Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
Prijswinnaar JVO Elsloo

JVO uit Elsloo wint hoofdprijs Onze Buurt

  • Afbeeldingen | Bron: Onze Buurt (embedded) | Op de foto: vrijwilligers van prijswinnaar JVO ©

Onze Buurt bevordert de leefbaarheid in wijken en dorpen. Zij vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken. Onze Buurt zoekt naar de mooiste, meest sociale, succesvolste en leukste Limburgse wijkinitiatieven en de beste plannen kunnen een stevige geldprijs tegemoet zien.
Onze Buurt is een actie van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg, uitgevoerd met hulp van Provincie Limburg en Oranje Fonds. 

‘Jongeren voor ouderen’
Oftewel JVO uit de gemeente Stein, die werken vanuit Punt 39 in Elsloo, won op 12 oktober de hoofdprijs van 2023. Ze kunnen met de cheque van 15.000 euro weer drie jaar vooruit.
JVO is een groep jongeren die oudere inwoners van Stein wegwijs maakt in de digitale wereld. Zij helpen bijvoorbeeld met de installatie van apps op uw smartphone en software op tablet en laptop, alsmede de bediening van deze media.

"De jeugdige initiatiefnemers begonnen vijf jaar geleden als tieners en stralen bijzondere daadkracht en maatschappelijke verantwoordelijkheid uit”, aldus het juryrapport. website Onze Buurt ⇢

Bestemming gewonnen geldbedrag
Het gewonnen bedrag van 15.000 euro wordt voor het grootste deel gebruikt om de stichting en haar werk te professionaliseren. Vooral het aantal vrijwilligers en het verloop daarvan baart de stichting zorgen. Dus het aanstellen van een betaalde kracht en het werven van vrijwilligers heeft prioriteit.
Bestuurslid Timo Nelissen (helemaal links op bovenstaande foto) staat op de nominatie om de eerste betaalde kracht te worden, omdat hij er vanaf de start bij is en zich ondertussen heeft bekwaamd en bewezen als sociaal ondernemer.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien