Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Carnaval Mundial 2017

Het was afgelopen zaterdag in Elsloo niet zo groot en broeierig als het carnaval in Rio de Janeiro. Maar exotisch was het bij tijd en wijle wel. En heel druk, met een hoog reüniegehalte. En veel cocktails en héél veel bier. En nog aardig weer ook. Kortom, feest in 't dorp! 

Mundial 2017 PierreReubsaet05

Foto Pierre Reubsaet, klik voor vergroting.

Mundial 2017 GuusPeters01

Foto Guus Peters, klik voor vergroting

Mundial 2017 Leo Everard01

Foto Leo Everard, klik voor vergroting 

 

CarnavalMundial2017

 

Zomerkoningin uitgeroepen

Op zaterdag 8 juli a.s. vindt in Elsloo weer het tweejaarlijks festijn Carnaval Mundial plaats. In dat kader wordt steeds een zomerkoningin uitgeroepen. Zij neemt met haar hofdames plaats op de praalwagen, die het sluitstuk vormt van de parade die door de historische dorpskern trekt.

Zomerkoningin Demi Daalmans2017

De uitroeping van de zomerkoningin vond ook dit jaar plaats tijdens het traditionele plaatsen van de mei-den bij de Dikke Stein in Elsloo.
Nadat met veel enthousiasme en inzet door de Jonkheid de Dikke Stein, Scouting Elsloo en Aelserlei de mei-den onder grote publieke belangstelling geplaatst werd, kon de nieuwe zomerkoningin uitgeroepen worden: Demi Daalmans !

De 22-jarige Demi Daalmans woont aan de Stationsstraat en studeert pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Sittard. Daarnaast werkt ze in de horeca bij “de Witte” in Maasmechelen. Ze heeft als hobby Zumba dansen.

Als hofdames zullen fungeren: Rianne Fredrix en Brigitte Schulpen uit Elsloo, Milou Willems uit Stein en Robbin Martens uit Meers.

Zomerkoningin 2017 hofdames


Carnaval Mundial: een schitterend spektakel
Zaterdag 8 juli a.s. vindt voor de 8de keer het tweejarig festival Carnaval Mundial plaats in de oude dorpskern van Elsloo. De 8de keer dat er weer een prachtige parade door het dorp trekt vol van exotische folklore en visuele pracht. Het historisch hart van Elsloo trilt op zijn grondvesten door de opzwepende ritmes van de sambadrums. De voetjes gaan weer van de vloer op de klanken uit Afrika, de Caraïben en andere exotische streken. Maar ook vuurspuwers en steltlopers. De 8de keer dat in Elsloo een avond gaat plaatsvinden om nooit meer te vergeten...

Om 18.00 uur wordt het startschot gegeven. Daarna trekt de parade door de oude dorpskern. Er nemen 18 binnen- en buitenlandse groepen deel, die laten zien hoe her en der in de wereld feest gevierd wordt. Het hoogtepunt van de parade is ongetwijfeld de prachtige praalwagen met zomerkoningin Demi Daalmans en haar hofdames.

Na de parade trekken de artiesten langs 9 verschillende plaza’s. Deze plaza’s hebben allemaal hun eigen thema’s; van een grootschalig Mondial Clubfeest (House, R&B, Dance) , swingende 80’s + 90’s disco, 50’s Rock en Roll en Tex-Mex tot meer intieme plaza’s met een Italiaanse, Duitse of Caraïbische invloed. DJ’s en orkesten zorgen voor de nodige sfeer tussen en na de optreden.

De buitenoptredens stoppen om 01.00 uur. Daarna is er nog een grote afterparty in disco Mondial bij het station beek-Elsloo.
Voor ieder wat wils en van alles te beleven. Ongetwijfeld zullen weer vele duizenden mensen de weg naar Elsloo vinden. De organisatie heeft niets aan het toeval overgelaten. Meer dan 120 vrijwilligers staan klaar om er weer iets moois van te maken.

Kortom het wordt weer gezellig in “Rio aan de Maas”. Voor meer info: www.carnaval-mundial.nl

Programma

18:00 uur: Opening door de burgemeester.
18:15 uur: Start Optocht
19:30 uur: Optredens op de 9 plaza’s. Deelnemers aan de parade, DJ’s en orkesten verzorgen entertainment op de diverse plaza’s verspreid over het parcours
01:00 uur: DJ’s en orkesten -die in de open lucht spelen- stoppen met muziek
1:15 uur: Start After Party in Discotheek Mondial bij station Beek-Elsloo

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien