Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Catsop kan in 2022 eindelijk ook glasvezel krijgen

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in de kernen en buitengebieden van de gemeenten Stein, Beek en Meerssen die nog niet op een glasvezelnetwerk zijn aangesloten. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 1 juni 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Noodgedwongen werken veel mensen vanuit huis, krijgen kinderen en studenten online les en videobellen we vaker met elkaar. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand.

Op 13 april 2022 werd in het Maaslandcentrum een informatieavond voor inwoners gehouden.

Uitrol glasvezelnetwerk in Zuid-Limburg
Na Noord- en Midden-Limburg is DELTA Fiber vorig jaar gestart met glasvezelcampagnes in Zuid-Limburg. Ook de gemeenten Stein, Beek en Meerssen zetten samen de stap om met DELTA Fiber Netwerk, Provincie Limburg en haar partners Ondernemend Limburg en Vereniging Kleine Kernen Limburg te komen tot een glasvezelnetwerk voor haar inwoners. DELTA Fiber Netwerk heeft de ambitie om iedereen, ook de inwoners van dorpen, kleine steden en buitengebieden, te voorzien van snel en stabiel internet.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners van de gemeenten Stein, Beek en Meerssen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd middels een brief. Via gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

 


Dit ging er vooraf:

Op 21 december 2021 ondertekenden wethouder Danny Hendrix van de gemeente Stein en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk, digitaal een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel. DELTA Fiber Netwerk is eerder dit jaar gestart met de uitrol van een glasvezelnetwerk in Zuid-Limburg. In maart 2022 start de glasvezelcampagne in Catsop.

Glasvezel Catsop Danny Hendrix

Stein bovenaan in Limburg
Alle partijen zijn verheugd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren. Wethouder Danny Hendrix: “Ik ben blij dat nu ook inwoners van een aantal ontbrekende onderdelen van het buitengebied van onze gemeente de mogelijkheid krijgt zich aan te sluiten op een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Daarmee staan we bovenaan in Limburg voor wat betreft de beschikbaarheid snel internet. Met glasvezel zijn we als gemeente voorbereid op een toekomst waarin wonen, werken, het onderwijs en ook de zorg steeds digitaler wordt.”

Directeur Piet Grootenboer “Het belang van een snelle en stabiele internetverbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd noodzakelijk gebleken. Heel mooi dat de inwoners van Catsop straks ook kunnen profiteren van de snelheid en stabiliteit van een glasvezelnetwerk.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd Zodra de glasvezelcampagne start, worden inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting persoonlijk geïnformeerd via een brief.

Glasvezel Catsop Piet Grootenboer

Wie is DELTA Fiber Netwerk? 
Wij zijn DELTA Fiber Netwerk, onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo'n 950.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet. Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.

Photo by Compare Fibre on Unsplash

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien