Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Stein gaat met kinderen van minima naar Kledingbank

  • Afbeeldingen | Bron: nvt ©

De titel in De Limburger van maandag 11 juli 2022 luidt "Stein gaat met kinderen van minima naar Kledingbank in Maasbracht"
Als ze geen vervoer hebben, zorgt de gemeente daar voor. Met de "Wensauto" waarschijnlijk, ofschoon de naam van dat vervoer in dit kader wel heel cynisch klinkt. 

Lees De Limburger hier >

"Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend nieuwe kleding te kopen wanneer dat nodig is. Juist dit soort steun is voor sommige gezinnen erg wenselijk." voegt kersverse wethouder Frank Dassen er aan toe. Daarbij vergetend dat zijn VVD voor een groot deel verantwoordelijk is voor de onrechtvaardige en gigantische inkomensverschillen in dit land. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat in een land als Nederland mensen aangewezen zijn op Voedsel- en Kledingbank. Legio gezinnen die de eindjes nauwelijks aan elkaar geknoopt krijgen. Steeds meer mensen met een vrij modaal inkomen houden na aftrek van de waanzinnige lasten, onder de streep niets over. Over falende overheid gesproken.

Het lijkt misschien dat alleen armlastige gezinnen uit Stein daar terecht kunnen, maar uiteraard staat de Kledingbank ter beschikking voor alle Limburgers in die situatie. En ze hoeven ook niet te wachten totdat de gemeente Stein dat wereldkundig maakt; ze kunnen daar het hele jaar terecht.
In 2019 verstrekte Kledingbank Limburg 10.000 kledingpakketten aan Limburgse gezinnen; in 2020 waren dat er vanwege Corona minder, maar nog altijd zo'n 4700. En in 2021 was dat aantal weer gestegen tot ruim 7700. Hulde voor al die vrijwilligers bij Voedsel- en Kledingbanken, maar dat ze nodig zijn is een schande! 

Overigens hangt er een naar luchtje rond dit bericht. Het lijkt een beetje op mooie (marketing) sier maken met de ellende van andere mensen. Kijk eens wat wij voor die arme sloebers doen Want je hoeft dit niet in de krant te laten zetten. De betreffende gezinnen zijn hier al door de Stichting Leergeld op geattendeerd.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien