Skip to main content
zorgverzekering weer duurder

Zorgverzekering in 2025 weer duurder

  • Afbeeldingen | Bronnen ©: rawpixel.com

De zorgverzekering wordt in 2025 naar verwachting duurder. De gemiddelde premie voor de basisverzekering zal stijgen met ongeveer € 10 tot € 12 per maand. Dit is voornamelijk te wijten aan de stijgende zorgkosten en de noodzaak voor zorgverzekeraars om meer zorg in te kopen om aan de zorgplicht te voldoen. Deze extra kosten worden uiteindelijk doorberekend aan de verzekerden​.

Eigen risico ongewijzigd
Het eigen risico blijft in 2025 ongewijzigd op € 385, zoals eerder vastgesteld. Echter, er zijn plannen om het eigen risico in de toekomst te verlagen. Volgens het hoofdlijnenakkoord van de coalitie-partijen (PVV, VVD, NSC en BBB) zou het eigen risico vanaf 2027 verlaagd worden naar €165.
Deze aanpassing zou dan op zijn vroegst vanaf 2027 ingaan, mits er geen nieuwe wetswijzigingen of beleidsveranderingen plaatsvinden. Tot die tijd blijft het eigen risico dus onveranderd en wordt er alleen gewerkt met een maximum van €150 per behandeling voor medisch-specialistische zorg, zolang het eigen risico van €385 nog niet is bereikt​. Dit kan de drempel verlagen om gebruik te maken van bepaalde zorg.

Het is dus verstandig om in 2025 je zorgverzekering kritisch te bekijken en eventueel over te stappen of je pakket aan te passen om kosten te besparen.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien