Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
CPO Steskensstraat

Loting voor Ouderenhuisvesting

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com ©

Tijdens een informatieavond over CPO Steskensstraat Stein waren er maar liefst 110 geïnteresseerden, wat de belangstelling groter maakt dan het beschikbare aanbod van maximaal 14 woningen.
Om te bepalen wie kan deelnemen aan het traject en uiteindelijk een woning kan kopen, zal een loting plaatsvinden.

Voorwaarden en Type Woning
De geplande nieuwbouw is specifiek bestemd voor zestigplussers die al minstens zes jaar onafgebroken in de gemeente Stein wonen, of een economische band met de gemeente hebben, bijvoorbeeld door werk. De woningen zijn zogenaamde nultredenwoningen. Dit betekent dat alle noodzakelijke leefruimtes zoals woonkamer, keuken, toilet, badkamer en een slaapkamer op de begane grond liggen en er geen hoge drempels zijn.

Aanmeldproces
Geïnteresseerden kunnen zich tot zondag 2 juni 18.00 uur aanmelden via de website van de gemeente ⇢
De loting zal plaatsvinden op woensdag 5 juni om 16.00 uur in de Merode.

Stein CPO Steskensstraat


In Stein is een nieuw initiatief opgestart om te voorzien in de behoefte aan passende huisvesting voor ouderen. In een samenwerking tussen DOP Stein en de Gemeente Stein wordt nu actie ondernomen. Het project betreft de ontwikkeling van 12 tot 14 woningen voor bewoners van 60 jaar en ouder, gelegen aan de Steskensstraat in Oud Stein; om precies te zijn tussen huisnummers 37 en 41. 
Bij de eerste plannen uit zomer 2023 was nog sprake van 6 woningen. Meer Info ⇢

Dit is geen alledaags project; het wordt uitgevoerd volgens het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), waarbij toekomstige bewoners samen met hun buren inspraak hebben in het ontwerp van hun woningen en de omgeving. Ga vooral ook eens je oor te luister leggen bij de kersverse bewoners van CPO Meerdel in Elsloo. Meer informatie ⇢

Het handelt bij dit project alleen om koopwoningen. Kwalijk dat opnieuw gemeentelijke grond NIET wordt ingezet voor de bouw van sociale huurwoningen.
Bij CPO Meerdel en project Poolster -beiden in Elsloo- werden naast koopwoningen in elk geval ook nog een aantal huurwoningen gerealiseerd. Project Elckerlyc in Elsloo betreft alleen koopappartementen. 

+ Alles over CPO Steskensstraat ⇢

+ Raadsinformatiebrief 14.07.2023 ⇢

CPO Meerdel ⇢

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien