Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
Parade Mundial 2023

Parade Mundial zaterdag 8 juli

  • Afbeeldingen | Bron: Parade Mundial ©

Op zaterdag 8 juli wordt in Oud-Elsloo de tweejaarlijkse Parade Mundial georganiseerd. In 2023 alweer voor de 10e keer.

De route van de parade is aangepast en trekt nu vanaf 18.00 uur over de Raadhuisstraat, Kaakstraat en Heirstraat. Het verdere feest zal zich naast voornoemde straten ook afspelen op de Dorpsstraat en Op de Berg.
Let op: de Julianastraat en Schoolstraat liggen dus niet meer op de Parade-route.

Om 15.00 uur wordt het festijn geopend door burgemeester Marion Leurs-Mordang en drie leden van het Kindercollege; Wiep, Renee en Luc.  Op dezelfde tijd start een Wereldmarkt en Talent op de Berg

Om 18.00 uur start de bekende Parade door de oude kern van Elsloo, op het parcours Raadhuisstraat, Kaakstraat en Heirstraat. Op onderstaande kaart GEEL gemarkeerd.
Ofschoon op de kaart tweemaal "ENTREE" staat vermeld, kun je gerust zijn: de toegang is zoals altijd GRATIS

Na de Parade kun je tot in de kleine uurtjes uit de bol gaan bij de diverse Plaza's waar dj's en bands voor de muziek zorgen. Op het grote podium in de Heirstraat treedt een keur aan artiesten op waaronder Beppie Kraft, Tonca en Guido Frissen. Meer informatie op https://www.parademundial.com en  Facebook Parade Mundial ⇢


Plattegrond en route


Parade

Madaloka
Indrukwekkende dansstijlen uit Indonesië

Dieul Dieuf
Afrikaanse dansers en drummers uit Senegal in kleurrijke kostuums en prachtige accessoires.

Batala Netherlands
Een internationale samba reggae percussie familie met Braziliaanse ritmes

Jubal
Eén van Europa’s toonaangevende showkorpsen dat met haar spectaculaire shows de harten van het publiek veroverd. Ook Jong Jubal staat bekend om haar spraakmakende show die niet alleen de jeugd, maar ook het volwassen publiek aanspreekt. 

Unicum Brassband
Rotterdamse percussiegroep die driemaal is uitgeroepen als beste van Nederland. Entertainen is hun passie.

Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen
Een prachtige Limburgs korps dat al jaren in de hoogste divisie speelt.

Podlasie
Poolse volksdansen in prachtige kostuums.

Circo Di Strada
De optredens van Circo di Strada zijn een verrassende en unieke combinatie van meerdere circus- en theaterelementen. Iedereen zal genieten van deze parade, uitgevoerd door artiesten met jarenlange ervaring in dans, muziek en circus. Afbeelding embedded vanaf hun website

King Saan Juun kung-fu lion and dragon dance school Belgium
Een 20 personen tellende groep uit Hasselt met traditionele Chinese draken- en leeuwendansers.

Balloon Giants
Balloon Giants zullen met 3 reuze vogels door de straten van oud-Elsloo trekken.

The OhnO! Jazzband,
Van traditionele New Orleans jazz-klanken tot funky grooves en uptempo power brass. 

Venlo Caledonian Pipe Band 
Deze band bestaat uit ongeveer 15 doedelzakspelers en 10 drummers en neemt deel aan nationale en internationale competities.

Diversão
Diversão is een energieke sambaband uit Heerlen. Ze spelen onder het motto: ‘Making Music and Having Fun.’ Daarmee doen ze hun naam, Diversão, letterlijk eer aan.


Plaza's

𝐏𝐥𝐚𝐳𝐚 𝐌𝐞𝐱𝐢𝐜𝐨
Het team van Restaurant Concon verzorgt een fiësta in Caribische sferen. 
𝐏𝐥𝐚𝐳𝐚 𝐀𝐪𝐮𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐝𝐨
De plaza op de Kaakstraat met DJ Remco Gaiteros & DJ Mike en die gaan hier een gezellig feestje bouwen!
𝐏𝐥𝐚𝐳𝐚 𝐑𝐢𝐨
Bij Het Slimme Schaap staat tijdens Parade Mundial van 15:00 tot 01:00 uur de tapwagen klaar. Zij zullen hun heerlijke nacho’s met Chili Sin Carne serveren vanuit de foodtruck.
𝐏𝐥𝐚𝐳𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐛 𝐈𝐛𝐢𝐳𝐚
Een van de mooiste straten van Elsloo is misschien wel ‘Op de Berg’. In het straatje met de pittoreske huisjes en het uitzicht over de Maasvallei zal DJ-Luc een Ibiza-feestje gaan bouwen. Hopenlijk zit het weer een beetje mee.
𝐏𝐥𝐚𝐳𝐚 𝐃𝐞 𝐟𝐣𝐞𝐬-𝐬𝐭𝐮𝐛𝐞 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐌𝐚𝐚𝐬
Op het grasveld op de Heirstraat zal Plaza ‘De fjes-stube aan de Maas’ gevestigd zijn. Heb je zin in een Limburgse zomervastelaovend met diverse bekende Limburgse artiesten, waaronder Beppie Kraft, Tonca en Guido Frissen?
Ga dan zeker eens kijken!
𝐏𝐥𝐚𝐳𝐚 𝐃𝐢𝐬𝐜𝐨 𝐅𝐞𝐯𝐞𝐫
Op de kruising van de Dorpsstraat, Raadhuisstraat en Kaakstraat in Oud-Elsloo staat een karakteristiek kapelletje. Vanaf de eerste editie wordt hier altijd een sfeervolle plaza ingericht. DJ Marvin Music zal er ook dit jaar weer een ontzettend mooi discofeest van maken!
𝐏𝐥𝐚𝐳𝐚 𝐉𝐮𝐧𝐠𝐥𝐞
Bij Terhagen zal de Plaza Jungle gevestigd zijn. Illusion Events uit Elsloo verzorgt hier de party en dat is al een gevestigde naam op Dance en Housefeesten op bijzondere plekken in Limburg !
𝐏𝐥𝐚𝐳𝐚 𝐖𝐚𝐢𝐤𝐢𝐤𝐢 𝐁𝐞𝐚𝐜𝐡
Last but not least, Plaza Waikiki Beach. Deze Plaza is gevestigd bij de Sint-Augustinuskerk. De DJ's van Disco Tropicana draaien op Plaza Waikiki Beach de lekkerste nieuwerwetse Disco House met herkenbare Disco vibes! Gegarandeerd een geweldig zomers feest dus!

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien