Skip to main content

ELSLOO

Maasberg veiliger: denk en doe mee!

Werkgroep Domein Elsloo gaat toegankelijkheid en verkeersveiligheid van de Maasberg onderzoeken.  

Iedereen die de klim of de afdaling van de Maasberg al eens gedaan heeft, weet welke moeite het kost om veilig tussen op- en neergaand verkeer, op de fiets of te voet, te laveren. Naast het hobbelige wegdek moet je bij de afdaling over goede remmen beschikken. Opwaarts moeten vele fietsers met de fiets in de hand lopen.  Domein Elsloo gaat met hulp van inwoners onderzoeken hoe de berg veiliger en toegankelijker gemaakt kan worden.

Nadat het bericht medio december op Facebook werd gezet en gedeeld, was er al gelijk reuring bij de volgers. Zo gaat dat tegenwoordig. Had voorkomen kunnen worden als wat meer info was verstrekt.
Uit welingelichte bron hebben wij ondertussen begrepen dat met name gestreefd wordt naar een
veiligere Maasberg voor fietsers en voetgangers. En daarnaast dat het Kasteelpark en omgeving beter bereikbaar wordt voor mensen met een mobiele beperking. Daarbij blijft het authentieke karakter van de Maasberg vast en zeker overeind en wie weet kan dat nog wat verbeterd worden.

Heb jij interesse om mee te denken of te doen…? Stuur een e-mail naar sjraarvanheijster@gmail.com van de werkgroep Domein Elsloo. Foto boven: ook van Sjraar.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien