Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Stein vangt ook Oekraïnse vluchtelingen op

Op maandag 25 april heeft de gemeente omwonenden geïnformeerd over de voorgenomen huisvesting van maximaal 150 Oekraïnse vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, in een kantoorgebouw aan de Mauritslaan 134 in Stein. Een deel van het pand is verhuurd aan een 15-tal creatieve bedrijfjes. Maar een dag later blijkt dat de huisvesting niet door gaat omdat op alle verdiepingen van het pand een gevaarlijke asbestsoort is aangetroffen.

Blijkbaar is het gevaar zo groot dat ook de voornoemde bedrijven het pand direct moesten leegruimen en verlaten. Die hebben dus jarenlang in een gevaarlijke omgeving gewerkt. Zij hebben overigens ook hun ongenoegen geuit dat ze niet zijn uitgenodigd op de informatieavond. 

De gemeente Stein vangt op dit moment ook al een 60-tal vluchtelingen uit Oekraine op en die logeren bij het Van der Valk hotel in Urmond en het Ibis hotel in Stein. Het gemeentebestuur is blij dat de hotels de komende periode als partner meewerken in het huisvesten van deze groep vluchtelingen. Verder denkt men na over alternatieve mogelijkheden op de lange termijn om voorbereid te zijn als dit nodig is.

Meer informatie op de gemeentestein.nl >

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien