Skip to main content
maaskultuur

MaasKultuur 14 juli

  • Afbeeldingen | Bron: MS Designer, maaskultuur ©

Elsloo staat bekend om zijn levendige verenigingsleven dat al decennialang floreert.
Het Historiehuis aan de Maasvallei, ook bekend als "het museum", viert zijn 65-jarig bestaan, terwijl het IVN Elsloo zijn 60e verjaardag markeert. Om deze mijlpalen te vieren, bundelen ze hun krachten en presenteren ze het dorp een tweejaarlijks terugkerend cultureel festival. Een viering die gedragen wordt door en voor de verenigingen van Elsloo en omgeving.

Logo Maaskultuur

Dit nieuwe tweejaarlijkse evenement belooft een gevarieerde mix te worden van culturele uitingen, waar elke vereniging de kans krijgt om zich te profileren. Het doel gaat verder dan alleen het versterken van gemeenschapszin; het beoogt ook de lokale bevolking aan te moedigen actief deel te nemen aan het verenigingsleven.

De festiviteiten zullen voornamelijk plaatsvinden in de buitenlucht, rondom de schilderachtige Maasberg. Van het Historiehuis tot aan het Kasteelpark, diverse locaties worden omgetoverd tot levendige podia waar bezoekers kunnen genieten van diverse activiteiten.

De organisatie roept verenigingen op om deel te nemen aan het evenement en de organisatie daarvan. Dit kan op verschillende manieren, zoals het verzorgen van een presentatie, workshop of door vrijwilligerswerk. Meer details en aanmeldingsinformatie zijn beschikbaar op onze website: www.maaskultuur.nl

Op zondag 14 juli 2024 wordt de eerste editie van het festival gehouden, als opmaat naar nog grotere evenementen in 2026 en verder. Doe je mee?

De organisatie MaasKultuur

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien