Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Gratis winterkleding voor lage inkomens in Stein

Een stuitende artikel vandaag, zaterdag 13 november in De Limburger. De gemeente Stein heeft in de krant laten zetten dat Steinse gezinnen met een laag inkomen op 1 december gratis een set winterkleding mogen halen bij de Kledingbank Limburg in Maasbracht. Als ze geen vervoer hebben, zorgt de gemeente daar voor. Met de "Wensauto" waarschijnlijk, ofschoon de naam van dat vervoer in dit kader wel heel cynisch klinkt.

"Helaas is het niet voor alle gezinnen in Stein vanzelfsprekend dat ze goede en passende winterkleding hebben”, heeft wethouder Hub Janssen blijkbaar nog laten toevoegen aan het persbericht.

Je kunt niet aanmelden voor een kledingpakket, want dan zou half Stein dat kunnen doen. Legio gezinnen die de eindjes nauwelijks aan elkaar geknoopt krijgen. Steeds meer mensen met een vrij modaal inkomen houden na aftrek van de waanzinnige lasten, onder de streep niets over. Nee, het is alleen bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen die als zodanig bekend zijn bij de gemeente en professionals uit het werkveld én een verwijzing voor de Kledingbank hebben. Alsof je blij moet zijn dat je naar de Kledingbank mag gaan...

Het is allereerst natuurlijk te gek voor woorden dat in een land als Nederland mensen aangewezen zijn op Voedsel- en Kledingbank. De partij van mijnheer Janssen (CDA) heeft na de Tweede Wereldoorlog bijna constant in de opeenvolgende kabinetten gezeten. In die 75 jaar dat ze het pluche bezet houden, is het niet gelukt om de armoede terug te dringen. En anno 2021 moet een wethouder dan nog zeggen dat ze een winterset mogen afhalen bij de Kledingbank. Over falende overheid gesproken.

Ter info tussendoor: Het lijkt misschien dat alleen armlastige gezinnen uit Stein daar terecht kunnen, maar uiteraard staat de Kledingbank ter beschikking voor alle Limburgers in die situatie. In 2019 verstrekte Kledingbank Limburg 10.000 kledingpakketten aan Limburgse gezinnen; in 2020 waren dat er vanwege Corona minder, maar nog altijd zo'n 4700. Hulde voor al die vrijwilligers bij Voedsel- en Kledingbanken, maar dat ze er zijn is een schande! 

Stuitend ook dat hierover door de gemeente blijkbaar een persbericht naar buiten is gestuurd. Journalisten zijn dit nieuws niet door onderzoek op het spoor gekomen, ook het Steinse geruchtencircuit heeft hen niet tot dit artikel aangezet. Nee, dit is willens en wetens door de gemeente wereldkundig gemaakt. Niet om die bewuste gezinnen op deze gratis gift te attenderen, want die kunnen zich geen abonnement op de krant permiteren! Daarbij zijn deze gezinnen in beeld bij hulpverlening en hierop al uitvoerig geattendeerd.
Nee, dit is een staaltje schaamteloos marketingbeleid om het merk "Gemeente Stein" te promoten. Kijk eens wat wij voor die arme sloebers doen. Foei!

Foto is niet in een Kledingbank gemaakt en puur ter illustratie toegevoegd.

  • Laatste update op .
Paul.
Armoede in stein.
Op de mooie sier gaan is schijnbaar iets waar de gemeente goed in is. Is het niet een beetje belachelijk dat er mensen in Stein zijn die in 2019 en 2020 een bijstandsuitkering aanvroegen en wat nu nog niet geregeld is omdat je bij de rechter een bijstandsuitkering moet afdwingen omdat de gemeente de wet niet kent en met hun handelswijze deze mensen zwaar in de schulden heeft gedrukt. Is het niet belachelijk dat iemand met een flex baantje, die eindigt vanwege corona of einde contract een uitkering aanvraagt en deze personen gelijk bij een commercieel bedrijf in een werktraject worden gestopt om zo genaamd werkervaring op te doen 40 uur per week in ploegendienst voor 600 euro per maand? Weigeren of vragen voor een arbeidscontract word gelijk zwaar bestraft. Een uitkering stoppen nadat iemand zijn huis is afgebrand. Nu is dit dan laatste wel terug gedraaid waarschijnlijk bang voor de negatieve publiciteit maar ik kan nog wel even doorgaan met voorbeelden opnoemen en laat wel zien hoe "sociaal" de gemeente omgaat met armere mensen. Ik ben niet verbaast dat gemeenteambtenaren in hun nek worden aangekeken en hierop worden aangesproken. Gratis winterkleren? Mooi de sier maken met iets waar de gemeente zelf nauwelijks aan bijdraagt. Zorg eerst eens voor inkomsten bij de mensen die het nodig hebben zonder de nodige dwang en straffen.
0
Laat reactieformulier zien