Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Dino's Bezorgservice maakt programma over Elsloo

  • Afbeeldingen | Bron: facebook ©

Update 25 juni 2021

Donderdag 24 juni was het om 19.00 uur zover: Elsloo op de buis, op NPO1 zelfs.

Het was een leuk portret van Elsloo waarin diverse aspecten van het leven in een actief dorp aandacht kregen. Op z'n Jandino's, dat weer wel.

De zomercarnaval, het wielermonument, de Maasberg, het kasteel, shots van het dorp en de natuur... kortom het was een mooie gratis toeristische promotie.

Zangeres Nena had de dag van haar leven door een gezamenlijk optreden met Jack en Tren van Rówwen Hèze. 

Helaas sneuvelde het item over vlaaien bakken in het Streekmuseum omdat het programma 10 minuten ingekort moest worden. Wat dat betreft hadden ze beter de stewardessenopleiding van Jandino kunnen skippen.

De kijkcijfers: gemiddeld keken 246.000 mensen naar het programma, terwijl er totaal 747.000 mensen minstens 1 minuut keken.... er wordt dus afgehaakt tussentijds. 

Dino’s Bezorgservice werd in eerste instantie al na twee afleveringen van de buis gehaald wegens tegenvallende kijkcijfers. En de waardering was ook niet hoog.


Update 1 juni 2021

Dino's Bezorgservice komt tóch op de buis! De NPO heeft de nieuwe uitzenddata bekend gemaakt:

Dinsdag 22-6-2021 is Baarle-Nassau aan de beurt om 19.00 uur op NPO 1
Donderdag 24-6-2021 Elsloo ook om 19.00 uur op NPO 1
Vrijdag 25-6-2021 Lievelde om de zelfde tijd op dezelfde zender
Woensdag 30-6-2021 Everdingen ook om 19.00 uur op NPO 1

De afleveringen worden wel met 10 minuten ingekort naar 40 minuten. Of Elsloo uiteindelijk blij moet zijn met de uitzending, zal nog moeten blijken...


Update 5 mei 2021/ Bron: De Limburger

Dino’s Bezorgservice wordt al na twee afleveringen voorlopig van de buis gehaald. Inwoners van Elsloo reageren teleurgesteld, want hun dorp zou volgende week centraal staan in het televisieprogramma.
Al na twee afleveringen gaat de show van presentator en komiek Jandino Asporaat in elk geval voorlopig van de buis. Dino’s Bezorgservice trekt te weinig kijkers op de donderdagavond. De eerste uitzendingen trokken 435.000 en 335.000 kijkers. De publieke omroep zoekt nu naar een geschiktere plek in het uitzendschema voor de laatste vier afleveringen, mogelijk op een andere zender dan NPO1.

Lees verder in De Limburger >

TV recensent Angela de Jong in haar column: "Een nietszeggend wegblaasprogramma dat zogenaamd draait om een Nederlands dorp maar vooral een reclamespot is voor de bv Jandino. En als iemand afgelopen jaren bij SBS en RTL al genoeg kansen heeft gehad om te bewijzen dat de tv-kijker hem totaal niet pruimt, dan is hij het wel." 
Lees verder  >


Via een Zoom-sessie wil Jandino napraten met inwoners over zijn bezoek aan Elsloo. Lijkt het jou leuk om tijdens de studio-opnames via een live-verbinding mee te praten? Stuur dan een mail naar bezorgservice@tincan.nl met daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer, woonplaats en met hoeveel personen je gaat kijken. De sessie vindt plaats op vrijdag 9 april van 14.45 - 16.15 uur.
Na aanmelding ontvang je een link om in te loggen en verdere instructies.


Het halve dorp heeft er zaterdag 13 en zondag 14 maart wel iets van meegekregen; televisiepresentator Jandino Asporaat maakte met een crew opnamens voor zijn nieuwe programma "Dino's Bezorgservice"
Dit programma over kleine dorpen komt vanaf eind april bij de NTR op de buis. Mischien met antwoorden op de vraag wat het zo leuk maakt om in een dorp te wonen en wat de bewoners verbindt.

Elsloo Dino Bezorgservice 06

Televisieproductiemaatschappij Tin Can produceert het programma; ze zijn bekend als de makers van onder andere ‘Promenade’ (NPO3), ‘Rooijakkers over de vloer’ (RTL4) of ‘De Alarmcentrale’ (RTL5). De opnamens vonden zaterdag en zondag plaats.

Elsloo Dino Bezorgservice 05

Voor de ingang van het Streekmuseum met vrijwilligster Maria op de kiek.

Jandino trok natuurlijk veel bekijks met z'n bestelbusje. Facebook werd overstelpt met foto's van Elsloonaren op de kiek met de BN-er. In het streekmuseum bakte Jardino vlaaien, hij bracht een bezoek aan het Wielermonument en fietste met Jo Janssen (zoon van Sjefke) een rondje door het dorp en hij maakte ook nog een rondje Elsloo in een oldtimer. Uiteraard werden ook opnamens gemaakt van de oude dorpskern, het kasteelpark etc.

Elsloo Dino Bezorgservice 02

Met Jo Janssen in de sporen van Sjefke de Maasberg op...

Seddik Ghoule van Parade Mundial en Guus Peters van het Streekmuseum werden geïnterviewd en zij hopen dat Elsloo door dit programma nog meer op de toeristische kaart gezet wordt, nadat het vorig jaar ook al finalist was in de verkiezing van "Mooiste dorps van Nederland". 

De jongste dorpsgenoten kregen ook alle aandacht.

Elsloo Dino Bezorgservice 01

  • Laatste update op .
Jan Meijers
Je hoeft niet persé Angela de Jong te heten om tot dezelfde conclusie te komen.
Het is dat ik van Elsloo ben anders was ik na 5 minuten al afgehaakt.
Gelukkig kwam er na 40 minuten de verlossing n.l. de aftiteling.

Och ja “de Verlossing” van Walter van de Kamp dat was nog eens reclame voor ons prachtige dorp.

P.s de luchthaven van BEEK ligt niet in Rotterdam.

0
Laat reactieformulier zien