Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Parkeren in Stein: horror en stress in 2022

Uit een door de gemeente gehouden enquete blijkt dat veel bewoners parkeerproblemen ondervinden.

Het grootste knelpunt blijkt de parkeerplaats bij het winkelcentrum in Stein. Daar zijn de vakken te smal, het is onoverzichtelijk en onveilig. Volgens de gemeente is eenrichtingsverkeer aangeduid met pijlen niet mogelijk... Waarom niet?!

Nu kom ik daar niet zo heel vaak; ik shop bijna uitsluitend in Elsloo. Maar als ik er noodgedwongen eens moet zijn, ervaar ik daar eerlijk gezegd geen problemen. Moet ik wel bij vermelden dat ik niet persé in de blauwe zone vlakbij de winkels hoef te parkeren; een stukje lopen kan geen kwaad. En dan vind ik altijd een parkeerplek en rij vervolgens probleemloos weer weg. Het grootste verkeersobstakel in Stein is voor mij de rotonde Stadhouderslaan/Heerstraat/De Halstraat.

De andere parkeergruwelen in de gemeente zijn het parkeren en passeren in de Stationsstraat en Raadhuisstraat in Elsloo en het brengen-en-halen bij alle basisscholen.

De parkeer- en passeerproblematiek in de Raadhuisstraat en Dorpstraat is een erfenis uit de tijd dat er nog geen auto's waren. Enkele jaren geleden hebben bewoners bij de inspraakprocedure van het Verkeersarrangement Elsloo al de suggestie gedaan om op de Raadhuisstraat en Kaakstraat eenrichtingsverkeer in te stellen. U kunt de afloop van dat plan zelf invullen...

Bij de scholen speelt dit probleem al jarenlang; je moet voor de aardigheid eens gaan kijken bij schoolbegin en - einde. Je weet niet wat je ziet. Alle oproepen ten spijt blijven ouders en grootouders hun kroost met de auto vervoeren in plaats van te voet of met de fiets. Oplossing? Scholen aan de rand van het dorp leggen. Met kiss-and-ride oprijlaan, gratis wifi, snellaadpaal voor auto en gratis drinkwater.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien