Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Hart van Catsop terug in de tijd

Update december 2022

Niets gebeurd en nooit meer iets van gehoord....

In 2020 is besluit genomen dat Op de Dries in Catsop opnieuw op de schop zou gaan nadat in 2015 alle straten opnieuw geasfalteerd werden; tot tweemaal toe zelfs nadat bleek dat de eerste keer niet goed was gedaan en er gevaarlijke situaties ontstonden.

Vanaf de kapel op de splitsing Daalstraat, Het Einde en Op de Dries tot en met het pleintje wordt voorzien van nieuwe bestrating die beter past bij het historisch karakter van dit stukje Catsop. Langs deze straat liggen de oudste panden van Catsop en van oudsher was dit het centrum van het Elsloose gehucht; in vroegere tijden een waar verkeersknooppunt door twee driesprongen en diverse landweggetjes richting Terhagen en Geulle.

Voor deze beauty-renovatie is een budget van 500.000 euro gereserveerd, dat is onvoldoende om het hele gehucht aan te pakken, vandaar de keuze voor dit oudste gebied.
Onderdeel van het plan is dat er ook parkeerhofjes worden gerealiseerd aan de Schuthagerweg zodat het pleintje een groenere uitstraling krijgt en niet altijd vol blik staat.
Voordat de schop de grond ingaat ergens in 2021 wordt nog eerst met omwonenden gesproken. Ook moet waterbedrijf WML nog voorzieningen treffen.

Naast Catsop worden in de toekomst ook de oude kernen van Stein, Urmond en Oud-Elsloo op soortgelijke wijze aangepakt: het in ere herstellen met respect voor de historische context.

Volgens welingelichte bron is het plan wegens bezuinigingen in 2021 voorlopig bevroren, maar niet afgevoerd. We wachten af....

Foto's: Wim Hanssen

Op De Dries Catsop

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien