Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Steinse raadsleden ernstig bedreigd

Raadslid Stein ontvangt 4e dreigbrief

Brief02.12.2015 SjengVaessen


Bedreiging raadslid Stein landelijke nieuws

En op 28 oktober 2015 in Avondgasten bij L1 >

2 Steinse raadsleden ernstig bedreigd

De Steinse raadsleden José Ie (PvdA) en Paul Thomassen (DOS) beiden uit Elsloo, zijn met de dood bedreigd in verband met hun initiatief om politiek draagvlak te krijgen voor de opvang van vluchtelingen in hun gemeente. Beiden hebben daarvan aangifte gedaan bij de politie.

De door Ie en Govers ingediende motie werd donderdagavond in de Steinse gemeenteraad door alle partijenen gesteund behalve de VVD en CMB. Thomassen steunde het initiatief -om vluchtelingen te huisvesten in gemeentelijk onroerend goed- al openlijk voordat dit in de raad aan de orde kwam.

De vraag is sowieso wat het aannemen van die motie waard is omdat een van de voorwaarden bij een eventuele huisvesting van vluchtelingen is dat er wel sprake moet zijn van "...voldoende draagvlak bij de direct omwonenden..." 

Afschuw
Burgemeester Marion Leurs-Mordang veroordeelt de actie van de nog onbekende bedreigers scherp en zegt dat zij met afschuw daarvan kennis heeft genomen. "Dit raakt het hart van onze democratie", zei ze donderdag bij aanvang van de raadsvergadering, met de toevoeging dat het gemeentebestuur van Stein niet zal wijken voor intimidatie.

Bekijk bovenaan deze pagina de video: Burgemeester spreekt voorafgaand aan de raadsvergadering van 24 september 2015 haar afschuw uit over de doodsbedreiging aan 2 raadsleden.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien