Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

VVD op drift

posterVVD

Ik heb altijd gedacht dat met de bovenstaande posters -die de VVD bij vorige verkiezingen gebruikte- werkelozen, ouderen, gedetineerden schandalig en stigmatiserend in de hoek werden gezet.

Maar in het licht van alle corruptieschandalen; graaiwerk, fraude, liegen en bedriegen door VVD'ers wordt me nu pas duidelijk dat ze het over zichzelf hebben!

En dat is opmerkelijk, want VVD'ers doen niets liever dan met het vingertje naar anderen wijzen. Immers VVD'ers hebben het ware geloof. Ze geloven alleen in kapitalisme en vrije markt. En zoals bij alle ware gelovigen zijn ze immuun voor kritiek als het op hun religie aankomt.

En nu maar hopen dat in het parlement voldoende steun te krijgen is voor hun voorstel op de rechtse poster...

VVD gelovigen

Vanavond, maandag 9 maart 2015, maken justitieminister Opstelten en zijn "partner in crime" Teeven bekend dat zij per direct opstappen vanwege de "bonnetjes affaire".

Een drugscrimineel deed in 2010 de deal van zijn leven met Teeven, destijds officier van justitie. Voor een inleg van 750.000 gulden (ruim Euro 335.000) crimineel geld ontving de crimineel een jaar later 4.700.000 gulden (euro 2,1 miljoen) belastinggeld (!) belastingvrij van Teeven terug. Een rendement van 600% en dat krijg je bij de Rabobank niet.

Het parlement stelt na onthullingen door het actualiteitenprogramma Nieuwsuur vragen over details van de zaak en wil het precies uitbetaalde bedrag weten. Teeven kan zich zogenaamd niets meer van die deal herinneren. Opstelten heeft vervolgens de Kamer een jaar lang voorgelogen dat "het bonnetje" zoek was geraakt op zijn ministerie. Vandaag komt computerinformatie boven water waaruit het uitbetaalde bedrag van 4,7 miljoen blijkt.
En flapdrol Teeven durft ook nog op tv te zeggen dat met die deal niks mis was en dat hij het gedaan heeft voor volk en vaderland.

Opgeruimd staat netjes! (kon zomaar 'n VVD verkiezingsslogan zijn) En nu de rest nog!

  • Laatste update op .
Frans van der Avert D66 Stein
De VVD en de toekomst
De VVD verspreidt al lange tijd een verkeerde geur. Het liberalisme lijkt verdrongen door een graaimentaliteit, door gemarchandeer. door leugenachtigheid en door machtspolitiek. Ook in onze gemeente Stein maakt de VVD destijds rond het zwembad Steinerbos in drie kwartier tijd een draait van 180 graden om maar een wethouderspost te mogen bemachtigen, waar ze overigens maar korte tijd plezier van hebben gehad. Dat is jammer want door deze houding wordt de kracht van politiek gereduceerd tot het platte machtsdenken. De mentaliteit van 'The winner takes it all' zonder enig respect voor andersdenkenden. Alleen als er direct voordeel mee gemoeid is willen ze luisteren naar anderen.
Politiek zonder inhoud; politiek die niet is gebaseerd op een visie op de toekomst en een mensbeeld dat daarbij hoort heeft feitelijk geen toekomst. Alleen door politiek daadwerkelijk inhoud te geven kan die worden verheven boven het niveau van opportunisme en cliëntelisme. Dan wordt politiek weer geloofwaardig!

1
jan Meijers
65+
Het was dan toch niet zo verstandig om iemand langer te laten doorwerken.
Vergeetachtigheid en slordigheid gaan een belangrijke wissel trekken op de kwaliteit van het werk dat gedaan moet worden.
En D66 kan zich dus niet onttrekken aan de verantwoordelijkheid in deze.
Het was met name D66 die er op aandringen dat er in ons land langer moete worden door gewerkt.
Een rijke samenleving het geen Nederland pretendeert te zijn laat zijn inwoners genieten van een welverdiende oude dag.
En bewandeld andere en betere wegen om het vergrijzings thema op te lossen.
Luister in dat op zich eens naar wat de schrijver Ilja Leonard Pfeifer hierover te melden heeft vanuit een dorpje uit zuid Italië.

-1
Laat reactieformulier zien