Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
Doorfietsroute station Beek-Elsloo naar rotonde Kerenshofweg Stein

Doorfietspad vanaf station Beek-Elsloo naar Chemelot

De gemeente Stein heeft een subsidie van € 2.4 miljoen ontvangen van de Provincie Limburg. Deze subsidie is gegeven voor het aanleggen van ongeveer 3,5 km doorfietsroute van station Beek-Elsloo naar de rotonde Kerenshofweg nabij Steinerbos en de Chemelot campus. Hoeveel de totale kosten van het project gaan bedragen is nog niet bekend gemaakt.

Duurzaam en bereikbaar
Subsidie is altijd is goed nieuws voor de gemeente Stein en haar inwoners. Maar vooral de personen die elke dag heen en weer fietsen van hun woonplaats naar het werk is dit een wezenlijke bijdrage aan hun veiligheid in het verkeer. Met de aanleg van deze nieuwe doorfietsroute zet Stein een belangrijke stap in het bevorderen van duurzaam vervoer en het verbeteren van de bereikbaarheid van de gemeente Stein en de Chemelot campus. 

Eind 2020 werd het eerste gedeelte van de doorfietsroute in Stein afgerond. Dit is het fietspad tussen Van der Valk en het Ibis hotel. De snelle fietsroute Sittard-Maastricht is een samenwerkingsproject van de Provincie Limburg, Zuid-Limburg Bereikbaar en gemeenten langs de route (Beek, Stein, Meerssen, Maastricht en Sittard-Geleen). Door een andere weginrichting kan de fietser zo veel mogelijk ongehinderd doorfietsen.

Planning
Het voorontwerp van het nog aan te leggen doorfietspad is klaar en besproken met de betrokken partijen. Een precieze planning is er nog niet. De gemeente wil dit doorfietspad namelijk koppelen aan het vernieuwen van de op- en afritten bij Elsloo. Op die manier kunnen werkzaamheden gecombineerd worden en direct op elkaar aansluiten.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien