij een vijftal keren als ondersteuner mee op de Henri Dunant.
Ook treedt zij op als groepsleider bij een wekelijks treffen van 25 deelnemers die bijeenkomen in het Maaslandcentrum te Elsloo, alwaar zij diverse activiteiten organiseert zoals: het spelen van spellen of het ontwerpen van wenskaarten.
Daarvoor heeft zij een periode van tien jaar binnen het St. Barbara-ziekenhuis te Geleen patiënten begeleid en was zij van 1998 tot 2008 werkzaam als vrijwilliger bij het Zorgcentrum Ave Maria te Geulle. Tevens was zij in dezelfde periode opvangmoeder aan de St. Jozefschool te Elsloo.
Elsloonaren betitelen haar als een zeer sociale vrouw die altijd in de schaduw van anderen heeft gewerkt.

Lintje in Meers
Leon Stassen (80) is vrijwilliger bij muziekkorps Sint Callistus in Neerbeek, waarvoor hij de jaarlijkse donateursactie op touw zet, de rommelmarkt coördineert en de Notenkrakerstocht met 600 deelnemers organiseert.

Berg aan de Maas
Jeanny Janssen-Wagemans (59) werft fondsen voor harmonie Sint Joseph in haar woonplaats en ondersteunt die vereniging ook bij activiteiten als de rommel- en kerstmarkt. Daarnaast is ze dirigent van zangkoor Sursum Corda en mantelzorger voor zowel haar echtgenoot en haar moeder.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien