Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
jeugdvoetbal

Haslou en De Ster werken samen aan jeugdopleiding

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com royalty free AI generated ©

De voetbalverenigingen VV De Ster uit Stein en VV Haslou uit Elsloo gaan vanaf komend seizoen, medio 2024, een samenwerkingsverband aan wat betreft de jeugdopleiding en teams.

Niet alleen hebben beide clubs te kampen met een teruglopend ledenaantal, maar men wil met dit plan van aanpak ook het speelplezier en de kwaliteit van de spelers omhoog krikken. In eerste instantie gaan de teams JO13 en JO14 (tot 13 respectievelijk 14 jaar) als combinatie-elftallen de competitie in. Die teams spelen op een standaard groot veld.

De teams worden ingedeeld op basis van kwaliteit van de spelers. De combinatie-elftallen krijgen nieuwe tenues en spelen hun wedstrijden afwisselend een half jaar in Stein en in Elsloo. De trainingen vinden afwisselend in Elsloo en Stein plaats. 

Volgens beide clubs is een volledige fusie niet aan de orde.

Redactie commentaar:
Met de kennis en wetenschap van nu zou de gemeente een paar jaar geleden misschien niet voor renovatie van de sportparken 't Hetjen en Mergelakker hebben gekozen, maar voor concentratie in Stein dan wel Elsloo. Of misschien wel voor een nieuw gezamenlijk sportcomplex in het groengebied tussen Nieuwdorp en Businesspark Stein, op de grens van Stein en Elsloo. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer... En wat niet is, kan nog komen.

Lees hier over de technische  en financiële perikelen bij de huidige renovatie⇢

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien