Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Domein Elsloo

Een van de concrete punten waar de Werkgroep Cultuur & Recreatie van het Dorpsplatform momenteel mee bezig is, betreft het ontwikkelen van een visie over de recreatieve en toeristische mogelijkheden rond de oude kern van Elsloo, Catsop en Terhagen. Zij hebben dit de naam Domein Elsloo gegeven.

Om na te gaan welke ideeën er leven bij inwoners en bedrijven over de oude kern van Elsloo, Catsop en Terhagen, wil het Dorpsplatform u graag uitnodigen voor een brainstormsessie hierover op maandag 9 november 2015 om 19.30 uur in het Maaslandcentrum.

Elsloo heeft veel te bieden. De mooie historische dorpskern en Kasteel Elsloo liggen temidden van prachtige natuurgebieden.
Het Bunderbos met zijn unieke hellingbossen, bijzondere flora en fauna, de vele bronnen en afvoerbeekjes. De Grensmaas en de vergezichten over het Maasdal.
Maar ook monumenten als de Schippersbeurs en de Augustinuskerk met haar waardevolle kunsthistorische schatten.
De buurtschappen Catsop en Terhagen met hun gerenoveerde boerderijen, pachtweiden, oude holle wegen, historische plaatsen, oude spoorbrug en Winanduskapel, vormen een aaneengesloten geheel met het oude Maasdorp.

Kortom er is veel te zien, maar ook te proeven bij de goede horecavoorzieningen.
Momenteel ontbreekt echter een integraal beeld van de mogelijkheden die Elsloo te bieden heeft aan bezoekers. Vanuit de werkgroep Domein Elsloo, onderdeel van het Dorpsplatform Elsloo, willen we dit integrale beeld ontwikkelen en uitdragen. Dit willen we zoveel mogelijk doen in samenwerking met bestaande partijen.

Meer informatie op www.dorpsplatform-elsloo.nl

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien