Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Toename autodiefstallen in Elsloo

  • Afbeeldingen | Bron: AI gegenereerd MSDesigner ©

Er is momenteel een alarmerende toename van autodiefstallen in Elsloo, waarbij buurtbewoners elkaar via Facebook waarschuwen voor diefstallen. Het dievengilde heeft blijkbaar een specifieke voorkeur voor electrische Ford Kuga's en moderne Toyota's.

Mouse-jacking
Een inwoner deelt zijn ervaring en onthult dat dieven hoogstwaarschijnlijk geavanceerde apparatuur gebruiken om het signaal van autosleutels te onderscheppen; het zogenaamde "mouse-jacking". Hij wijst op vergelijkbare gevallen en benadrukt het belang van het gebruik van signaalblokkerende boxen om diefstal te voorkomen.
De dieven hacken de signalen van je autosleutel om je voertuig te ontgrendelen en te starten, zonder daarbij fysiek in te breken. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor verzekeringsclaims. Hoe werkt het? Criminelen maken gebruik van een versterker om de radiogolven van de sleutel op te vangen en te versterken, waardoor ze vervolgens het voertuig kunnen openen, de motor kunnen starten en wegrijden.
Het feit dat elektrische auto's nauwelijks hoorbaar zijn bij starten en wegrijden werkt in dit geval niet bepaald in je voordeel...

Help de politie
Gedreven door het toenemende aantal incidenten, roepen de slachtoffers de buurt op om samen te werken met de politie door informatie te verstrekken, zoals camerabeelden of getuigenverklaringen. Hoewel de politie een onderzoek heeft ingesteld naar de autodiefstallen, blijven details schaars en lijkt het probleem niet beperkt te zijn tot Elsloo alleen; ook in Stein is sprake van vergelijkbare autodiefstallen.

Meer patrouilles
Lokale politieke partij CMB reageert op de situatie door te pleiten voor meer patrouilles en heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur van Stein, waar ze een stijgende trend van inbraak en diefstal signaleren. Inwoners van Elsloo en Stein worden opgeroepen om extra waakzaam te zijn op hun voertuigen, vooral 's nachts.

+ Tips om "keyless entry" minder diefstalgevoelig te maken, Autoweek website ⇢

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien