Skip to main content

AELSE ALAAF !

ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Jan Wilting overleden

Op 23 juli 2020 is helaas Jan Wilting uit Catsop overleden. Jan zou in september a.s. 89 jaar geworden zijn. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met dit verlies.

Jan Wilting was oorspronkelijk uit Spaubeek afkomstig, trouwde met Marie Smeets uit Catsop en ging daar ook wonen. Vanaf het begin was Jan actief in buurtvereniging Catsop en carnavalsvereniging De Sajalaire. In 1960 regeerde hij als Prins Jan III over het Sajelaire-riek.

Ook daarna bleef Jan actief in de carnavalsvereniging: in de Raad van Elf, later als secretaris van de Oud-Prinsen, als opperstalmeester bij prinsenrecepties, als speler in de Aelser Revue. Maar zeker als leider van de decorploeg van diezelfde Revue was hij een stabiel en onmisbaar fundament onder de Aelser Vastelaovend.

Jan was een harde werker, niet alleen voor de carnaval maar zeker ook voor zijn gezin. Naast zijn baan klaarde hij vroeger voor menige Elsloonaar een timmer-, verf-, behang- of andere klus.
Zo heeft hij meer dan 40 jaar geleden ook geklust in mijn eerste woning; alle kamers behangen, plafonds witten, kozijnen verven etc. Op enige dag zou hij het plafond in woonkamer komen witten, tenminste dat dacht ik. Ik wilde toch ook mijn steentje bijdragen en toen hij kwam, vertelde ik hem dat ik het plafond alvast had afgewassen. Oh dank je wel zei Jan, maar die had ik gisteren al gewit.... Na een daverende lach ging hij zonder morren weer opnieuw aan de slag... Dat was Jan Wilting ten voeten uit. Jan, rust zacht!

Laat reactieformulier zien