Skip to main content

Dilemma formatie - door Jos Meijers

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com free CC0 image ©

Het moge duidelijk zijn dat de financiële huishouding, die de voorgaande kabinetten hebben achtergelaten, een grote chaos is. Dat Pieter Omzigt hier van geschrokken is snap ik, hij is schijnbaar econometrist en kijkt dus door cijfers heen. En als je de financiële debacles van regionale en landelijke politici ziet passeren in de media dan is dat ook niet zo vreemd.

Collectieve middelen verspillen raakt politici schijnbaar niet, en dus heb ik steeds meer respect voor gewone mensen die met minimale middelen de eindjes aan elkaar weten te knopen.
En daar zit nu het dilemma van de formatie.

De rechtste partijen zouden die mensen zo graag willen helpen, daar kunnen ze immers niet omheen, alleen willen hun kiezers die het goed gaat daar geen offers voor brengen. Het risico is nu dat bij verkeerde keuzes hun eigen bestaanszekerheid in gevaar komt en dat was natuurlijk niet de bedoeling.
In de basis zijn rechtse politici heel sterk in rekenen, waarbij aangetekend moet worden dat zij beter kunnen vermenigvuldigen dan delen.

Maar uiteindelijk blijft de vraag “Hoe ga je minderbedeelde mensen uitleggen dat je de beloften niet kunt nakomen, omdat je het sneu vindt om de andere vermogende mensen, die ook op rechts stemden, lastig te moet vallen met het prijskaartje.
Achteraf gezien hadden zij hun huiswerk omtrent de financiële huishouding van Nederland beter moeten doen, maar dan wel voor de verkiezingen en niet er na.!!

Jos Meijers, Spaubeek
(geboren en getogen in Elsloo)
Artikel ook als (iets aangepaste) ingezonden brief geplaatst in De Limburger 23.02.2024

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien