Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Belevingstuin La Famille klaar in 2019

iOp de foto: vrijwilligers Paul Daemen, Piet Kusters en Lei Ummels druk aan de slag in de "Belevingstuin" (klik voor vergroting)

In december 2018 is onder de noemer "Aelser Hoes voor Aelserhof"  door o.a. winkeliersvereniging OKE een bedrag van 12.695 euro opgehaald uit sponsoring en veiling. Het geld wordt aangewend voor de realisatie van een "Belevingstuin" bij Aelserhof/La Famille.

Dit geweldige initiatief van de "Stichting Vrienden van Aelserhof en la Famille" wordt op dit moment gerealiseerd in de tuin van La Famille.

Nadat eerder al een jeu-de-boulesbaan gerealiseerd werd, wordt nu de laatste hand gelegd aan een prieeltje waar bewoners en bezoekers lekker in de schaduw kunnen vertoeven. Timmerbedrijf Roger Everaers heeft de ruwbouw van het prieeltje geplaatst; de afwerking wordt door leden van de stichting aangepakt. 

Als het prieeltje klaar is, gaat men aan de slag met de groenvoorziening en wordt ook een volière met vogeltjes geplaatst. De tuin krijgt straks een intiem karakter als het geplaatste hekwerk met klimop begroeid is.

Als tenslotte nog een aantal zitbanken zijn geplaatst, kunnen de bewoners van hun tuin gaan genieten. Ook inwoners en andere bezoekers zijn straks welkom, ingang via het restaurant in La Famille.

De stichting kan altijd nog giften gebruiken in de vorm van geld, maar is ook op zoek naar sponsoren voor de bestrating, zitbanken en groenbeplanting. De plaatselijke kannarievereniging heeft al aangeboden om de volière te adopteren wat betreft de verzorging van de vogels.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien